Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2023 (edited) Υπάρχει κάπου στον ευρωκώδικα υλικό για την ελάχιστη απόσταση πλάκας έδρασης και ελάχιστο βάθος αγκυρίου από την άκρη του θεμελίου; Κυρίως ενδιαφέρομαι για πλάκες έδρασης γωνιακών υποστυλωμάτων σε κοιτόστρωση που θα χρησιμοποιηθεί για δάπεδο ισογείου. Οι μόνες σχέσεις που έχω βρει είναι στον ΚΑΝΕΠΕ που αναφέρει και τους τρόπους αστοχίας κοχλιών σε εφελκυσμό και διάτμηση, αλλά δε νομίζω να ταιριάζουν στην περίπτωση μου. Edit: Η ελάχιστη απόσταση με ενδιαφέρει για να μη χρειαστεί να γίνει περιμετρικό πεζούλι και να έρθει περασιά με την κοιτόστρωση η θερμομόνωση, όπως μου ζήτησε ο αρχιτέκτονας. Edited Οκτώβριος 25 , 2023 by Vasilis101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2023 Γενική κοιτόστρωση που θα είναι και δάπεδο ισογείου??? Δηλ. η θεμελίωση θα είναι επιφανειακή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2023 Ναι, θα γίνει πάνω σε έδαφος που θα αντικατασταθεί με αμμοχάλικο. Αλλά η ερώτηση μου αφορά την φέρουσα αντοχή των αγκυρίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banskoboy Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2023 Τσεκαρε το CEN 1992-4, Design of fasteners in concrete. Και δές και στο site της HILTI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2023 Μου φαίνεται πολύ δυσμενής η αντιμετώπιση αυτού του κανονισμού για τις ακραίες αποστάσεις. Για 4 αγκύρια 8.8 Μ16 σε γωνιακή περιοχή μου δίνει αστοχία κώνου σε καθαρό εφελκυσμό 35 kN, ενώ η εφελκυστική αντοχή είναι 335kN!!! Στην ουσία δεν επιτρέπεται να παραλαμβάνεις εφελκυστικές δυνάμεις στις ακραίες περιοχές του φορέα, εκτός εάν έχεις απόσταση αγκυρίων από την άκρη τουλάχιστον 1.5*hef. Σας φαίνεται λογικό; Σε προσθήκη πάνω από υφιστάμενο, θα πρέπει με αυτό το σκεπτικό να δεσμεύεις 30-40cm περιμετρικά του υφιστάμενου ή να διαμορφώνεται σαν πρόβολος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfil Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2023 Ετσι ειναι .Πρεπει να απομακρυνεσαι 30-40 εκατ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2023 Οκ να έχει μια απόσταση 20-30 εκ αλλά πολύ μεγάλοι οι συντελεστές ασφαλείας. Ειδικά στον έλεγχο κώνου με εξολκευση ο συνολικός συντελεστής ασφαλείας για τη σεισμική αντοχή είναι 3 αν λάβουμε υποψιν τη μείωση της τάσης συνάφειας. Χωρίς τους συντελεστές ασφαλείας των φορτίων... Εφαρμόζει κανείς αυτούς τους κανονισμούς άραγε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2023 Αν έχεις περίσφιξη μπορείς να μειώσεις την απόσταση, ανάλογα την φόρτιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 Αυτό που προτείνεις με περίσφιξη (με κρυφοδοκούς ή πεδιλοδοκούς υποθέτω) αντιμετωπίζεται υπολογιστικά; Εάν αλλάξω την θλιπτική αντοχή σκυροδέματος με αντίστοιχη υψηλότερη τιμή λόγω περίσφιξης, η μεθοδολογία του ΕΝ1992-4 δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά γιατί είναι κρίσιμη η αστοχία συνδυασμού εξόλκευσης με κώνο όπως στα περισσότερα χημικά αγκύρια (τα τεχνικά φυλλάδια των εταιρειών συνήθως μειώνουν την τάση συνάφειας από 8-8,5 MPa για ρηγματωμένο σκυρόδεμα σε 5.0 για σεισμικές καταπονήσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα