ifaistos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2010 Γειά σας.Είμαι νέος αρχιτέκτονας, και θα ήθελα τη βοήθεια σας στην εξής περίπτωση. Ενας πελάτης έχει κατάστημα με άδεια αρτοποιείου και θέλει να κάνει ανακαίνιση και να προσθέσει σε ένα τμήμα του καταστήματος ένα χώρο όπου μπορεί να πουλάει καφέ και κάποια μικρογεύματα ( τύπου γρηγόρη ) και ενδεχομένως και κάποια τραπεζάκια Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής Α.Είναι εφικτή αυτή η μικτή χρήση? Β.Χρειάζεται αλλαγή χρήσης της υπάρχουσας άδειας ( αρτοποιείο )? Γ.Γενικότερα τί διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω? Ελπίζω να μην ρωτάω πολλά...
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2010 Λίγο μπέρδεμα είναι, αλλά καλό θα σου κάνει να ασχοληθείς λίγο με την ιστορία. Λοιπόν ξεκινάς από την τωρινή άδεια και βλέπεις τι προυποθέσεις καλύπτει. Διαβάζεις σχετική νομοθεσία για κατ/τα υγ/κού ενδιαφέροντος. Βλέπεις τους χώρους που πρέπει να έχουν για την κάθε χρήση και αναλόγως μετά ενεργείς.
catherine76 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2010 Να έχεις υπόψιν σου ότι για αρτοποιεία υπάρχει συγκεκριμένο Π.Δ (νομίζω, μπορεί να είναι και απόφαση), πρόσφατο σχετικά, πάντως σίγουρα μεταγενέστερο της Απόφασης για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Υγειονομικού. Αυτό μέσα αναφέρει τι χρειάζεται για να τους χώρους του αρτοποιείου ανάλογα με τη δυναμικότητα, κλπ. Ρίξε μια ματιά και για καλό & για κακό ρώτα το Υγειονομικό τι χρήσεις μπορείς να συνδυάσεις μαζί με το αρτοποιείο, γιατί τα πράγματα είναι λίγο μπερδρμένα για μικτές χρήσεις.
ifaistos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2010 Έχω κατεβάσει τα σχετικά ΦΕΚ για τα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και αναφέρει ότι στα αρτοποιεία μπόρει να δωθεί άδεια να πουλούν και άλλα είδη εκτός από αρτοπαρασκευάσματα, χωρις βέβαια να διευκρινίζει ακριβώς. Οπότε η καλύτερη λύση είναι για αρχή να απευθυνθώ στο υγειονομικό. Ευχαριστώ για την βοήθεια
johnxhls Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 λοιπον, ναι δυναται να γινει μικτη χρηση. αν θα συνεχισει να λεγεται φουρνος δεν ειναι σιγουρο(διοτι δεν θα ειναι). οποτε αρχικα ψαχνεις τον καλυτερο τιτλο καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος για να κανει ολες τις εργασιες που θελει ο πελατης σου. διαφορετικα βγαζεις 2 αδειες. πχ παρασκευαστηριο αρτου και ζαχαροπλαστειο ανευ παρασκευαστηριου ή με παρασκευαστηριο... οποτε στο δευτερο επιτρεπεται και η δυνατοτητα πωλησης καφε και προιοντων σε τραπεζακια.... το καλυτερο ειναι λιγο να ψαξεις τις υγειονομικες διαταξεις (του 1986 και μια τελευταια του 2007 για τουαλετα αναποιρων για ανω των 100 τμ καταστημα).. μολις διβασεις να εχεις μια γενικη ιδεα, τοτε πας και μιλας με τον προισταμενο του υγιονομειου. απο εκει θα εχεις και τις κατευθυνσεις σου. να αναφερω απλα οτι το χαρτζιλικι ειτε εισαι νομιμος ειτε οχι ειναι σχεδον παντα απαραιτητο και χωρις να αναπτυχθω παραπανω σε κατι που ειναι κοινο μυστικο, απλα να το εχεις υποψιν σου, ωστε να μην σε καθυστερησει το τερας της γραφειοκρατιας και της <<εξεζητημενης περιπτωσης>>
Χάρης@ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέος μηχανικός και πρόσφατα μου παρουσιάστηκε μια δουλειά για μια αδειοδότηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.Το κατάστημα θα πουλάει συγκεκριμένα παγωτά.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει όσον αφορα τις σχετικές με την άδεια νομοθεσίες ,τι πρεπει να προσέξω και γενικά οτιδήποτε που μπορει να με βοηθήσει να ξεκινήσω? Ευχαριστώ!
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Για τα αρτοποιεία ισχύει ο Νόμος 3526/2007, ο οποίος αναφέρει σαφώς ότι τα αρτοποιεία αδειοδοτούνται από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας με όλες τις απαιτούμενες μελέτες και δικαιολογητικά του Ν. 3325/2005. Τα αρτοποιεία είναι δηλαδή επαγγελματικά εργαστήρια. Δεν μπορείς να προσθέσεις τραπεζάκια για να κάνεις χώρο συνάθροισης κοινού, γιατί αυτού του είδους τα καταστήματα αδειοδοτούνται από τους Δήμους. Είναι διαφορετικές οι χρήσεις και διαφορετικές οι αδειοδοτούσες αρχές, επομένως δεν γίνεται να αναμιχθούν στο ίδιο κατάστημα. Το ότι ο νόμος επιτρέπει τα αρτοποιεία να παρασκευάζουν και να πωλούν και άλλα προϊόντα πέραν του άρτου, δεν σημαίνει ότι μπορείς να προσθέσεις και τραπεζάκια. 1
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2011 Το κατάστημα που πουλάει παγωτά για κατανάλωση σε άλλους χώρους αδειοδοτείται ως "αμιγές γαλακτοπωλείο με παρασκευαστήριο" (αν τα φτιάχνει ο ίδιος) και ανήκει στο άρθρο 43 της Υγειονομικής Διάταξης ΑΙβ/8577/1983. Ξεκίνα από την παραπάνω νομοθεσία που αναφέρει όλες τις προδιαγραφές. Πήγαινε καταρχάς στον οικίο Δήμο να σου δώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ζήτα επίσης από τον ιδιοκτήτη να σου δώσει τον αριθμό της οικοδομικής άδειας για να βρεις τον φάκελο και τα σχέδια. Βασικό είναι η σημερινή κατάσταση να ανταποκρίνεται στα σχέδια της οικοδομικής άδειας. 1
foko85 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 (edited) θελω να νοικιασω μαγαζι 20 τμ για να το κανω αναψυκτηριο να πουλαω βραστο λουκανικο,τοστ και καφε σε πλασικο,χωρισ καθιστικα μονο πακετο,οι τουαλετεσ ειναι στο παταρι αδηλωτεσ.γινεται να βγαλω καποια αδεια αναψυκτηριου χωρισ τουαλετεσ???και αν ναι ποια αδεια?? Edited Φεβρουάριος 2 , 2012 by myri
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 (edited) Το έχεις βάλει σε 3 διαφορετικά θέματα το ίδιο ερώτημα.Αν αυτό το εκλάβουμε σαν παράδειγμα για μίμηση, νομίζεις ότι θα μπορέσεις να πάρεις ποτέ απάντηση ή θα διαβάζεις τις ιδιες και ιδιες ερωτήσεις από άλλους συναδέλφους που πράξανε το ίδιο με σένα?Λίγη υπομονή χρειάζεται και οι απαντήσεις θα έρθουν Edited Φεβρουάριος 2 , 2012 by Manolis gon
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα