Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
το εμβαδό των δυο τμηματων ηταν περίπου 600 και 3400 τ.μ.(γραφικό όριο) και μου αναφέρθηκε ότι θεωρείται πλέον σαν δυο ιδιοκτησίες: η μία όση το ελάχιστο όριο αρτιοτητας(1000 τ.μ. αρτιότητα εκτός ρυμοτομικού, εντος Απ. Νομάρχη) και η άλλη το υπόλοιπο τμήμα με χρόνο δημιουργίας την ημερομηνία Εγκρισης του όριου Νομάρχη.(Π.Δ181Δ/85)

 

Αυτό που σου είπαν, μάλλον, είναι ότι, από τη συνολική έκταση του ακινήτου, μπορείς να θεωρήσεις ένα τμήμα του 1000 τ.μ. ως εντός οικισμού, δηλαδή με εμβαδόν όσο είναι η αρτιότητα κατά τον κανόνα και το υπόλοιπο, 3 στρεμ., στη συγκεκριμένη περίπτωση, αντιμετωπίζεται ως εκτός σχεδίου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες διατάξεις, το οποίο, βέβαια, δεν είναι άρτιο λόγω εμβαδού.

 

Με αναζήτηση θα βρεις πλούσιο υλικό στο forum για το θέμα του ακινήτου που τέμνεται από το όριο οικισμού καθώς και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου. Κάνε τον κόπο να ενημερωθείς με όλο αυτό το υλικό.

Δημοσιεύτηκε

όντως θέλει να ξεκαθαρίσω το θέμα γιατί θα χρειαστεί κι αναλογη διατύπωση για την Δήλωση Ν. 651. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Συνεχίζω με τις παράνομες κατατμήσεις:

Σύμφωνα με τη διανομή υπάρχει ένα οικόπεδο διαστάσεων 6,00*7,00 με τον αντίστοιχο τίτλο κυριότητας έτους 1957, εντός σχεδίου φυσικά. Στο οικόπεδο αυτό, άγνωστο πότε αλλά σίγουρα υπήρχε το 1960, χτίστηκε ένα κατάστημα 6,15*4,15. Δηλαδή λίγο μεγαλύτερο στη μια διάσταση αλλά σχεδόν 3,00μ μικρότερο στην άλλη. Υπάρχει λοιπόν συμβόλαιο του 1960 που το παραπάνω κατάστημα πωλείται σύμφωνα με τις πραγματικές του διαστάσεις χωρίς να αναφέρεται ότι βρίσκεται σε μεγαλύτερο οικόπεδο. Το υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου, ήδη από τότε, συνενώθηκε στην πραγματικότητα (δεν ξέρω για συμβόλαια) με το διπλανό και έχει χτιστεί οικοδομή.

Με άλλα λόγια με το συμβόλαιο του 1960 προέκυψε οικόπεδο με κατάστημα εμβαδού 25,52τμ μικρότερο από τη σήμερα κατά παρέκκλιση αρτιότητα. Η αρτιότητα τότε ήταν 30τμ.

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Μάλλον δεν είναι άρτιο. Επιτρέπεται συμβόλαιο να καθιστά οικόπεδο μη άρτιο? Ακόμα και λάθος να έγινε τότε, σήμερα τι γίνεται δεδομένου ότι το υπόλοιπο του οικοπέδου μαζί με το όμορο οικόπεδο έχει άλλο κτήριο (πολυκατοικία)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.