Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείσιμο άδειας για ηλεκτρικό ρεύμα-ανελκυστήρας


Recommended Posts

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που θέλω να σφραγίσω την άδεια οικοδομής (με ύψος 9μ) για να πάρω ρεύμα. Στο φύλλο της άδειας αναγράφεται η μελέτη και η επίβλεψη ανελκυστήρα και έχει πληρωθεί η αμοιβή μελέτης αυτού, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να τοποθετήσει τώρα ανελκυστήρα (λόγω κόστους)! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα μπορέσει να πάρει ρέυμα ή πρέπει να τον τοποθετήσει αφού προβλέπεται στη μελέτη;

 

Ευχαριστώ

Συμπληρωστε την ειδικοτητα σας στο προφιλ σας.

Link to comment
Share on other sites

''Φοιτητής'' και ''σφραγίσω...άδεια'' ακόμη και στο Ελλαδιστάν δε συμβαδίζουν. Προβείτε στις ανάλογες διορθώσεις!

 

Ο ανελκυστήρας δεν είναι...μικρή λεπτομέρεια. Αν πρόκειται για μονοκατοικία ίσως να υπάρχει δυνατότητα αλλά για πολυκατοικία με χωριστά διαμερίσματα όχι.

Link to comment
Share on other sites

Φοιτητής είμαι ακόμη λόγω οικονομικών δυσκολιών... Απλά ημι-απασχολούμαι στο γραφείο γνωστού μου στην Αθήνα μαθαίνοντας τα του επαγγέλματος.

 

Πρόκειται για μονοκατοικία. Μου είπαν ότι πρέπει να είναι άνω των 9μ για να είναι υποχρεωτικός ο ανελκυστήρας αλλά σε αυτή την περίπτωση έχει προβλεφθεί και πληρωθεί στο μηχ/λγο μηχ/κο η μελέτη ανελκυστήρα. Οπότε...;

Link to comment
Share on other sites

Αν από τις διατάξεις του κτιριοδομικού δεν είναι υποχρεωτικός ο ανελκυστήρας έχει καλώς.

Αλλά συνήθως στις περισσότερες μονοκατοικίες δεν απαιτείται και μελέτη ανελκυστήρα καθ' ότι οι περισσότερες είναι μικρότερες σε όγκο και εμβαδόν (εκτός από ύψος) από το ελάχιστο που ορίζεται προκειμένου να απαιτούνται Η/Μ μελέτες.

 

Το σημαντικό είναι μην κατοικηθεί και πέσει κάποιος στο φρεάτιο του ανελκυστήρα αφού δεν υπάρχει η καμπίνα και ο μηχανισμός αυτόματου κλειδώματος των θυρών.

Θα πρέπει ο μηχανικός ο έχων την γενική επίβλεψη του έργου, να εξασφαλίσει πως οι πόρτες είναι αδύνατον να ανοίξουν και να βρεθεί άνθρωπος στο κενό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε καθ ύψος προσθήκη σε διώροφη υφιστάμενη κατασκευή του 65, αντίστοιχα αν δεν έχει υλοποιηθεί η προβλεπόμενη επέκταση από την άδεια του ανελκυστήρα στο νέο τρίτο όροφο... Αντίστοιχα θα υπάρχει πρόβλημα με το κλείσιμο της οικοδομικής άδειας της προσθήκης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.