arcgeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Νομίζω ότι η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που συνέταξε το Δ.Κ. Εκ των πραγμάτων το Δ.Κ. αποτελεί μια συσχέτιση όλων των σχεδίων της μελέτης και είναι το σχέδιο που συντάσσεται αφού έχουν συνταχθεί όλα τα άλλα και πρέπει να συμφωνεί με όλα τα προηγούμενα. Πρέπει όμως να απαντήσεις στα ερωτήματα του panos για να καταλάβουμε που είναι το πραγματικό πρόβλημα. Υ.Γ. Μήπως το τοπογραφικό με το οποίο ο τοπογράφος χάραξε το κτίριο δεν το ίδιο με το τοπογραφικό της πολεοδομίας;
erling Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 1. O μελετητής έχει ευθύνη διότι τα σχέδια που προσκόμισε στην υπηρεσία δεν ήταν σωστά. 2. Η υπηρεσία διότι ενέκρινε σχέδια που ήταν εμφανώς λάθος. 3. Ο επιβλέπων διότι δεν όρισε, μετά από διερεύνηση με τον ιδιοκτήτη και τον μελετητή, την σωστή θέση του κτηρίου στο έδαφος. Το θέμα είναι, εκτός από το ζήτημα της έκδοσης της οικοδομικής αδείας, υπάρχει πρόβλημα? Ποιος είναι εκείνος που ζητάει να επιρρίψει ευθύνες?
tsitsikos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Ο ιδιοκτήτης στην κατασκευάστρια εταιρία.
panos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 παιδιά να πω κάτι? Ο επιβλέπων εφόσον εφήρμοσε τα εγκεκριμένα σχέδια δεν έχει ευθύνη κατά τη γνώμη μου.
erling Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η εταιρεία δεν νομίζω να έχει ευθύνη, αφού ότι εκτέλεσε ήταν, ή θα έπρεπε να είναι, καθ'υπόδειξη του επιβλέποντα. Το πρόβλημα ποιος το διαπίστωσε? Πότε διαπιστώθηκε? panos, αφού υπήρχαν δύο διαφορετικά σχέδια, έπρεπε (κατά την γνώμη μου) να εξακριβώσει ποιο είναι το σωστό. Βασικά είναι σωστό και αυτό που λέει ο arcgeo. Το ΔΚ είναι το σχέδιο που περιέχει όλες τις πληροφορίες για το προς εκτέλεση έργο, όσον αφορά τη θέση, τις διαστάσεις και τον όγκο. Άρα αυτό, ίσως, είναι ισχυρότερο.
tsitsikos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Να συμπληρώσω Έχεις ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες οικόπεδου και κτιρίου και μια χαρακτηριστική διάσταση προσώπου του κτιρίου από ΕΟ, και ένα ΔΚ με την ίδια ακριβώς διάσταση από την ΕΟ άλλα το κτίριο μετατοπισμένο, βλέποντας τα 2 σχέδια είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το τι έχει συμβεί, δεν είναι υπεύθυνος ο επιβλέπων μηχανικός ούτε η κατασκευάστρια εταιρία να κάνει προέλεγχο του φακέλου ( οταν μιλαμε για εγκεκριμένα σχέδια) καθώς και οτι πρέπει να κάνει overlap το ένα σχέδιο με το άλλο για να βρει τις διαφορές – υποτίθεται ότι όλα τα σχέδια συμφωνούν ΠΑΝΤΑ.
panos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 κλασσική απροσεξία που συμβαίνει και στους καλύτερους. Το κακό είναι οτι δεν το πρόσεξε κανείς μηχανικός μέχρι τέλους. Δ.Κ και Τ.Δ έχουν την ίδια ισχύ αφού και τα δύο το ίδιο πράμα αποτυπώνουν.
geosurv Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Επειδη μου εχει συμβει κατι αντιστοιχο....Μηπως κανανε ολο το τοπογραφικο καποιο move ή copy μεσα στο cad (ο μελετητης) με αποτελεσμα ο τοπογραφος να χαραξει με λαθος συντεταγμενες?????????
netmin909 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Συμφωνω συναδελφε geosurv. Δεν έχω πάρει ποτέ σχεδόν το διαγραμμα κάλυψης στις σωστες συντεταγμένες. Στην καλύτερη περίπτωση το έχουν παράλληλα με το autocad για να σχεδιάζουν σε ortho. Για αυτό πάντα παίρνω και το τοπογραφικο και φέρνω πάνω το διάγραμμα κάλυψης.
qmd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2010 Συμφωνώ με geosurv και netmin909. Μου έχει τύχει και εμένα να πάρω σχέδιο από συνάδελφο με αποτύπωμα εκσκαφής για χάραξη κατοικίας σε ψηφιακή μορφή με στροφή και μετάθεση όλου του οικοπέδου λόγω χρήσης ortho. Ευτυχώς λόγω στροφής 45 μοιρών περίπου έγινε αντιληπτό άμεσα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα