Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Πρόβλημα με δανειοδότηση λόγω αυθαιρέτου


salonika

Recommended Posts

Καλησπερα και απο μενα.Θα ηθελα οποιος γνωριζει το θεμα,ας μου πει αν οντως ισχυουν τα παρακατω.Η δικη μου μικρη ιστορια εχει ως εξης:Πριν μια εβδομαδα περιπου πηγα σε καποια τραπεζα να ζητησω ενα επισκευαστικο δανειο με σκοπο να αναβαθμισω την μονοκατοικια μου.Ολα καλα,μου ζητηθηκαν τα απαραιτητα δικαιολογητικα,τα κατεθεσα και περιμενω την εγκριση.(Λιγα λογια για την μονοκατοικια.Ειχε αγοραστει σαν οικοπεδο απο καποια γυναικα γυρω στο 1960,γυρω στο 1970 εχτισε αυθαιρετα τοτε την μονοκατοικια και επι χουντας,γυρω στο 1975 πληρωσε για να το νομιμοποιησει.Το σπιτι αγοραστηκε νομιμα απο τον πατερα μου το 1995.Σημειωστε οτι βρισκεται σε Δημο της Θεσαλονικης και δεν προκειται για εκτος σχεδιου πολης.)Πριν 3 μερες μου τηλεφωνουν απο την τραπεζα και μου απαντουν πως δεν μπορουμε να προχωρησουμε στην εκδοση του δανειου γιατι οπως τους ενημερωσε η πολιτικος μηχανικος της τραπεζας εχουμε προβλημα,καθως υπαρχει νομος που λεει οτι οποιο ακινητο νομιμοποιηθηκε επι χουντας,η πραξη θεωρειται ακυρη και αντισυνταγματικη.Τωρα πρεπει να ξεκινησω διαδικασιες για να ξαναβγουν ολα τα χαρτια απο την αρχη(κατοψη,τοπογραφικο,κτλ)ωστε να βγει καινουργια αδεια οικοδομης και ετσι να θεωρουμε νομιμος,αν καταλαβα καλα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.ΥΣ.δεν ξερω αν το ποσταρα στο σωστο σημειο,συγνωμη αν εκανα λαθος.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα salonica! Καταρχην πόσα τμ ειναι το οικοπεδο και ποση δομηση έχει? Τι ποσο ζητας απο την τραπεζα? μπορεις να το προσημειωσης σαν οικοπεδο και να παρεις επισκευαστικο βαση της εμπορικης αξιας του οικοπεδου! κανε μου pm για πληροφοριες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.