acnt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Βλέπω όλα τα νεοκλασσικά κτίρια, τα οποία είναι ομορφότατα, να εχουν αντέξει σχεδόν ένα αιώνα σεισμους κτλ κτλ... Πχ η Βουλή μας έπαθε κάτι από τον σεισμό του 99; Τώρα τα ανοίγματα γιατί τα αναφέρεις; Επειδή οι περισσότεροι τα θέλουν και στην φέρουσα τοιχοποιία δεν είναι εφικτά; Ε, και;
parist43 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 άλλη κατασκευή τα νεοκλασικά.πολυ πιο προσεγμένη,με πετρα,μεγάλο παχος τοιχοποιιας,αλλά και μεγάλο κόστος
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Οχι acnt. To λέω επειδη έχουμε που έχουμε τους σεισμούς, έχουμε και τους ιδιώτες που θέλουν σε έναν τοίχο 5μ τα 4 άνοιγμα....έτσι κάπως πάει στα νέα σπίτια... Και είναι "εφικτά" εφόσον γίνονται. Θα σε ρωτήσω κάτι άλλο. Κτίριο από φέρουσα τοιχοποιία έχεις κατασκευάσει και ήσουν ικανοποιημένος?
Elpinor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 @ acnt καλά κατάλαβα τον ύπουλο και σκοτεινό σκοπό σου ... θέλεις να κάνεις μόδα την ΦΤ, ότι τάχα μου είναι πιο φτηνή, εξίσου ασφαλής και παραδοσιακή, με μοναδικό σκοπό τον απαιτούμενο αυστηρό κάναβο (sp?) και τα μικρά (έως ανύπαρκτα ανοίγματα). Όταν πια θα γίνουν κανόνας θα έχεις απαλλαγεί οριστικά και από τους εκκεντρικούς αρχιτέκτονες και από τις (στατικά) εκνευριστικές τεράστιες τζαμαρίες τους. Πονηρούλη Non passaran, ύπουλε Πολιτικέ Μηχανικέ Κηρύσσω ανένδοτο, Hasta la victoria siempre (και άλλα επαναστατικά που έχω ξεχάσει)
parist43 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 εγώ θα το θέσω διαφορετικά. η τοιχοποιία ειναι τεχνολογία της Μυκηναικής Εποχής. αντίθετα το ωπλισμένο σκυρόδεμα ειναι τεχνολογία του 20ου αιώνα και μάλιστα πολύ σημαντική κατα την γνώμη μου.
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 εγώ θα το θέσω διαφορετικά.η τοιχοποιία ειναι τεχνολογία της Μυκηναικής Εποχής. αντίθετα το ωπλισμένο σκυρόδεμα ειναι τεχνολογία του 20ου αιώνα και μάλιστα πολύ σημαντική κατα την γνώμη μου. εντελώς λάθος συνάδελφε. Διάβασε και για την ιστορία του σκυροδέματος αλλά και της Φ/Τ. πρόσφατα έβλεπα ρεπορτάζ για το Μάτσου Πίτσου. Απίστευτοι ογκόλιθοι πέτρας χωρίς κονία, χωρίς σκυρόδεμα, λάξευση επί τόπου και πλέξιμο σαν πάζλ. Δείτε και τι σεισμούς έχουν περάσει και τα ξαναλέμε. τώρα ανακαινίζω 4όροφο του 1925 με Φ/Τ και beton και οφείλω να πω πως αν ήταν σκέτο Ω/Σ θα κλέγανε μανούλες.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 τώρα ανακαινίζω 4όροφο του 1925 με Φ/Τ και beton και οφείλω να πω πως αν ήταν σκέτο Ω/Σ θα κλέγανε μανούλες. ΩΣ του 25...ναι έχεις δίκαιο
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Στη συζήτηση δεν έχει αναφερθεί καθόλου η διαζωματική τοιχοποιία, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα της άοπλης με συντελεστή q=2. Επίσης υπάρχει και η οπλισμένη με q=2.50.
vagman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 πάντως τολμώ να πω ότι η φ.τ. δεν ειναι απαγορευμένη, ακόμα και αν υπολογιστεί με τον ec, αν γίνουν σωστές παραδοχές (λογικά ανοίγματα, καλό υλικό κ.τ.λ.).. το πολύ πολύ να βάλεις και οπλισμό σε κάποιες θέσεις!! υ.γ. με πρόλαβε ο συνάδελφος πάνω (για τον οπλισμό)..
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Στη συζήτηση δεν έχει αναφερθεί καθόλου η διαζωματική τοιχοποιία, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα της άοπλης με συντελεστή q=2. Επίσης υπάρχει και η οπλισμένη με q=2.50. Ακόμα και εδώ φίλε Αλέξανδρε μόνο προβλήματα βλέπω.. Μιλάω πάντα για τοιχοποιία από φυσικούς λίθους η οποία είναι εμφανής. Το σενάζ και τα υποστυλώματα ΠΟΤΕ δεν έχουν το πάχος του τοίχου: Λάθος
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα