kosthan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Σε περίπτωση προσθήκης δύο ορόφων σε υφιστάμενο κτίριο (υπόγειο+πυλωτή+α') υπέβαλλα την στατική μελέτη η οποία περιλάμβανε και έλεγχο υπάρχοντος και τώρα είμαι στην πονεμένη φάση της κατασκευής.Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει διαφορά στην όπλιση των υπερκείμενων στύλων σε σχέση με τους κάτω.Για παράδειγμα ακραίο υποστύλωμα 35Χ35 προέκυψε με οπλισμό 4Φ20+8Φ16 (αρκετά τσιμπημένο μιας και κάνω ικανοτικό) ενώ το υπάρχον είναι οπλισμένο με 4Φ18+4Φ14 (στην μελέτη ανέγραφε 8Φ16). Καμιά ιδέα για το πως αντιμετωπίζω το πρόβλημα?
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Ενίσχυση με μανδύα. Επίσης οποιαδήποτε άλλη μέθοδος ενίσχυσης.
kosthan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δεν απαιτείται ενίσχυση.Όπως είπα έγινε έλεγχος του υφισταμένου σύμφωνα με το παράρτημα Ε του ΕΑΚ και προέκυψε επάρκεια.Πως λύνεται το πρόβλημα της μη αγκύρωσης των νέων οπλισμών? Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
Charlie Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Εγώ σκάβω λίγο την κολώνα μέχρι να φανούν τα σίδερα των δοκών. Μετά τρυπάω με τρυπάνι περίπου 40 εκ. τουλάχιστον 4 τρύπες και με ρητίνη αγκυρώνω. Επίσης φροντίζω στο κρίσιμο μήκος του υπό προσθήκη υποστηλώματος (στη βάση μόνο) να έχω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ περίσφιγξη, π.χ. Φ12/6. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αυτό με τη περίσφιγξη. Κατά τα άλλα εννοείται πως αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα ας γίνει ενίσχυση.Βάσει νόμου δεν είναι υποχρεωτικό (προφανώς στην περίπτωσή σου), βάσει συνείδησης.... Από την άλλη έχουμε και νοσοκομεία - ξενοδοχεία - σχολεία που υπολογίστηκαν με παλιούς κανονισμούς, άντε με ελάχιστα μεγαλύτερους συντελεστές ασφαλείας... Το δικό μας θα πέσει? Ποτέ όμως δεν ξέρεις...
sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Εγώ σκάβω λίγο την κολώνα μέχρι να φανούν τα σίδερα των δοκών. Μετά τρυπάω με τρυπάνι περίπου 40 εκ. τουλάχιστον 4 τρύπες και με ρητίνη αγκυρώνω. Αυτή τη μέθοδο εφαρμόζεις για τα επιπλέον σίδερα που υπάρχουν στον άνω όροφο. (?)
Charlie Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Ναι για να αγκυρώσω τα επιπλέον σίδερα. Στο κάτω κάτω την προσθήκη πρέπει να την κατασκευάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε δεδομένου ότι στο μέλλον το παλιό πιθανόν να ενισχυθεί. Δε θα πρέπει τα νέα σίδερα του υπ/τος να έχουν επαρκή μάτιση? Έστω 40-50 εκ. οι μικρές ως συνήθως αναμονές + 40εκ η νέα αγκύρωση + 5-10 εκ το σκάψιμο για τα σίδερα της δοκού => μάτιση πειπου 80-90εκ. Σκάβω να βρω τα σίδερα της δοκού για να βλέπω που θα τρυπήσω (μη φάω κάνα σίδερο από δοκάρι). Τι δε σου αρέσει?
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Με το να τρυπήσεις δεν επιτυγχάνεις αγκύρωση...
Charlie Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Με το να τρυπήσω μόνο φυσικά και όχι, μίλησα όμως και για ρητίνες. Θες να πεις ότι αν τρυπήσω 40 εκ και βάλω ρητίνη το σίδερο που θα προεξέχει αν το τραβήξεις θα βγει? Εγώ θα έλεγα πως θα είχαμε θραύση σκυροδέματος. Δεδομένης και της υπάρχουσας αναμονής εκτιμώ ότι ναι έχουμε ΜΑΤΙΣΗ δηλαδή επαρκές μήκος για μεταφορά δυνάμεων.
sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2010 Αν έχεις 4 σιδερα κατω και 8 πανω, τα επιπλέον 4 θα τα βαλεις κολλητα με τα υπάρχοντα? Δηλαδή αν ειναι τετραγωνικό υποστύλωμα, θα βάλεις 1 επιπλέον σίδερο στην κάθε γωνία ή θα τα βάλεις στο μέσο των πλευρών (αν έχει γίνει έτσι η όπλιση)? Πολώ σωστο αυτό με τους συνδετήρες.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα