Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για προληψη εναντι πιθανης ενανθρακωσης 600-2000Ε. Για ενανθράκωση μέχρι και 20χιλιοστα 4-5000Ε.

 

Για προλήψη χλωριώντων 1500-2200Ε. Υπαρχει και κωδικός ΕΝ.

 

Οι τιμες για μεσαίο μεγεθος πχ. καλυψη 130-150τμ.

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μπορεις να παραθέσεις και υλικά??? Μιλαμε για εφαρμογη μετα την αποπαιράτωση του έργου??

Δημοσιεύτηκε

Κατάσταση 1. Νεο Εργο.

 

Ψεκασμός μετα την τελική βαφή.

 

Προιόντα. Δεν διαφημίζω!!!!

 

Renovat CERESIT Ceretec CT 14 με πιστοποίηση

 

Sikagard®-680 S δεν εχει πιστοποίηση αλλα δουλέυει.

 

Κατάσταση 2. 3-10 χρόνια

 

Ph 11.5-10 σε βάθος μέχρι τον συνδετήρα και λιγότερο. Με ηλεκτρική αντίσταση >12KOhmcm, με δυναμικό <-170mV.

 

Καθαρισμός της επικάλυψης. με σκαλοπατια ανα οπλισμο. Επάλειψη με γεφυρα προσφυσης, Σφράγιση με το χονδρόκοκκο Renovat CD 22, βαφή και τέλος Προεπάλειψη ακρυλικής ρητίνης Renovat CT 14.

 

Κατάσταση 2. 5-15 χρόνια

 

Ph 11.2-8.5 σε βάθος μέχρι τον συνδετήρα και λιγότερο. Με ηλεκτρική αντίσταση >8KOhmcm, με δυναμικό <-210mV.

 

Λόγω της ηλεκτρικής αντίστασης έχω κατώφλιο εναρξης διάβρωσης.

 

Καθαρισμός της επικάλυψης. με σκαλοπατια ανα οπλισμο. Eποξειδική αντιοξειδωτική στρώση CD 31, Επάλειψη με γεφυρα προσφυσης, Σφράγιση με το χονδρόκοκκο Renovat CD 22, βαφή και τέλος Προεπάλειψη ακρυλικής ρητίνης Renovat CT 14.

Κατάσταση 10-30 χρόνια

Ph 10.2-8.5 σε βάθος μέχρι τον συνδετήρα και λιγότερο. Με ηλεκτρική αντίσταση >6KOhmcm, με δυναμικό <-250mV.

 

Καθαρισμός της επικάλυψης. με σκαλοπατια ανα οπλισμο. Απομάκρυνση της σκουριάς από τον οπλισμό με χρήση αμμοβολής ή ξηρού πάγου. Προτιμω το δευτερο. Eποξειδική αντιοξειδωτική στρώση CD 31, χρήση 20gr ανοδίων κατα BS ανα 0.2 τμ, Επάλειψη με γεφυρα προσφυσης, Σφράγιση με το χονδρόκοκκο Renovat CD 22, βαφή με Ceresit CΤ 44 τουλάχιστον 2 χέρια. Το πάχος να είναι 200 μικρά.

 

Ολα τα παραπάνω πάντα ενδεικτικά. Τα χρόνια ενδεικτικα διοτι το περιβάλλον ειναι η κύρια παράμετρος. Παντα μετα απο μετρήσεις.

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Βγάλτε τετράδια και κρατήστε σημειώσεις!!!

Ο καθηγητής παραδίδει μαθήματα!

Κύριε καθηγητά, σαν το σπασικλάκι της τάξης που είμαι, (:lol:) μπορούμε να εμβαθύνουμε στις τεχνικές εφαρμογής των υλικών αυτών;

Δημοσιεύτηκε

Αυριο με νεες δυναμεις. Θα προσπαθησω να γραψω οτι ξερω σιγα σιγα. Ορισμένα φαινόμενα ειναι πολυπλοκα.

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να μαζεψουμε ολο αυτό το υλικο και να κανουμε ενα τοπικ κατι σαν "οδηγο". Αν μπορουσαμε να εχουμε και φωτο μαζεμενες, και παραπομπες σε δημοσιευσεις, βιβλια, κανονισμους κτλ θα ηταν το ιδανικο. Θα βοηθησουμε ολοι σε αυτο

 

Το θεμα ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο και ειναι ΤΙΜΗ ΜΑΣ που εχουμε τον κ Ροδοπουλο ετοιμο να χαριζει πραγματικα τις γνωσεις του.

 

Προσφερομαι να κανω ολη τη δουλεια σε συνεργασια με τον κ .Ροδοπουλο..

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητοι φίλοι

 

για να κάνω τα πραγματα πιο ωραία. Απο δοκιμές στο Πανεπιστημιο του MIT εαν έχουμε διάβρωση κοντα στα -300mV η ολκιμότητα το χάλυβα πεφτει στα 30%. Καλό?

 

Οι φυσιολογικές τιμές του δυναμικού μεταξύ σκυροδέματος και χάλυβα, (το φυσικό δυναμικό δηλαδή) πόσο είναι; Πού κυμαίνεται;

 

Ως ολκιμότητα, τι εννοούμε; Τον λόγο μέγιστης αντοχής θραύσης (σε εφαλκυσμό) προς το όριο διαρροής;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέφτει αυτός ο λόγος όταν βρίσκεται το μέταλλο στα -300mV (εννοείται ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη τυχόν διαβρωμένο υλικό στην διατομή).

 

Σε παρακαλώ, δίνεις το λινκ για να το δω; Φαίνεται ενδιαφέρον.

Δημοσιεύτηκε

Αρχίζω

 

ενα φυσιολογικο δυναμικο σε σκυροδεμα είναι απο -50 μέχρι -150mV. Ο λόγος για το αρνητικό πρόσημο ειναι το ηλεκτροχημικό ασυμβιβαστο μεταξυ χάλυβα και σκυροδεματος. Αυτη η κινηση ηλεκτρονίων τρέφει το προστατευτικο φιλμ στην επιφανεια του οπλισμου. Το φιλμ αυτό ειναι απο 2-5 νανομετρα σε παχός. Τωρα οι τιμες αυτές διαφέρουν με την θερμοκρασία, υγρασία, κλπ. Για να λυσουμε το προβλημα αυτο πάντα μετράμε και την ηλεκτρική αγωγιμοτητα. Δηλαδη προσπαθούμε να δουμε την ταση του σκυροδεματος προς την διαβρωση. Η ηλεκτρική αγωγιμότητα είναι και ενα ειδος χημικου ελέγχου του σκυροδεματος. ΠΧ. μια κακή δόνηση λογω κακού τεχνιτη ή πολυπλοκης διαταξης οπλισμου, ημικυκλικα, κλπ αλλαζουν κατα βάση τοπικά τον λόγω το νερου προς το τσιμέντο. Κατα την διάρκεια της ξήρανσης (απο εξω προς τα μέσα) τα σημεία αυτά δημιουργουν δρόμους διάχυσης. Μπορεί λοιπον να εχουμε παρει τα μέτρα μας πχ 20 χιλιοστα επικάλυψη με αποστάτες αλλα τελικά να είναι μόνο 5 τα πραγματικά.

 

Ολκιμότητα ορίζεται η επιφάνεια μετα την περιοχή της διαρροής σε σ-ε. Με αλλα λογια κατα την διαρκεια ενος δυνατού σεισμού >0.3g, με πιθανότητα λυγισμού (συνδετήρας σπαει η μετατοπιζεται) ειναι ο φυσικός συντελεστης ασφαλείας του υλικού για να διατηρήσει μια γεωμετρία που θα επιτρέψει στον κόσμο να φύγει. Αυτό γίνεται δίοτι ο οπλισμος κάτω απο πλαστική παραμόρφωση σκληραίνει. Στο Β500c κατα κύριο λόγω η σκλήρυνση είναι λόγω του μαρτενσιτη στο εξωτερικό. Τώρα κοιτα τι γίνεται με την διάβρωση. Διαβρωνεται η εξωτερική επιφανεια άρα ο μαρτενσιτης άρα χανουμε ολκιμότητα. Εαν παράγουμε και υδρογόνο το οποίο θέλει μεγαλο δυναμικό για να βρεθεί σε excess τοτε έχουμε ψαθυροποίηση.

 

Υπάρχουν δημοσιέυσεις οι οποίες χρειάζονται συνδρομή και εχουν copyright. Τα βλεπεις online.

 

http://www.skyrodemanet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=226%3A-b500c-262-2009&catid=72&Itemid=66

 

http://www.skyrodemanet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=243%3A2010-02-10-15-27-32&catid=73&Itemid=66

 

Θα ηθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να μαζεψουμε ολο αυτό το υλικο και να κανουμε ενα τοπικ κατι σαν "οδηγο". Αν μπορουσαμε να εχουμε και φωτο μαζεμενες, και παραπομπες σε δημοσιευσεις, βιβλια, κανονισμους κτλ θα ηταν το ιδανικο. Θα βοηθησουμε ολοι σε αυτο

 

Το θεμα ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο και ειναι ΤΙΜΗ ΜΑΣ που εχουμε τον κ Ροδοπουλο ετοιμο να χαριζει πραγματικα τις γνωσεις του.

 

Προσφερομαι να κανω ολη τη δουλεια σε συνεργασια με τον κ .Ροδοπουλο.

 

Καταρχήν η τιμή θα ήταν δική μου. Ξερω επίσης οτι η Ελληνική νομοθεσία και κανονισμοί γενικά αντιγράφουν με διαφορα φάσης τα προτυπα της FEMA. Προσοχή το προβλημα ειναι μεγάλο και διαφέρει απο έργο σε εργο. Αλλο μια γεφυρα, αλλο υπογειο γκαράζ, αλλο σπιτι στην θάλασσα. Θα μπορούσα αρχικά να σας πω για τα διαφορα ειδη ενοργανων μετρήσεων, τι κάνουν και πως. Επίσης εαν έχετε ερωτήματα θα προσπαθούσα να τα λύσω.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.