Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

Υπαρχουν διαφορετικοι τυποι καθως και στανταρτ. Συνηθως ξεκινουν ανα 40 εως 70 γραμμαρια καθαρου ανοδιου. Εχουμε επισης και 160 γραμμαρια για γεφυρες. Τωρα εχουμε ανοδια συντηρησης (εχουμε διαβρωση χωρις απωλεια διαρροης) και ανοδια προστασιας. Τα ανοδια συντηρησης πιανουν πανω στον οπλισμο με συρμα τιτανιου. Τα ανοδια προστασιας μπαινουν με πλαστικες βασεις και προστατευουν πεδιο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φοβερό θέμα. Είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο φόρουμ τόσα χρόνια γιατί είναι πλήρως τεκμηριωμένο.

 

Κύριε Ροδόπουλε. Από την μικρή εμπειρία που έχω στις στατικές μελέτες νομίζω ότι οι παραπάνω τενικές απευθύνονται σε έργα μεγάλου προυπολογισμού (όπως και ο ΚΑΝΕΠΕ γενικά θα έλεγα). Για το κλασσικό τριώροφο της Αθήνας όπου μένουν 2-3 οικογένειες το να δώσουν όλα αυτά τα χρήματα μόνο για τις μετρήσεις των υλικών του κτηρίου το βρίσκω αδύνατο.

 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Αυτές οι μέθοδοι έχουν μπει έστω και έμμεσα στον ΚΑΝΕΠΕ ? Ο ΚΑΝΕΠΕ λέει να κάνουμε ανιχνευση οπλισμών και πυρηνοληψίες. Δεν νομίζω όμως (αν δεν κάνω λάθος) να αναφέρεται συγκεκριμένα σε ενανανθράκωση σκυροδέματος, διάβρωση κ.τ.λ. Εσείς έχετε κάποια επαφή με τον ΚΑΝΕΠΕ ? Έχετε μιλήσει με τους ανθρώπους που τον συντάσσουν για το αντικείμενο σας και την σπουδαιότητα του? Ποια είναι η γνώμη τους? Γιατί νομίζω ότι εάν το κράτος μέσω του ΚΑΝΕΠΕ δεν αναγκάσει τον ιδιοκτήτη να κάνει όλα αυτά που μας λέτε τότε και αυτός δεν πρόκειται να τα κάνει αυτοβούλως.

 

Θα μπορούσαν οι παραπάνω μέθοδοι να ενσωματωθούν στον κανονισμό μέσω κάποιων διορθωτικών συντελεστών? Δηλαδή με δεδομένα τα δυναμικά, την αλκαλικότητα, την υγρασία, τα χλωριόντα κ.τ.λ. να μπαίνουν κάποιοι συντελεστές στις αντοχές των υλικών των κανονισμών? Να μπουν π.χ. επιθυμητές "διάρκειες σχεδισμού" για τις οποίες η αντοχή των υλικών θα μας καλύπτει.

 

Τέλος γιατί ο ΕΚΩΣ και ο EC2 αμελούν (αν δεν κάνω λάθος) όλες τις παραπάνω αρνητικές παραμέτρους? Μήπως κρύβονται στους συντελεστές ασφαλείας των υλικών γc=1.50 και γs=1.15 ?

Link to comment
Share on other sites

Εγω μιλαγα για διαστασεις σε εκατοστα...

 

Μια τυπικη διαμετρο απο 5 μεχρι 15 εκατοστα.

Link to comment
Share on other sites

Υποχρεωτικα και απο τον νομο. Το παχος τους ειναι 3 εκατοστα. Μην ξεχνας οτι θα βγει επικαλυψη. Μια εταιρεια που χρησιμοποιουμε κοστολογουν μια κολωνα 3 κυβικα 1200 Ευρω με υλικα.

 

 

nik

Αγαπητε φιλε

 

εμμεσα ειναι μεσα στον ΚΑΝΕΠΕ και τον ΕΚΩΣ. Βεβαια κανενας δεν αναγκαζει κανενα στην Ελλαδα. Οπως επισης και κτιρια απο κοκκινα γινονται πρασινα σε μια νυκτα. Τωρα οσον αφορα το κοστος. Το τριωροφο θα στιχισει 2000 με ΦΠΑ. Ασ το διαρεσουμε στα τρια εχουμε 700 Ε. Εαν κανουμε την επιθεωρηση καθε 8 χρονια (ΚΑΝΕΠΕ) εχουμε 90Ε τον χρονο. Μπορειτε να μου πειτε ποσο κοστιζουν 20 καφεδες. Οπως ειπα και στην αρχη ειναι θεμα νοοτροπιας και γνωσεων οχι χρηματων.

 

Εαν μιλησουμε για τους συντελεστες ασφαλειας θα δουμε οτι πραγματικα δεν τους παιρνουν υποψη. Προσοχη οπως εγραψα και προηγουμενος οταν φτασουμε να χασουμε συναθεια το προβλημα δεν καλυπτεται απο συντελεστες ασφαλειας.

 

Ειμαι μελος της επιτροπης για της ενοργανες επιθεωρησεις, διαβρωσης και κοπωσης οπλισμου στην ΕΕ. Οι εθνικοι κανονισμοι πολλων χωρων και τις Ελλαδος επισης τους θεωρουν υποχρεωτικους. Τωρα τι γινεται, οσοι εχουν τους 20 καφεδες και το μυαλο τους κανουν. Οι αλλοι .............

 

Ο ΚΑΝΕΠΕ και ΕΚΩΣ και ΚΤΧ αναφερονται στην διαβρωση εκτενεστατα.

Link to comment
Share on other sites

Ολα μαζι και το ΦΠΑ και 500 στον μηχανικο.

 

Ενα τεραστιο θεμα. Απο την εμπειρια μου οι συντελεστες ασφαλειας καλυπτουν κατα βαση το ανθρωπινο λαθος και την ελλειψη γνωσεων. Πχ. Στραβωσαμε λιγο τον οπλισμο οταν καλουπωναμε ή ριξαμε την πλακα αλλα τα σιδερα εξεχουν 5 μετρα και δεν ειναι πιασμενα με λιγο μανδυα για να μην κουνιουνται με τον αερα ή αφησαμε τον δονητη και πιασαμε τσιγαρο ή μπλεχτηκε ο δονητης στο τσερκι ή το FRP ξεκολλησε γιατι το σκυροδεμα ηταν ενανθρακωμενο. Θα μπορουσα να γραφω χιλιαδες καταστασεις. Το σιγουρο ειναι οτι το περιβαλλον και οι δυναμικες καταπονησεις επιδρουν αρνητικα στο κτιριο και οτι οι σχεδιαστικοι κωδικες βλεπουν το τωρα οχι το αυριο. Με το EC2, EC8 αυτα αλλαζουν και παμε στην επιδερμικη χρηση Ανεκτικου σχεδιασμου βλαβων. Δηλαδη την χρονικη υποβαθμιση της ακεραιοτητας του κτιριου και τις λυσεις που αυτη την στιγμη υπαρχουν για την συντηρηση του. Τωρα εαν δειτε τα στανταρτς θα καταλαβετε οτι δεν προκειται για κατι που βγηκε σημερα αλλα υπαρχει εδω και 30 χρονια. Τωρα σε καθε κατασταση υπαρχει ενα κατωφλιο που εαν ξεπεραστει εχουμε σημαντικο προβλημα. Σαν πανεπιστημιακος θα ελεγα οτι ειναι η κατασταση οπου εχουμε μειωση συναφειας (δεν προυποθετει ρυγματωση) και μειωση ολκιμοτητας (παλι δεν προυποθετει ρυγματωση). Με λιγα λογια τα φορτια, τασεις η καλυτερα για μενα παραμορφωσεις μιας και τα αλλα μεγεθοι ειναι πλασματικα δεν μετακινουνται εκει που θελουμε και δεν ισσοροπουν εκει που θελουμε. Εαν οι παραμορφωσεις φτασουν σε πλαστικες τιμες τοτε παλι δεν εχουμε καταλληλη συνθηκη ισσοροπιας. Αρα θα πρεπει να καταλαβουμε οτι σαν μηχανικοι θα πρεπει να ακολουθουμε την τεχνολογια και να την μεταδιδουμε στους πελατες μας. Αυτη η διαδικασια θα μας κανει να εχουμε δουλεια και αυριο.

 

 

Εσβησα το τελευταίο σας μηνυμα γιατι εχει ξανα αναφερθει παραπανω

Ευχαριστω terry

 

 

Ειναι τελικα ακριβο?

Link to comment
Share on other sites

3 κυβικα κολωνα, μιλαμε για μεγαααλη κολωνα ή για 3οροφο κτηριο... Δεν ειναι πολλα, αρκει μια τετοια ειδους επισκευη και να αρκει να μην χρειαζεται και ενισχυση (για οποιοδηποτε λογο)

Link to comment
Share on other sites

Ειναι μεγαλη η κολωνα. Συνηθως εαν δεν εχουμε χασει διατομη και διαρροη ο μηχανικος θεωρει οτι ειναι καλυμενος. Ο πελατης ειναι ευτυχισμενος και ολα καλα. Οπως ειπα ειναι πολυ φθηνο για να μην γινει.

 

Σκεφτειται οτι η πρωτη συσκευη Wenner φτιαχτηκε το 1927 φωτο και θα καταλαβεται οτι εχουμε να κανουμε μια ωριμοτατη τεχνολογια.

post-25492-131887236168_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.