Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καταλαβανω οτι ορισμενα πραγματα δεν ειναι ευκολα αλλα για αυτο εχω βαλει την βιβλιογραφια. Χιλια συγνωμη αλλα δεν μπορω να γινω πιο συγκεκριμενος χωρις να ξερω τι εχει διαβαστεί και τι οχι.

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Εμένα με ενδιαφέρει προσωπικά οι ενισχύσεις και η αποκατάσταση κτιρίων. Από την στιγμή που δεν υπάρχει software ώστε να μπορείς να κάνεις σωστή αποτίμηση της πραγματικής και εντατικής καταστάσεως (υλικά, οπλισμοί, τρόπος κατασκευής, έδαφος κ.ο.κ.) επικεντρώνομαι στο να μάθω όσο περισσότερο μπορώ για την αποκατάσταση και με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτός (FRP, μανδύες κ.ο.κ.).

Από εκεί και πέρα με την βιβλιογραφία που έχεις ήδη παραθέσει νομίζω ο καθένας μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του, ανάλογα και το τι θέλει να κάνει.

Δημοσιεύτηκε

Από την στιγμή που δεν υπάρχει software ώστε να μπορείς να κάνεις σωστή αποτίμηση της πραγματικής και εντατικής καταστάσεως (υλικά, οπλισμοί, τρόπος κατασκευής, έδαφος κ.ο.κ.) επικεντρώνομαι στο να μάθω όσο περισσότερο μπορώ για την αποκατάσταση και με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτός (FRP, μανδύες κ.ο.κ.).

 

Υπάρχει και μαλιστα Ελληνικό. Ονομάζεται ANSRuop αλλα δεν πωλειται. Το εχει μονο ενα πολύ μεγάλο μελετητικό γραφείο.

Δημοσιεύτηκε

To λογισμικο αυτο εχει γινει στο Πανεπιστημιο Πατρων. Ξερω οτι κανεια αναλυση και διαστασιολογηση, οπως κια διστασιολογηση ενισχυσεων... Δεν ειναι το μονο λογισμικο. Υπαρχουν αρκετα αντιστοιχα....Δεν κανει ομως αποτιμηση της καταστασης σε επιπεδο υιλικων και κατασκευης (διαβρωση, ρηγματωση, ενανθρακωση κτλ...)

Νομιζω οι δημιουργοι του το δινουν για εκπαιδευτικους σκοπους...

Δημοσιεύτηκε

Το λογισμικό αυτό το γνωρίζω (πίστεψε με ότι αφορά στατική ανάλυση και software τα γνωρίζω πολύ καλά, εξάλλου αναφέρεσαι για το λογισμικό αυτό http://www.ansruop.net/index_gr.html, manual του προγράμματος http://www.ansruop.net/files/upload/files/ANSRuop_um.pdf)

Όμως παρόλο αυτά κανένα λογισμικό δεν είναι σε θέση να κάνει τα παραπάνω που είπα.

Δημοσιεύτηκε

Αντι για ANSRuop

 

To βιβλιο για τις εξισωσεις αντι για ANSRuop

 

http://books.google.gr/books?id=fLkcrcxTx8cC&pg=PA84&lpg=PA84&dq=load+capacity+of+cracked+concrete&source=bl&ots=qz8Rxms_3R&sig=4qK3b6xLtsjrdKDfDBMGclr_tvQ&hl=el&ei=g1_xS6iHDszFsgaV8sCpBg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CAsQ6AEwAQ#v=onepage&q=load%20capacity%20of%20cracked%20concrete&f=false

 

πιστευω οτι καθε μηχανικός που κάνει επισκευές θα πρεπει να το έχει

 

Οι εξισωσεις

 

σας βάζω το λινκ για κατέβασμα

 

http://fire.nist.gov/bfrlpubs/build95/PDF/b95081.pdf

 

οι πρωτες σελιδες ειναι το ζουμί. Θα καταλάβαιτε αμέσως το τι γίνεται. Εαν το καταλάβεται περνάτε το μάθημα.

 

οτι μπορώ ρε παιδια.

 

ΤΕΛΟΣ

 

ΠΑιδια

 

βαζω και αυτο το λινκ

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PUBLICATIONS/SCIENTIFIC_PUBLICATIONS/SEIRA_I/ETOS_2007/Tab/02.pdf

 

και τελειώνω το μαθημα. Πιστευω οτι πηρατε μια αποψη. Θα συνεχιζω να απαντω στα ερωτήματα σας. Απο μενα πηρατε το διπλωμα. Να ειστε καλα.

Δημοσιεύτηκε

Από την πλευρά μου, ένα ευχαριστώ θα είναι ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να ειπωθεί. Εγώ έχω καλυφθεί σε ένα θέμα που μου ήτανε άγνωστο. Από εκεί και πέρα η βιβλιογραφία που έχεις παραθέσει είναι αρκετά μεγάλη και χρειάζεται χρόνο για να μελετηθεί σωστά.

Και πάλι σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τον κόπο σου.

 

Εννοείται σε ερωτήματα θα σε ενοχλήσω...

 

p.s (η Πανταζοπούλου γνωστή και πολύ δυνατή, πάντα προσωπικές εκτιμήσεις)

Δημοσιεύτηκε

Στην Πανταζοπουλου το Χ ειναι αυτο που δινουμε απο την επιθεώρηση καθως και το πως αυτο θα αλλαξει με τον χρόνο. Επισης δινουμε την κατασταση ενανθρακωση (ομοιομορφη διαβρωση), χλωριωντα (τοπική διάβρωση), καθως επίσης και την διατομή του οπλισμού μετα την διαβρωση. Παντα δινουμε ελαχιστο και μεγιστο ρυθμό. Αυτο ειναι και το βασικό για μια σωστή μελέτη.

 

Ειδατε λοιπον πως τα πραγματα κολλάνε και γινονται πραγματικά. Για αυτο παιδια μην βασίζεσται μονο σε εξολκευσή ήλου και κρουσιμέτρηση και καρώτα και ψεκασμό. Δεν ειναι απλα τα πργαματα χρειαζεται εμπειρία, γνωση και σωστα μηχανήματα. Pappos σε ευχαριστω για τα καλα σου λόγια.

 

Το χαρμανι του Ροδοπουλου

 

Το ονομαζω χαρμανι Ροδόπουλος αλλα χωρίς πατεντα.

 

Το αρχικό δυναμικο 456.

 

Καθαριζουμε με υδροβολη

 

Φταινουμε 1 εκατοστο κατω απο τον κυριο

 

ψεκαζουμε πεπιεσμενο αερα για να φυγει η σκόνη

 

βαζουμε διαλυμα οινοπνευμα 1/10 σε απιονισμενο νερο

 

εμποτιζουμε με Ferrogard 903 1lt/m2

 

αφηνουμε 24 ωρες

 

επαλειφουμε με CD31

 

Monotop dynamic επισκευαστικο

 

κλεινουμε με Epochem 720

 

μετράμε και το δυναμικο ειναι 117.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ, μπορεί να μην έχω διαβάσει πάνω από 10% αυτών που έχεις παραθέσει αλλά σαν κατασκευαστής μηχανικός αντιμετωπίζω τα πράγματα και ειδικά όσον αφορά τις ενισχύσεις με διαφορετική οπτική.

Δημοσιεύτηκε

σε ευχαριστώ και ναι μια διαφορετική και πιο προσεκτική οπτική ειναι αυτο που κάνει την διαφορά

 

-----------------------------------------------------------------

διαβρωση

 

Λοιπον ειμαι κολλημενος αλλα τουλαχιστον στο ΤΕΛΟΣ ειναι το υλικο για να μαζευτει απο τα παιδια του ΦΟΡΟΥΜ. Τωρα η Πανταζοπουλου εχει κανει μια ωραια δουλεια και εξηγει με σχετική απλοικότητα τι γινεται. Σαφως οι εξισωσεις δεν υπάρχουν σε ελληνικό λογισμικο αλλα τουλαχιστον θα πρεπει καθε μηχανικός να γραψει τον δικό του κώδικα. Απο την αλλη τα πραγματα ειναι σχετικά δεδομένα. Τωρα πως υπολογιζουμε το Χ. Οπως εχω πει εχουμε τον ελαχιστο ρυθμό διαβρωσης και τον μεγιστο. Ο πρωτος ειναι για θερμοκρασίες κάτω απο 20 βαθμούς και το δευτερος μέχρι 40. Αυτες της διακυμανσεις τις παιρνουμε απο http://www.meteorologia.gr/. Για να βγαλουμε το μέσο ορο κοιτάμε τον πικανα http://penteli.meteo.gr/stations/ampelokipoi/NOAAPRYR.TXT πχ για την περιοχη των Αμπελοκήπων. Βλεπουμε πχ 5 στους 12 για κατω απο 20. Απλος υπολογισμός. Με την ιδια αντιστοιχία κανουμε τους ρυθμούς διάβρωσης. Τωρα εαν εχουμε ενανθράκωση εχουμε ομοιόμορφη διαβρωση αρα ο ρυθμός δεν δημιουργει συγκεντρωση τασεων. Θα μου πειτε παντα? Οχι διοτι τοσο η ποιότητα σκυροδεματος οσο και η τοπική υγρασία αλλαζουν τα πραγματα. Συνήθως εαν εχουμε υγρασια σκυροδεματος >42 εχουμε πιθανότητα pitting. Για χλωριόντα το pitting ειναι δεδομένα σε ποσοστό περίπου 30%. Δηλαδή απο τα 100 μικρα ανα έτος εχουμε 30 μικρα ανα έτος να δινουν βάθος εγκοπής. Επειδη εχουμε πολλαπλά pits τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα διοτι πολλές εγκοπες δινουν relaxation. Μια απλοική εκτιμηση ειναι ενα Κτ=1.5-1.62 για ρυθμό μέχρι 370 με χλωριόντα. Τωρα με την συναφεια τα πραγματα ειναι σχετικά δυσκολα. Επειδη όμως εχουμε παλι το δυναμικό θα πρεπει να δουμε το εξής. Για δυναμικό απο 400 μέχρι 450 θα υπολογίσουμε απώλεια συναθειας κατα μήκος αυτων των δυναμικών. Ασχέτως εαν εχουμε ορατό spalling. Αυτο διοτι χρειάζεται χρόνος για να εχουμε spalling στην επιφάνεια. Ο χρόνος ειναι απο 1 στιγμή μεχρι 4-5 χρόνια. Βεβαια η συναφεια έχει ηδη χαθεί απλα δεν ειναι ορατή. Θα μου πειτε ΟΚ αλλα πως υπολογιζουμε τον ρυθμό διαβρωσης σε βαθος χρόνου. Δηλαδη εαν σημερα ειναι 300 πόσο ειναι αυριο. Για να απάντησω σε αυτό βάζω την εικόνα 3 με πραγματικά δεδομένα. Πάω τωρα και λεω. Επειδη έχω μια μονο μέτρηση στα 40χρονια σχεδιαζω μια γραμμική σχεση με Χ τον χρόνο. Βεβαια το Ο του Υ στο δυναμικό ειναι τα -180.

 

Δειγμα αναφορας

 

Παιδια

 

βαζω ενα δειγμα αναφοράς. Εχω βγαλει το ονομα της εταιρείας για να μην γινει διαφήμιση και επιπλεον τα στοιχεία του ακινήτου.

 

http://rapidshare.com/files/389509352/forum.pdf.html

 

παιδια ειναι το αντιγραφο ιδιοκτήτη και δεν περιέχει τεχνικές οδηγίες. Αυτο ειναι στο αντιγραφο μηχανικού το οποίο θα βάλω μάλλον σημερα.

 

Δειγμα μηχανικου

 

το καταβάζεται απο

 

http://rapidshare.com/files/389942385/forum.pdf.html

post-25492-13188724137_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.