nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2010 Γνωρίζετε με ποια όργανα μπορούμε να εντοπίσουμε από που προέρχεται η υγρασία σε κάποιο δομικό μέλος?
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 μια θερμική κάμερα ή ενα υγρασιόμετρο. ----------------------------------------------------------------------- Απεικόνιση δοκαριού στο ΠΑΡΚΙΝΓΚ μέσω γεωρανταρ. Τις περιοχές με απώλεια συνάφειας στην φωτό.
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Ευχαριστώ. Το ρωτάω γιατί υπάρχει πρόβλημα σε υποστυλώματα οικοδομής στην βάση των οποίων εμφανίζεται σκασμένος σοβάς από υγρασία. Εγώ πιστεύω ότι ανεβαίνει υγρασία στα μπετά από τα θεμέλια γιατί μάλλον μαζεύονται νερά. Η οικοδομή βρίσκεται σε σημείο με κλίση (είναι στο κάτω μέρος έντονης κατηφόρας) και μάλλον μαζεύεται υγρασία με κάποιον τρόπο στη θεμελίωση. Επομένως φέρνω κάποιον με υγρασιόμετρο ή με υπέρυθρες και αυτός θα μπορεί να εντοπίσει από που βγαίνει η υγρασία? Εσείς στις δουλειές σας δεν εντοπίζετε την πηγή της οξείδωσης η οποία εκτός του ατμοσφαιρικού αέρα μπορεί να είναι και κάποια υγρασία?
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 nik στο προβλημά σου χρειάζεται επιθεώρηση. Η υγρασία είναι ενας αξονας του προβλήματος. Εμεις θα πρέπει να βρούμε το πρόβλημα, τους ρυθμούς διάβρωσης, να δούμε πως αντιμετωπίζεται, να δούμε την σημερινή κατάσταση του ΦΟ, να δούμε εαν εχουμε περιβαλλοντικές επιδράσεις και να προτείνουμε συντήρηση. Απο τα λεγομενά σου υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης. Το θεμά ειναι να δούμε πόσο σημαντικό είναι. Η υγρασία λύνεται εύκολα. Ενα Wenner Probe μπορει να μας δείξει την ουσία του προβλήματος. Ακόμα και η επιλογή του υδροφοβισμού θα πρέπει να γινεται με κάποιες αρχες προστασίας. Πχ. Εαν το πεχα εχει πέσει και εσυ απλά σταματήσεις την υγρασία τότε μειώνεις τον ρυθμό διάβρωσης κατα 10%. Εαν ειναι ήδη υψηλός τότε δεν φτάνει.
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Πάντως εμένα ο πελάτης με ρώτησε από που έρχεται η υγρασία του σπιτιού του. Εάν μπορώ να την εντοπίσω και να την σταματήσω με κάποιον τρόπο θα είναι το πρώτο βήμα. Στην συνέχεια ολόκληρη η πολυκατοικία ίσως συνεννοηθεί και να οργανώσει μία επιθεώρηση δομικών στοιχείων για οξείδωση , αντοχή υλικών κ.τ.λ.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Πάρε ενα υγρασιόμετρο http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=2905 και προσπάθησε να βρεις την πορεία της υγρασίας. Προσπαθείς να βρεις τους δρόμους αύξησης. Κάντο το απόγευμα για να μην έχεις την επίδραση της ζέστης. Ειναι αρκετά εύκολο. Δεν κοιτάμε ακρίβεια αλλά εύρος τιμών.
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Ευχαριστώ και πάλι. Τώρα εγώ δεν νομίζω ότι θα αγοράσω τέτοιο εργαλείο γιατί αν και φαίνεται βολικό και χρήσιμο πιστεύω ότι δεν θα αποσβέσω το κόστος του. Πάντως στο ίδιο σαιτ που μου βάλατε υπάρχει υγρασιόμετρο με 30Ε , υπάρχει και με 420Ε !
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 έβαλα αυτο που ξέρω και έχω. Ειναι γενικά χρήσιμο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για ξεκαλούπωμα. Ιδανικό βέβαια είναι το τσιμεντομετρο αλλα ειναι πιο ακριβό. -------------------------------------------------------------------- Παιδιά κάπως ετσι ξεκινάμε το μεταπτυχιακό
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Εκει τουλαχιστον την πληρωνε ο χτιστης.. Εδω την πληρωνει ο μηχανικος...!!!!!!!
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Λάθος. Ο μηχανικός ήτανε ο xτίστης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα