Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

Mια χαρα ειναι...

 

Απορρω που βρισκεται το λαθος...

 

1. Στεγανωση (σιλικονη)

2. Ενισχυση (υαλοπλεγμα)

3. Εμαφανιση (σοβας)

 

 

Εγω θα εβαζα και κανα μινιον...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο υδροφοβισμός σκυροδέματος αντιμετωπίζει 3 βασικά προβλήματα.

 

1. Προστασία διάχυσης απο χλωριόντα, CO2 method 1.1 of EN 1504-9

 

2. Προστασία απο υγρασία (εαν διατηρήσουμε την υγρασία <50% τότε μειώνουμε κατα πολύ την πιθανότητα διάβρωσης) method 2.1 of EN 1504-9

 

3. Αύξηση της ηλεκτρικής αγωγιμότητας method 8.1 of EN 1504-9.

 

Θεωρείτε διεθνώς σαν λύση πρώτης βαθμίδας μαζί με τον αναστολέα.

Link to comment
Share on other sites

Σας βάζω αποτελέσματα απο ενα διδακτορικό που κάνουμε για την Ανθεκτικότητα επισκευών στο χρόνο. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια πλάκα 400Χ400mm, πάχους 120 mm απο C20/25 με kt=3.2, 2.4. Κατα την κατασκευή μπήκαν 4 σένσορες υγρασίας SMT connected to datalogger (2 στην περιοχή χωρίς υδροφοβισμό και 2 με υδροφοβισμό). Μέσω ενος προγράμματος Labview μπέκ ψέκαζαν όλη την επιφάνεια με βρόχινο νερό με ταχύτητα 0.2m/s. οταν η υγρασία στην περιοχή χωρίς υδροφοβισμό έφτανε τα 75% σταματούσε ο ψεκασμός. Οι άλλοι δύο σένσορες στην περιοχή με υδροφοβισμό μετρούσαν την υγρασία. Ολοι οι σένσορες είναι τοποθετημένοι 15mm κάτω απο την επιφάνεια. Τα αποτελέσματα στην φωτό. Θεωρούμε οτι οταν η υγρασία στον υδροφοβισμό ξεπεράσει το όριο των 50% υγρασίας ο υδροφοβισμός έχει αστοχήσει. Το PhD αυτό προσπαθεί να ορίσει the cost effectiveness of rehabilitation repairs according to EN1504 in public infrastructure. Στο πείραμα ο υδροφοβισμός αστόχησε στους 220 κύκλους για το Κτ=3.2 ενω για 400 κύκλοθς το Κτ=2.4 εμφανίζει οριακή προστασία. Κάθε μέρα ψεκάζετε 4 φορές (4 κύκλοι). Προφανώς αυτό που γίνετε αντιληπτό είναι οτι α) η πεπερασμένη αντοχή του υδροφοβισμού, β) η επίδραση της ποιότητας επιφάνειας, γ) η ποσοτική ανθεκτικότητα εαν γνωρίζουμε την ετήσια βροχόπτωση της περιοχής, δ) την ανάγκη χρήσης επιπλέον μέτρων (αστάρωμα, βαφή, κλπ), ε) την επανάληψη της επισκευής.

post-25492-131887252693_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Είμαι ηλε/λόγος μηχανικός και παρακολουθώ εδώ και κάποιες μέρες το thread με πολύ ενδιαφέρον λόγω και προσωπικού θέματος, που έχει ως εξής.

 

Είμαι στη διαδικασία να ξεκινήσω ανακαίνηση οικίας του πατέρα μου (οροφοδιαμέρισμα 100μ2 πρώτου ορόφου στην αθήνα σε διόροφη οικοδομή του '77) στο οποίο έχω θέμα με την πλάκα της οροφής η οποία είχε ρωγμή από το σεισμό του '81 που επισκευάστηκε ελλιπώς ή δεν συντηρήθηκε σωστά μετά την πρώτη επισκευή της με αποτέλεσμα να βγαζει υγρασία στο ταβάνι του σαλονιού καμμιά φορά και νερά.

 

Αποτέλεσμα αυτού είναι το φούσκωμα της οροφής σε κάποια σημεία, που μετά την αποκάλυψη δείχνουν ενανθρακωμένο οπλισμό (φωτό 1, 2,3).

 

Η πλάκα αυτή είναι οροφής αμόνωτη και δεν φέρει βάρος αλλά σκοπεύω να την μονώσω και να έχω βατότητα όπερ σημαίνει περίπου 130 κιλά βάρος ανά τετραγωνικό για ανάστροφή μόνωση (υπολογίζωντας μέσο όρο 7 cm πάχος μπετό ρήσεων).

 

Επίσης στο σήμείο που η πλάκα μου εμφανίζει πρόβλημα με σκουριασμένο οπλισμό (και το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο 20% της πλάκας) έχω και ένα δοκάρι με άνοιγμα 4,60 όπου το μπετό εχει τριχοειδή ρωγμή στη μέση του. Αυτή η ρωγμή είχε πάλι εμφανιστεί στο σεισμό του 81, είχε ελεγθεί ώς μή σημαντική και είχε επισκευαστεί με κάποια μέθοδο της εποχής (κάτι είχαν ρίξει μέσα στη ρωγμή αλλά δεν έχω ιδέα τι).

 

 

Πώς συνεχίζω από εδώ??

 

Να πω επίσης ότι από 2 αρχιτέκτονες που είδαν το σπίτι έναν κατασκευαστή και έναν πολιτικό μηχανικό (φίλο), ο μοναδικός ο οποίος μόλις είδε την οροφή ήταν κάθετος ότι χρήζει επισκευής ήταν ένας μπογιατζής!!!!!!!! που ήρθε να δώσει προσφορά για το βάψιμο.

Από τους υπόλοιπους μόνο ο ένας από τους 2 αρχιτέκτονες ανέφερε ότι ίσως θα έπρεπε να καθαιρεθεί ο σοβάς σε δύο δωμάτια για να μην πέσει και κάνει ζημιά στην γυψοσανίδα που θα μπεί από κάτω....

 

 

Παρακαλώ ενημερώστε με διότι μετά από το διαβασμα που έχω κάνει στο thread, είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι δεν μπορώ απλά να κουκουλώσω το θέμα με μια γυψοσανίδα...

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα να σε καλωσορίσουμε στο forum και καλό μήνα. Χαίρομαι για το ότι τουλάχιστον κάποιοι μας διαβάζουν και δεν κλείνουν τα μάτια με τα ίδια τους τα χέρια στα προβλήματα του δομικού σκελετού των κατοικιών τους.

Από τις φωτογραφίες το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορώ να διαπιστώσω είναι η προφανής και σε προχωρημένο στάδιο διάβρωση οπλισμού, η οποία έχει οδηγήσει σε αποτινάξεις το σκυρόδεμα (επικάλυψη) και το επίχρισμα.

Επόμενο βήμα είναι καθαίρεση του σοβά για να διαπιστωθεί το μέγεθος της βλάβης και σίγουρα κάποιες μετρήσεις στο σκυρόδεμα και στον οπλισμό ωστε να διαπιστωθεί η κατάσταση τους.

Ύστερα από αυτά τα βήματα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το είδος της επέμβασης και το τρόπο. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μιλήσεις με μηχανικό με εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασίες και όχι με ανθρώπους που θέλουν απλά να πάρουν τη δουλειά.

Για τη μόνωση που αναφέρεις, υπάρχουν και πιο ελαφρά υλικά.

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε dmous

 

υπάρχουν μια σειρά μετρήσεων και ελεγχων που πρέπει να γίνουν για να διαπιστυθούν τα αίτια και το εύρος του προβλήματος. Δεν μπορώ να πώ εαν είναι απο ενενθρακωση και μόνο ή συντελούν και άλλοι παράμετροι. Αφου εντοπιστεί το προβλημα βγαίνουν οι λύσεις. Η καθαίρεση του σοβά δεν είναι λύση προφανώς. Η μετρήσεις γίνονται απο την πάνω πλευρά της πλάκας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα, αλίμονο αν και εμείς οι μηχανικοί κλείναμε τα μάτια μπροστά στα προβλήματα, αν και εκ των υστέρων προσωπικά ψέγω τον εαυτό μου για το ότι δεν κατάλαβα και από μόνος μου, το μέγεθος του θέματος και μάλλον το υποβίβασα αρχικά.

 

Για το θέμα σίγουρα θα απευθυνθώ σε κάποιον μηχανικό αλλά νομίζω ότι αξίζει να σχολιασθεί το γεγονός ότι την οροφή την είδαν 2 αρχιτέκτονες ένας πολιτικός και ένας κατασκευαστής (φυσικός στις σπουδές) οι οποίοι δεν έκαναν κανένα ή σχεδόν κανένα επ αυτού σχόλιο.

 

Νομίζω ότι ακόμα δεν υπάρχει η παιδεία στη χωρα μας περί συντήρησης σκυροδέματος και αν έχω λάθος διορθώστε με.

 

Σχετικά με το θέμα της μόνωσης kostassid επειδή έχω κάνει πολύ ψαξιμο επ αυτού, θέλω τη γνώμη σου, διότι το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι μεχρι στιγμής η ανεστραμένη μόνωση με μπετό ρήσης για βατότητα (εννοείται μπετό με πλέγμα και ravinex) είναι το ποιό ελαφρύ και ταυτόχρονα λειτουργικό για την ταράτσα (υπενθυμίζω ότι θέλω μόνωση στεγάνωση και βατότητα, όχι απλωμα ρούχα μόνο αλλά και συναθροίσεις), οπότε κάθε συμβουλή δεκτή

Link to comment
Share on other sites

dmous

 

η ανθεκτικότητα και συντήρηση κατασκευών είναι σχετικά νέος όρος στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό κάθε κτίριο μιας Α εμπορικής αξίας έχει μαζί του το μητρώο συντήρησης. Χωρίς αυτό η αξία του υποβιβάζετε. Στις ΗΠΑ το Α ορίζετε στα >690$ το τμ. Το πιο φοβερό είναι οτι ενώ η πλειονότητα των μηχανικών δεν το γνωρίζει υπάρχει ΦΕΚ που είναι αρκετά συγκεκριμένο όσον αφορά τα θέματα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία 12 χρόνια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη υπάρχει μια πρακτική στην μελέτη συντήρησης αυτή ακολουθεί μια συγκεκριμένη ροή. Αναφορικά

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΣΚΟΠΟΣ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

 

1.1 Οι παρούσες οδηγίες αφορούν τις μεθόδους αποκατάστασης των τοπικών βλαβών που παρατηρήθηκαν στο σκυρόδεμα υφιστάμενων κατασκεύων του έργου.......................

 

1.2 Οι βλάβες αυτές έχουν καταγραφεί στις αντίστοιχες Εκθέσεις Λεπτομερούς Επισκόπησης των κατασκευών με κωδικό...........

 

1.3 Όλες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί αφορούν τοπικές βλάβες του σκυροδέματος ή/και οξειδώσεις οπλισμών, οι οποίες δεν έχουν άμεση επίδραση στην συνολική ευστάθεια της κατασκευής.

 

1.4 Ο βασικός στόχος των προτεινόμενων επισκευών είναι συνεπώς η αποκατάσταση επαρκούς προστασίας της ανθεκτικότητας των στοιχείων που εμφανίζουν τις τοπικές βλάβες.

 

1.5 Οι προτεινόμενες τεχνικές προδιαγραφές της ομαδας εργασίας έχουν γίνει με σκοπό την διατήρηση της ανθεκτικότητας της επισκευής σε βάθος ..... ετών

 

1.6 Οι προτεινόμενες τεχνικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν την προτεινόμενη απο τον κατασκευαστη των υλικών εργασία.

 

1.7 Ο χρόνος ανθεκτικότητας της επισκευής ορίζεται μέσα απο τις δημοσιεύεμενες επιστημονικές αρχές, τις τεχνικές προδιαγραφές των υλικών, τις μετρήσεις και την ταξινόμηση της επισκευής σε βαθμό σημασίας και τις μετρήσεις ποιοτικού ελέχγου της επισκευής κατα την παραλαβή της.

 

1.8 Στίς παρούσες τεχνικές προδιαγραφές ο χρόνος ανθεκτικότητας έχει υπολογιστεί υπο την μορφή μέσου όρου με πιθανότητα σφάλματος <10%.

 

1.9 Στίς παρούσες τεχνικές προδιαγραφές ο χρόνος ανθεκτικότητας έχει υπολογιστεί με βάση της μετρήσεις πρίν την επισκευή και σε καμία περίπτωση δεν υπολογίζει αστοχίες λόγω τυχηματικών φαινομένων, π.χ. σεισμός.

 

 

2. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

 

πχ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙIΙ

 

ΤΙΜΗ ΗΜΙ-ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 400-550mV (-)

ΤΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 5-10 kOhm cm

ΤΙΜΗ Ph ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ 7.2-8.5

ΟΡΙΟ ΧΛΩΡΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ >0.18% ΚΑΙ < 0.24% Κ.Β.

ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ < 70%

SCI=4.1

 

3. ΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΛΟΤ ΕΝ 1504

 

εδω έχουμε τα τεχνικά φυλλάδια των υλικών και τους αντίστοιχους πίνακες του 1504

 

4. ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ / ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

 

π.χ.

 

 

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

 

20 ΧΡΟΝΙΑ

 

ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

 

19 ΧΡΟΝΙΑ

 

5. ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ / ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙIΙ

 

Αναλυτικά,

 

Στάδιο 1

 

Το στάδιο 1, αποσκοπεί στην εύρεση της περιοχής επισκευής /συντήρησης έτσι ώστε να μηδενίσει την δημιουργία νέων ανοδικών περιοχών σε περιοχή γειτνιάζουσα της επισκευής. Η εύρεση της περιοχής γίνεται με βάση το όριο των -200mV ESCE ASTM C876 - 09.

 

 

Στάδιο 2

 

 

Το στάδιο 2, αποσκοπεί στον καθαρισμό τόσο του σκυροδέματος όσο και του οπλισμού απο προιόντα οξείδωσης, σαθρώτητας, αποφλοίωσης, κλπ. Η υδροκαθαίρεση γίνεται με πίεση >15000 psi, ενώ ειδικά μπέκ διασφαλίσουν τον πλήρη καθαρισμό περιμετρικά της ράβδου. Το βάθος της υδροκαθαίρεσης φτάνει τα -10mm (πίσω απο την όπλιση) για να διασφαλίσει την περιμετρική επάλειψη με αναστολέα/γέφυρα.

 

 

Στάδιο 3

 

 

Το στάδιο 3, αποσκοπεί στην χρήση θυσιαζόμενων εγκιβωτισμένων ανόδων για την γαλβανική προστασία του οπλισμού κατα το πρότυπο ΕΝ 12696. Τα ανόδια τοποθετημένα υπο μορφή πλέγματος (grid) δημιουργούν μια ζώνη γαλαβανικής προστασίας. Για την περίπτωση ΙΙΙ υπολογίζετε οτι θα χρειαστούν 5 ανόδια ανα 2.25τμ.

 

Στάδιο 4

 

 

Το στάδιο 4, αποσκοπεί στην επάλειψη του οπλισμού και του σκυροδέματος στην περιοχή επισκευής με αναστολέα/γέφυρα ..........

 

Η επάλειψη θα γίνει με ψεκασμό χαμηλής πίεσης (150psi) διατηρώντας την κατανάλωση του κατασκευαστή.

 

Η ωρίμανση του προιόντος θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

 

Στάδιο 5

 

 

Το στάδιο 3, αποσκοπεί στην επαναφορά της γεωμετρίας

του σημείου επισκευής. Η επαναφορά θα γίνει με ...................

 

Η επaναφορά θα γίνει με μυστρί διατηρώντας την κατανάλωση του κατασκευαστή.

 

Η ωρίμανση του προιόντος θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

 

Στάδιο 6

 

 

Το στάδιο 6, αποσκοπεί στην δημιουργία επιπλέον παθητικής προστασίας (παθητικό φίλμ στην περιφέρεια της όπλισης) σε σχέση με την επάλειψη του οπλισμού και στην

παράταση του χρόνου ζωής της επισκευής.

 

Η δημιουργία επιπλέον παθητικής προστασίας θα γίνει με ..........................

 

Ο εμποτισμός θα γίνει με ψεκασμό μικρής πίεσης GRACO AIRLESS SPRAY 60: 1 διατηρώντας την κατανάλωση του κατασκευαστή.

 

Η ωρίμανση του προιόντος θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

 

 

Στάδιο 7

 

 

Το στάδιο 7, αποσκοπεί στην σφράγιση της περιοχής της επισκευής για προστασία έναντι διεισδύσεων (χλωριόντων, υγρασίας, CO2).

 

Η σφράγιση θα γίνει με ..................

 

Η σφράγιση θα γίνει με ψεκασμό μικρής πίεσης GRACO AIRLESS SPRAY 60: 1 διατηρώντας την κατανάλωση του κατασκευαστή.

 

Η ωρίμανση του προιόντος θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Στάδιο 8

 

 

Το στάδιο 8, αποσκοπεί στον ποιοτικό έλεγχο της επισκευής την διασφάλιση της ανθεκτικότητας της επισκευής καθώς και στην επιβεβαίωση της χρονικής αντοχής της επισκευής.

 

Αναλυτικά

 

1. Φωτογραφική τριασδιάστατη απεικόνηση σταδίου 2 και 3.

 

2. Μέτρηση ταχύτητας υπερήχου με όριο >3500m/s για το στάδιο 4 (πλήρωση επισκευής).

 

3. Μέτρηση αγωγιμότητας σκυροδέματος σταδίου 4 (όριο αγωγιμότητας >15KΩhm cm).

 

4. Μέτρηση ημιδυναμικού (οριο αποδοχής για στάδιο 5,6 τα -200 mV).

 

 

Στάδιο 9

 

 

Το στάδιο 9, αποσκοπεί στην διασφάλιση του πελάτη προς τρίτους.

Κάθε στοιχείο της επισκευής πιστοποιείται απο το αντίστοιχο ημερολόγιο ποιοτικού ελέγχου (στάδιο 8-).

 

Κάθε στάδιο θα πρέπει να δίνετε με γραφική αναπαράσταση των σταδίων

 

6. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1504

 

εδω έχουμε τα πιστοποιητικά των υλικών

 

7. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 

Εδω έχουμε τις πιστοποιήσεις των συνεργίων

 

9. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

πχ

 

Η τιμή μονάδος θα περιλαμβάνει:

 

• Την προμήθεια των υλικών, την μεταφορά και την φύλαξη τους στο εργοτάξιο.

 

• Τη μεταφορά του πάσης φύσεως απαιτούμενου εξοπλισμού στο εργοτάξιο και την φύλαξή του.

 

• Τη χρήση και συντήρηση του εξοπλισμού.

 

• Την πλήρη εκτέλεση της εργασίας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4 της παρούσας Προδιαγραφής.

 

• Την εκτέλεση των προβλεπομένων ελέγχων και επανελέγχων

 

• Τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πιθανόν να απαιτηθούν για την αποκατάσταση κακοτεχνιών.

 

• Τα πάσης φύσεως λοιπά υλικά και μικροϋλικά που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη εργασία σύμφωνα με την παρούσα Προδιαγραφή.

Link to comment
Share on other sites

Προς dmous

μεχρι στιγμής η ανεστραμένη μόνωση με μπετό ρήσης για βατότητα (εννοείται μπετό με πλέγμα και ravinex) είναι το ποιό ελαφρύ και ταυτόχρονα λειτουργικό για την ταράτσα (υπενθυμίζω ότι θέλω μόνωση στεγάνωση και βατότητα, όχι απλωμα ρούχα μόνο αλλά και συναθροίσεις), οπότε κάθε συμβουλή δεκτή

Υπάρχουν αρκετές επιλογές μόνωσης σήμερα για τη περίπτωση του βατού δώματος με διαφορετικό κόστος η κάθε μία. Το κόστος κατασκευής σε συνάρτηση με την υπόλοιπη διερεύνηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην οικία σου λόγω της βλάβης που έχεις αναφέρει παραπάνω θα σου δώσει μία κατεύθυνση επιλογής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.