Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

Πριν σχεδιάσουμε και επιλέξουμε ενα σκυρόδεμα, επικάλυψη είναι καλό να γνωρίζουμε κάποιες περιβαλλοντικά στοιχεία της περιοχής. Μια μέτρηση CO2 και σύγκριση με την εθνική βάση (ομόνοια) είναι αναγκαία. Πάτε στο http://www.meteorologia.gr/ και βλέπετε το ποσοστό βροχών ανα έτος. Μας ενδιαφέρουν οι βροχές >2mm διότι μόνο αυτές καθαρίζουν τους ρύπους. Πάνω απο 70 βροχές ανα έτος περιορίζουν τον ρυθμό ενανθράκωσης κατά 40%. 30-40 βροχές τότε το θεωρούμε 0. Τώρα για χλωριόντα. Εδω μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η ταχύτητα του ανέμου. Εαν είναι πάνω απο 40Km/h τότε η διάχυση αυξάνετε με το diffusion coefficient να αυξάνετε κατα 18-24%. Εαν είναι 60Km/h τότε το diffusion coefficient να αυξάνετε κατα 24-40%. Οταν βάφουμε κατα ΕΝ1504 επίσης θα πρέπει να ξέρουμε την πιθανότητα ηλιακής ακτινοβολίας. Σε υψηλές καταστάσεις θα πρέπει να επιλέξουμε βαφή με προστασία UV και ελαστικότητα τουλάχιστον 2mm. Με λίγα λόγια, εαν έχουμε υψηλή βροχόπτωση και αυξημένους ρύπους τότε βάζουμε τα κρίσιμα υποστυλώματα σε περιοχές που διαβρέχονται (παντα βέβαια με σωστή διαδικασία προστασίας). Εαν έχουμε θαλάσσιο περιβάλλον και ταχύτητα ανέμου τότε προσπαθούμε να κόψουμε την πιθανότητα (τοιχίο 50Χ20 να μπεί το 20 φάτσα στον καιρό). Στην περίπτωση αυτή θα φάμε 2 οπλισμούς και όχι τους πολλούς. Δίνουμε δηλαδή την πιθανότητα στον πελάτη να κάνει μια μικρή επισκευή μέ λίγο κόστος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σας ευχαριστώ για τις εκτιμήσεις σας και τη βοήθεια σας. Όπως είπε ο κ. Ροδόπουλος για τη περίπτωση του κτηρίου... εγγράφως Χ2 αντίτυπα η έκθεση με το κίνδυνο της θεμελίωσης και υπογραφή παραλαβής και στα 2.

Link to comment
Share on other sites

kostassid

 

πολύ σωστός. Ταχυμεταφορά με υπογραφή και να αναφέρετε ρητά το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Πλαστικοί αποστάτες

 

δεν αντέχουν βάρος !!!! Θα πρέπει να ζητάμε αντοχή θλίψης.

post-25492-131887254375_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έκανε βέλος ο ξυλότυπος και το ακολούθησε και ο αποστατήρας;

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω μπορεί. Ο αποστατήρας ήταν λυγισμένος.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση της τάνυσης του οπλισμού τα νεύρα παίζουν το ρόλο συγκέντρωσης τάσεων. Ο τρόπος εύρεσης είναιΣτις φωτό μέσω IR lock in thermography. Στις φωτό βλέπετε τις 3 Ελληνικές εταιρίες. Η ονομαστική φόρτιση είναι 130MPa Φ12 σε όλες τις περιπτώσεις. Οπως βλέπετε η συγκέντρωση τάσεων είναι σημαντική. Οπως καταλαβαίνετε πολλά απο τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα δεν είναι.

post-25492-131887254396_thumb.jpg

post-25492-131887254411_thumb.jpg

post-25492-131887254428_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το φυσιολογικό ποιο θα ήταν με φόρτιση 130Mpa; Ρωτάω για να καταλάβω καλύτερα τις φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει φυσιολογικό. Σίγουρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διεπιφάνεια με το σκυρόδεμα. Η 3 απλά θα μεταφέρει περισσότερες τάσεις αυξάνοντας την πιθανότητα ρηγμάτωσεις του σκυροδέματος. Επίσης θα μπεί σε διαρροή πιο εύκολα. Προσοχή δεν λέω οτι θα διαρρεύσει σε μικρότερο φορτίο διότι μιλάμε για ελαστικό συντελεστή τάσεων και η συγκέντρωση είναι επιφανειακή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.