terry Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2011 Oχι αοπλο..απλα εκτος μελετης, σε μικρο ποσοστο αποκλισης φυσικα.. Ο κ. Ροδοπουλος δεν καταλαβε την ερωτηση σου...
MScEng Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2011 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Τώρα κατάλαβα. Εαν δεν τηρηθούν προϋποθέσεις ανθεκτικότητας τότε το χρονικό διάστημα για την έναρξη της διάβρωσης μειώνεται σημαντικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε ένα fixed βάθος χρόνου πχ 50 χρόνια να χρειαστούμε περισσότερες επιθεωρήσεις και περισσότερα χρήματα για συντήρηση. Επίσης οι ρυθμοί διάβρωσης θα είναι αυξημένοι, η συντήρηση μπορεί να απαιτήσει γαλβανική προστασία για να είναι οικονομική, κλπ.
mak_johnn Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Στην οικία μου (κατασκευής 2001), αφού σοβατίστηκε και βάφτηκε, λόγω κακοτεχνίας του σοβατζή είχαν πέσει σε αρκετά σημεία τα επιχρίσματα του τελευταίου χεριού (το ψίλο, το μάρμαρο) λόγω φουσκώματος των σοβάδων.Το σπίτι έμεινε έτσι για περίπου 5 χρόνια (το 2ο χέρι σοβά ήταν άθικτο).Φέτος απεκατέστησα τη ζημιά και το ξαναέβαψα.Χρειάζεται έλεγχος ενανθράκωσης? Πόσο κοστίζει?Η αποκατάσταση και η στεγανοποίηση σταματούν τυχόν φαινόμενα ενανθράκωσης?
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Έλεγχος χρειάζεται λόγω οτι είναι >8 ετών. Ο έλεγχος περιλαμβάνει πολλά άλλα εκτός απο ενανθράκωση. Με τις τιμές κάνουμε την μελέτη ανθεκτικότητας και προτείνονται λύσεις καθώς και μεθοδολογία συντήρησης. Το κόστος προφανώς και διαφέρει απο εταιρεία σε εταιρεία. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να αναφερθώ σε κόστος σε φόρουμ.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Κάτι που δεν καλύπτει δυστυχώς ο κώδικας είναι η απώλεια συνάφειας (την βασική αρχή της λειτουργίας του ΩΣ). Το cover ratio είναι επικάλυψη/διάμετρος όπλισης. Βλέπετε λοιπόν οτι ακόμα και εαν πάμε κανονιστικά (5% που μας λέει μπορεί και να χρειάζεται επέμβαση) η απώλεια συνάφειας είναι 65%. Οπως επίσης πολύ καλά ξέρετε σε περίπτωση σεισμού οι διατμητικές τάσεις που θα αναπτυχθούν στην διεπιφάνεια είναι ικανές να το μειώσουν 100% στους πρώτους κύκλους (bimaterial interface cracking). Επίσης καταλαβαίνετε οτι η διάδοση της ρωγμής θα προχωρήσει και στην περιοχή που δεν υπάρχει μείωση απο διάβρωση ή ενεργή διάβρωση με αποτέλεσμα την καθολική μείωση συνάφειας στο στοιχείο. http://dicata.ing.unibs.it/plizzari/CD/Pdf/057.pdf και πολύ καλύτερα στο Bond of reinforcement in concrete: state-of-art report By Fédération internationale du béton Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιο πρόβλημα και θα προβείτε σε επισκευή ρωτήστε εαν αυτό που κάνετε είναι το σωστό. Επίσης διαβάστε το http://mehr.sharif.ir/~k_kiani/Softcopy%20of%20the%20accepted%20papers/A%20model%20for%20the%20evolution%20of%20concrete%20deterioration%20due%20to%20reinforcement%20corrosion.pdf ενα πολύ καλό αρθρο.
kostassid Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Μήπως γνωρίζει κάποιος με ποιο τρόπο λειτουργεί ο αναστολέας διάβρωσης; Διαβάζω στα τεχνικά φυλλάδια ότι "διεισδύει στο σκυρόδεμα και δημιουργεί μία επιφανειακή στρώση στην επιφάνεια του χάλυβα". Πρόκειται για ένα άλλο είδος προστατευτικού φιλμ όπως αυτό που δημιουργείται κατά τη σκυροδέτηση (Ph άνω του 12 και παθητικοποίηση χάλυβα μέσω προστατευτικής ζώνης).
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Οι εμποτιζόμενοι αναστολείς που μάλλον για αυτούς ενδιαφέρεσαι έχουν σαν ενεργό συστατικό την αμινοαλκολόλη. Αυτή παρέχει ένα τοπικό πεχα της τάξεως του 10,5-11 περιμετρικά στον οπλισμό (παρέχει απλοικά τροφη για την δημιουργία του παθητικού φίλμ). Βέβαια η βασική αρχή δεν είναι η δημιουργία απλα ενός φιλμ αλλα αρκετά άλλα. Παω λοιπόν με την σειρά. Οι αναστολείς προσπαθούν να αδρανοποιήσουν τα υδροξύλια του ηλεκτρολύτη ενω ταυτόχρονα να μειώσουν την πυκνότητα των ανόδων/καθόδων μέσω της ομοιομορφίας του φίλμ. Στην αγγλική ορολογία αναφέρονται ως corrosion inhibitors που είναι και η πιο σωστή αντί για αναστολείς λέξη που περιέχει την ιδέα της διακοπής. Σαφώς και δεν διακόπτουν την διάβρωση αλλά την περιορίζουν σημαντικά υπο προυποθέσεις. Επίσης η χρήση αναστολέα θα πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις που έχουμε μικρή ως μέτρια διάβρωση (μέχρι 2.5 mA/cm2) ενω το περιβάλλον (σκυρόδεμα) δεν έχει υποστεί σημαντική μείωση πεχα. Σε ολες τις άλλες περιπτώσεις ο χρόνος ζωής του αναστολέα θα είναι μικρός.
kostassid Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Σας παραθέτω φωτογραφία από επισκευασμένο υποστύλωμα με κάποιου είδους κονίαμα χωρίς να ελεγχθεί ο λόγος διάβρωσης (η επέμβαση έγινε πριν από 7-8 χρόνια περίπου). Σήμερα, με ένα απλό χτύπημα καλεμιού έφυγε το επισκευαστικό πάχους 5~10mm και ολόκληρη η γωνία του υποστυλώματος περίπου 50mm. Ο οπλισμός σε άσκημη κατάσταση. Για κάτι τέτοια χρειαζόμαστε την ενόργανη επιθεώρηση και τη σχεδίαση-μελέτη πριν από κάθε επέμβαση. 1
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 kostassid εαν καταλαβαίνω σωστά η επισκευή δεν επέφερε καμία συνάφεια (οχι γέφυρα). Προφανώς θα έβαλαν κάποιο ινοπλισμένο με αντοχή 60 σε σκυρόδεμα 20 και το τίναξαν.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα