Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Παρατεταμένη χρήση στάσιμου γλυκού ή θαλασσινού νερού αναπτύσσει βακτήρια και βιολογική διάβρωση (το έχουμε δει σε ιχθυοκαλλιέργειες). Το θέμα είναι να δούμε εαν υπάρχει εδραίωση, πόσο, σε τι βάθος, εαν υπάρχει απόπλυση, εαν έχει περάσει εσωτερικά, εαν υπάρχει απώλεια ολκιμότητας, κλπ. Αυτό εξηγεί μάλλον το προβλημά σου, αφου η έλλειψη οξυγόνου δίνει υπερβολικά μικρό ρυθμό διάβρωσης. Εαν γνωρίζουμε τα παραπάνω η επισκευή ή πιθανή ενίσχυση μπορεί να δώσει μια διαχρονική και ορθολογική λύση για πολλά χρόνια. Η εδραίωση εκτός απο ημι-δυναμικό, ηλεκτρική αγωγιμότητα, polarisation την βρίσκουμε απο τον δείκτη εδραίωσης (real Ph - theoretical Ph). Τιμές >+2 καθορίζουν εδραίωση. Τιμές αρνητικές <-1 μας δίνουν πιθανή γαλβανική διάβρωση. Ανάλογα την περίπτωση επιλέγουμε την επέμβαση. Προφανώς υφάσματα δεν δουλεύουν και το γράφω επειδή συνάδελφος το έβαλε σε αντίστοιχη περίπτωση και μετά απο 2 βδομάδες ξεκόλλησε (3 στρώματα 400 τμ).
Αποστολόπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Ο καλός συνάδελφος που ανέβασε αυτές τις φωτογραφίες έκανε άριστα. Μήπως είναι εύκολο όμως να τον μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοι με ονομαστική αναφορά- παράθεση περιπτώσεων κατασκευών δημόσιου χαρακτήρα (Σχολικές μονάδες, Νοσοκομεία, Θέατρα, Γέφυρες, Κτήρια Δημοσίων Υπηρεσιών, Ποδοσφαιρικά γήπεδα) και άλλα; Πραγματικά, μια τέτοια κίνηση θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα αποτελούσε και ένα ακόμη δείγμα κοινωνικής υγείας και προσφοράς του Forum. Τα νεοεκλεγμένα (άφθαρτα όπως τα ονομάζουν) στελέχη των νέων Καλλικρατικών Δήμων της χώρας, θα μπορέσουν να τα δούν και να αποφασίσουν επένδυση πόρων στην συντήρηση και ενίσχυση τέτοιων κρίσιμων κατασκευών, ακυρώνοντας προς τούτο αρχικά για μια- δύο- τρείς χρονιές, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε αμφιβόλου ποιότητας θερινά πολιτιστικά δρώμενα (χαρτοπόλεμος και μπούρδες). Αναφέρομαι σε αυτά, διότι η άνοιξη έσκασε και το καλοκαιράκι κατέφτασε. Όλοι μας τότε θα αισθανθούμε καλύτερα. Τότε μπορεί να πεισθούμε ότι οι νέοι δημοτικοί άρχοντες είναι ώριμοι και άξιοι να διοικήσουν.
kostassid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Κύριε Αποστολόπουλε, πολλοί συνάδελφοι έχουν ανεβάσει κατά καιρύς και σε αυτό το νήμα και σε άλλα αλλά και στην περιοχή των download πάρα πολλές φωτογραφίες από βλάβες. Δεν νομίζω όμως ότι οι φορείς περιμένουν το michanikos.gr για να δράσουν. Αν το παρόν φόρουμ είχε τέτοια δύναμη σίγουρα θα είχαν βελτιωθεί και άλλες πτυχές του επαγγέλματος μας. Δεν υπάρχουν επίσημες εκθέσεις στη διάθεση του κράτους από τον ΟΣΚ και άλλου φορείς οι οποίες αναφέρουν έως και αριθμό θυμάτων σε περίπτωση μεγάλου σεισμού; Για την ιστορία να αναφέρω ότι περίπου 6 μήνες έχω αναφέρει βλάβη σε οδογέφυρα δήμου Χαλανδρίου από την οποία περνάω τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και το μόνο που έχει γίνει είναι να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Σας ξαναδίνω τα Link Δεν υπάρχει ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ πολίτη και πολιτείας ώστε οι πόροι να αξιοποιηθούν σωστά. Μακάρι να γινόταν πάντως αυτό κ. Αποστολόπουλε.
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Η φθορα φαινεται και καθαρα αλλα και οπως μου ειπανε (βγαζαν τα χαλικια του μπετον με τα χερια) εχει προχωρησει σε βαθος μερικων εκατοστων στο κατω σηνειο επαφης του τοιχειου με το δαπεδο (παντα απο την πλευρα του θαλασσινου νερου) οπως φαινεται και στις φωτο.Υπαρχουν και οι διαγωνιες ρωγμες ψηλα στο τοιχειο.Υπαρχει ακομα και μια κατακορυφη ρωγμη στην επαφη του τοιχειου διαχωρισμου με το περιμετρικο τοιχειο.Η λειτουργια των δεξαμενων πρεπει να ειναι 6-7 χρονων.Βαχω και μερικες ακομα φωτογραφιες. Για το σταδιο της προστασίας του μπετου απο το νερο (και οχι για το σταδιο των επισκευων) η τοποθετηση απο μεσα σε ολη την επιφανεια μεμβρανη (με θερμικη κόλληση) ενδεικνυται? Για το ειδος της επισκευης (στο μπετο και στο χαλυβα) θα πρεπει να προηγηθει η έρευνα που ανααφερθηκε στο #921? Μερικες φωτο ακομα:
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Χρειαζεται σοβαρη επιθεωρηση και σοβαρη μελετη επισκευης... Το οτι μεσα σε 6-7 εχει φτασει σε αυτη την κατασταση καταλαβαινεις ποσο σοβαρο ειναι..
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 μεμβράνες με θερμική κόλληση ποτέ δεν δούλεψαν χωρίς προβλήματα. υπάρχουν άλλες λύσεις, αλλα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για λύσεις εαν δεν γίνει πρώτα επιθεώρηση. Δεν ευλογώ τα γένια μου αλλά η απόπλυση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχεδόν σίγουρη. Έχοντας αντιμετωπίσει αρκετά παρόμοια προβλήματα θα έλεγα αξονική τομογραφία ακουστικής πηγής, μετά υπέρηχο στα σημεία με προβλήματα, έλεγχος όπλισης για σημερινή και μελλοντική απώλεια, μετά όπως παραπάνω, μετά σημεία με υγιές σκυρόδεμα για βλήτρωση μανδύα (το πόσο θα μας το πει ο έλεγχος όπως και τι κρατάμε, τι σώζουμε), μετά υγρομόνωση, στεγανό gunite, μετά ειδική βαφή για αντιβακτηριακή με ουδέτερο πεχα. Πάντα εαν δεν έχουμε σοβαρή και βαθιά εδραίωση. Εαν έχουμε τότε τα πράγματα αλλάζουν αφού ευκολα θα μετακινηθεί και στην ενίσχυση με πολύ γρηγορότερα ρυθμό. Το βασικό είναι οτι η βακτηριακή χρειάζεται ελάχιστο ποσοστό υγρασίας <4%.
kostassid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Ανάλογα τη χρήση και τις διαστάσεις, μήπως είναι (από τις εικόνες κρίνοντας) οριακά προς επισκευή. Μήπως οικονομικά μπορεί να συμφέρει η καθαίρεση και κατασκευή εκ νέου ή η εν μέρη νέας κατασκευής με μικρότερες διαστάσεις;
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Συνάδελφοι μα τα οικονομικά πάμε να βρούμε. Εαν δεν ξέρεις τί έχεις?
kostassid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Να δουμε κατι που ελαβα σημερα.Φωτογραφιες απο υπογεια δεξαμενη 6 μετρων. Το επισήμανα διότι πιστεύω ότι είναι από τις πλέον σοβαρές βλάβες που έχουμε δει στο forum σε κατασκευή μικρότερης σημασίας από κατοικία. Μήπως πρόκειται για πισίνα;
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2011 στο -6μ πισινα??? Γι αυτο ρωτησα παραπανω για τι κατασκευη προκειται..
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα