Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

terry..εξαρτάται ποιο είναι το μήδέν :) :) :)

παρακάτω πισίνα υπογείου, πόσιμο νερό, με ταυτόχρονη ενίσχυση υπάρχουσας θεμελίωσης, χωρίς υποεκσκαφή. Η εκσκαφή πήγε 1,5m κάτω από τη σταθμη θεμελιων.

cimg5697k.th.jpg

cimg5685.th.jpg

cimg5684.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οδογέφυρα δήμου Χαλανδρίου

 

αγαπητέ Κώστα να το πώ απλά. Τα ACI για την ανθεκτικότητα των κατασκευών βγήκαν για πρώτη φορά το 1979. Το 1983 βγήκε το πρώτο βιβλίο σχεδιασμού για ανθεκτικότητα, το 1988 οι προδιαγραφές σκυροδέματος για ανθεκτικότητα και επικάλυψη πέραν των 3 που ήταν ο νόμος μέχρι τότε. Το 2010 βγήκαν τα πρόσμικτά με βάση την ανθεκτικότητα. Στην Ελλάδα δεν είναι καν μάθημα επιλογής, το ΕΝ206 λέει στα Ελληνικά τα 1/5 και περιμένουμε να βρούμε μεταφραστή (άσε που δεν ανταποκρίνεται στην Ελλάδα αλλα σε άλλη χώρα). Το θέμα της διάβρωσης είναι λυμένο τελειωτικά και για πάντα οχι για 100 αλλα για 500 χρόνια εδώ και δεκαετίες. Κοίτα το

 

http://www.lafarge.co.za/ultrawaterproof_broch.pdf

 

και είπαμε ενανθράκωση δεν σημαίνει διάβρωση απαραίτητα σε περίπτωση που ο μεταφραστής το διαβάσει. Δεν έχει ηλεκτρολύτη δεν έχει διάβρωση. Το σπέσιαλ που βάζει η Lafarge είναι crystal growth system (see downloads ACI admictures). Μιλάμε για τεχνολογία 30 χρόνων του Αμερικάνικου Στρατού. Στην Ευρώπη συνεχίζουμε να μιλάμε για επικάλυψη μέτρων, 500 κιλά στο κυβικό, ΧΧΧ και λοιπά. Βάλε το crystal growth system, Ν/Τ=0.48, 350 κιλά, 2 πόντους και ενα zemdrain και θα πάρεις 300 χρόνια ασχέτως εαν ξέρεις να υπολογίζεις hydration heat για ρωγμές (που δέν ξέρεις). και εαν υπάρχει κάποιος να μας πει για το επιπλέον κόστος είναι ο terry.

Link to comment
Share on other sites

Κωστα εχω κανει κατι αντιστοιχο για τοποθετηση μηχανικου συστηματος σταθμευσης (υδραυλικο συστημα με μια θεση κρυφη και μια φανερη, σαν ανελκυστηρας)..

Η κατασκευη εγινε στο υπογειο και κατεβηκαμε 2.5μ κατω απο το δαπεδο του υπογειου....

 

Για την τιμη του συστηματος που αναφερει ο κ. Ροδοπουλος...

Περιπου 15Ε το κυβικο..

Δλδ πχ σε τοιχωματα υπογειου περιπου 4Ε/τμ..

ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ στεγανωση... ΧΩΡΙΣ επαλλειψεις, μεμβανες κτλ..

Και φυσικα αντοχη σε διαβρωση (χωρις νερο δεν εχω διαβρωση), ανανθρακωση, χλωριοντα κτλ..

Link to comment
Share on other sites

εαν δεν έχει εδραιωθεί μιλάμε για 15Ε το τμ υλικά και συνεργείο. Το ξαναλέω ο μηχανικός θα πρέπει να γνωρίζει α) το πρόβλημα, β) τις πιθανές λύσεις. Εαν ενα απο τα δύο δεν τα ξέρει τότε θα προβεί σε λάθος ή αντιοικονομική λύση.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν Πρόοδος στην ανθεκτικότητα με λύση. Σε φωτό διότι εαν το γράψω ξανα θα βραδιάσω.

post-25492-131887265466_thumb.jpg

post-25492-131887265478_thumb.jpg

post-25492-131887265489_thumb.jpg

post-25492-131887265502_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θα θέλατε να μπούμε στις βασικές αρχές του Limit State vs Serviceable State Design?

 

Με λίγα λόγια να ξεκινησουμε να μιλάμε για χρονοπροσδιορισμό και να αρχίσουμε να μιλάμε για failure mode and effect analysis (FMEA)?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, διακρίνω να σας διακατέχει "υπεραισιοδοξία" σχετικά με την εφαρμογή υλικών που μπορεί να δράσουν ως το "ελιξήριο" της ζωής των κατασκευών (αναφέρονται 100 ...... 500 χρόνια) και να παραθέτετε απο την βιβλιογραφία διάφορους "λογαριασμούς" .

Φυσικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι με στρατηγική, με μέθοδο, πρόγραμμα και ΥΠΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ τέτοια υλικά και τεχνολογίες (τις οποίες διάβασα με προσοχή) μπορεί να δώσουν ζηλευτά αποτελέσματα. Όμως υποστηρίζω σταθερά μία γνωστή λαική ρύση: "Μεγάλη μπουκιά ΝΑ ΦΑΣ, μεγάλο λόγο ΜΗΝ ΛΕΣ".

Ίδιας ποιότητας (δυσάρεστες) απόψεις είχα και κατά το πρόσφατο παρελθόν (μία δεκαετία) για τα προιόντα των Έλληνων Χαλυβουργών και Τσιμεντάδων. Η αμφισβήτηση μου αυτή καταρχήν προκάλεσε ποικίλα σχόλια, στην πορεία όμως, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Η επιβεβαίωση ήρθε λίγα μόνον χρόνια μετά τα πρώτα αποτελέσματα πολυετούς "μοναχικής" έρευνας. Χαίρομαι (πλέον) που στο Forum έχει αναπτυχθεί τόσο έντονος προβληματισμός σε θέματα ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ των κατασκευών. Τα συχνά ερωτήματα και η παρήχηση των όρων χλωριόντα, ενανθράκωση, ψαθυροποίηση, κλπ. μου δίνουν την εντύπωση ότι όλα πλέον μπορεί να πάνε καλύτερα.

Ίδιας ποιότητας (αρνητικές) προβλέψεις αναγκάστηκα να κάνω πρόσφατα και έναντι του πολυδιαφημιζόμενου χρόνου ζωής των 120 ετών !!!!!!!!!!! της Γέφυρας του Ρίου - Αντιρρίου.

Μετά απο αυτά λοιπόν κρίνω σκόπιμο, να μετριάσουμε τους τόνους και την υπεραισιοδοξία και να δουλέψουμε για τα θέματα αυτά ακόμη περισσότερο.

Πολλά απο τα υλικά και τις τεχνολογίες που υπόσχονται .... ....... μπορούμε να τα δοκιμάσουμε επίσης στα εργαστήριά μας με βάση πάντα την ελληνική "τεχνική κουλτούρα" και φυσικά την ελληνική πραγματικότητα (Ω/Σ).

Link to comment
Share on other sites

Αν εχετε στοιχεια για τα συστηματα crystal growth, πολυ ευχαριστως να τα παραθεσετε να τα δουμε..

Αλλα ειναι συστημα που χρησιμοποιειται σε αλλες χωρες εδω και 30-40χρονια...και δουλευουν ακομα..

Link to comment
Share on other sites

στο -6μ πισινα???

Γι αυτο ρωτησα παραπανω για τι κατασκευη προκειται..

 

Πισίνα καταδύσεων με διαστάσεις 25 x 21 x 5μ

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Χάρη

 

τα 200 χρόνια στα δίνει με εγγύηση η Lafarge. Είχε προταθεί και στο Ριο-Αντιριο αλλα...

 

Τώρα αναγκαστηκά θα πω εταιρία

 

http://www.penetron.com/technical/test_data.html

 

http://www.aecinfo.com/1/resourcefile/40/99/64/03050_crystalline_waterproofing_admixture.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.