Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 ///Οχι σχετικο με τα προηγουμενα/// Δομικιο ΟΣ (προδιαγραφες κατα ΕΝ206) -Ν/Τ 0.45 -τσιμεντο 330κιλα/κυβικο -ρευστοπποιητης sika viscocrete 300 1.3% κατα βαρος τσιμεντου -προσμικτο στεγανοποιητικο crystal growth system penetron admix -κατηγορια c25/30 Αντοχη 7 ΗΜΕΡΩΝ!!! 41Mpa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! **Η συντηρηση δυστυχως για τις 4 πρωτες μερες εγινε μεσα σε νερο..τις υπολοιπες σε θαλαμο **Επισης εφαγε λιγη βροχη το συγκεκριμενο δοκιμιο (δεν προλλαβαμε να το σκεπασουμε, θα δουμε τα υπολοιπα τι θα βγαλλουν στις 28ημερες) βάλε φωτό!!!!!!
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 συμπυκνώσεις υγρασίας, διάβρωση και εσωτερικό σπιτιού.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Μια που γίνεται λόγος για επιχρίσματα, να ένα παράδοξο της ενανθράκωσης: Από πρόσφατο έλεγχο σε οικοδομή των τελών της δεκαετίας του '70. Βάθος ενανθράκωσης ~8cm (στην συγκεκριμένη θέση, αλλού το βάθος ήταν μόλις 1,5cm). Αλλά, τι βλέπω; Το επίχρισμα είναι ακόμη αλκαλικό! Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, το επίχρισμα έγινε δύο χρόνια μετά την κατασκευή του Φ/Ο. Να λοιπόν κάτι παράξενο (αλλά όχι ασυνήθιστο, συναντώ αλκαλικό επίχρισμα περίπου μία φορά στις δέκα περιπτώσεις βαθιάς ενανθράκωσης)...
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 AlexisPap μπράβο και ακριβώς είναι αυτό που λέω οτι το επίχρισμα δεν προστατεύει απλα δεν έχει πολύ ασβεστικό για να κρατήσει την ενανθράκωση. Ξεπλένεται και όλα απο την διαβροχή. Εαν έχει και πολυ ασβέστη έχει και μεγάλη αλκαλικότητα.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 βάζω φωτό και έρχεται και ο terry
kostassid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Μπράβο, χαίρομαι διότι βλέπω ότι ανεβάσαμε λίγο τον πήχη.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 παιδια το σπίτι στα Χανιά έχει ανθεκτικότητα κοντά στα 160 χρόνια για έναρξη διάβρωσης. Είναι και κοντά στην θάλασσα.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Μετα απο 8 χρόνια παρουσία στην Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική ήρθε και στην Ελλάδα Protectosil CIT. Γενικά τα εργαστηριακά του είναι πολύ καλά ενω κάποια πειράματα στο Monash που είναι σε εξέλιξη το βγάζουν να είναι πολύ καλό. Το κόστος βέβαια είναι σχεδόν απαγορευτικό για απλά προβλήματα όπως ενανθράκωση αλλα για χλωριόντα μπορεί να είναι αρκετά εύλογο.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 Σε αυτό το άρθρο θα δείτε οτι ακόμα και ένας σχετικά μικρός ρυθμός διάβρωσης αυξάνει τις απαιτήσεις σε ολκιμότητα του στοιχείου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η όπλιση με την σειρά της να χρειάζεται να παραλάβει μεγαλύτερα ποσοστά πλαστικής ενέργειας. Το ερώτημα λοιπόν είναι εαν μπορεί. Το βασικό πρόβλημα εδω είναι οτι εαν βρεθεί οτι η απώλεια ολκιμότητας είναι σημαντικά μειωμένη, τότε το κόστος ενίσχυση αυξάνεται. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να λέει οτι ο ιδιοκτήτης θα πρέπει αναγκαστικά να πληρώσει και συνήθως δεν πληρώνει. Το αρθρο βέβαια χειρίζεται απλοικά το θέμα χωρίς να υπολογίζει απώλεια συνάφειας, κλπ. http://www.owlnet.rice.edu/~jp7/Ghosh_and_Padgett_JSE_Dec2010_Time_dependent_seismic_fragility_PUBLISHED.pdf
Αποστολόπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 Σε πολλές εργασίες , τελευταία , σημειώνεται ότι μικρά μονον ποσοστά διάβρωσης του χάλυβα φερόντων στοιχείων σε σεισμογόνους περιοχές, είναι σε θέση να προκαλέσουν δραματική πτώση της συνάφειας. Εάν λοιπόν κάποιος εισάγει και τον παράγοντα της συνάφειας (όπως οφείλει) τότε το ποσοστό των "γεφυρών" που ευρίσκονται κοντά στο τέλος της ωφέλιμης διάρκειας ζωής τους μπορεί και να διπλασιαστεί!!!!! Στην περίπτωση ελιγμού (αυτών που δεν σχεδιάζουν με ΕΝ 1504 και ευαισθησία) με αύξηση του χάλυβα οπλισμού ....... θα προκύψει αυξημένο κόστος και φυσικά εντονότερο εσωτερικό περιβάλλον διάβρωσης. Επομένως κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι, η αποτελεσματική (συνεχής) προστασία όλων των κατασκευών μας (ιδιαίτερα των κρίσιμων) έναντι διάβρωσης και όχι "πιθανές σκέψεις για τυχόν ελέγχους όταν (ήδη έχει εκτιναχθεί) διαπιστωθεί απώλεια μάζας του σιδηρού οπλισμού 5% " !!!!!! Το έχω επισημάνει πολλάκις, σε ορισμένα κομβικά σημεία τόσο ο ΚΑΝΕΠΕ όσον και ο ΚΤΧ 2008 πρέπει να τροποποιηθούν. Δεν είναι σοφό να εμένουμε σε απόψεις που έχουν αποδειχτεί εσφαλμένες.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα