Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Συμφωνώ.

 

απλά θεωρώ πως δεν είναι αυτή η γενική περίπτωση στην Ελλάδα όπου το μπετό έχει μεγάλο πορώδες, υπάρχει πάντα υγρασία και οξυγόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που ο κύκλος υγρασίας είναι υψηλός. Επίσης θα πρέπει να δεις την βροχόπτωση στα πάνω απο 2 χιλ (πιο επικίνδυνη). Η Δράμα ας πούμε έχει την βροχόπτωση της Αγγλίας. Το οξυγόνο το θες και δεν το αποφεύγεις.

 

Κοίτα τώρα όμως και κάτι άλλο που θα το βρείς εαν διαβάσεις αρκετά πίσω. Ηλιοφάνεια!!! Γενικά η θερμοκρασία αυξάνει την διάχυση του CO2 διότι μειώνει την υγρασία στους πόρους και αυξάνει το capilalry traction. Επίσης εαν έχεις έναρξη της διάβρωσης ο ρυθμός της αυξάνεται με την θερμοκρασία.

Link to comment
Share on other sites

Ο Συντελεστής διάχυσης (στο σκυρόδεμα) σε χώρες της Βόρειας - Κεντρικής Ευρώπης με μέση θερμοκρασία 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου ευρίσκεται 2 και 3 φορές κάτω απο ότι στη χώρα μας με μέση θερμοκρασία (30 βαθμούς Κελσίου) το θερμό εξάμηνο.

 

Στο σημείο αυτό μήπως πρέπει να δούμε περαιτέρω το υφιστάμενο ελληνικό προσάρτημα του ΕΝ 2006-1 , λαμβάνοντας υπ'όψη μας και άλλα δεδομένα όπως την δραστικότητα (της περιεκτικότητας) των χλωριόντων της παράκτιας ελληνικής πραγματικότητας? Εξ άλλου, είναι γνωστό ότι διαφέρουν στο θεμα αυτό η θάλασσα στον Αραβικό κόλπο, στην Μεσόγειο και στη Βαλτική. Τέθηκαν όλα αυτά και άλλα περισσότερα την πρώτη ημέρα της διημερίδας στην Πάτρα (17.6.2011).

Link to comment
Share on other sites

Την πρώτη ημέρα (17.6.2011) της διημερίδας την παρακολούθησαν είτε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων αριθ. στην Πάτρα) είτε στο Internet περίπου 900 μηχανικοί. Νομίζω ότι το όλο εγχείρημα είχε επιτυχία.

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε τις εισηγήσεις και τις απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα.

 

http://www.livelooq.com/watch/tee2011eurocodes

 

Αποψή μου είναι (αυτό αποκόμισα μία φορά ακόμη) ότι ο τεχνικός κόσμος δεν είναι έτοιμος για να εφαρμόσει τέτοιους Κώδικες. Νομίζω ότι πρέπει να ζητηθεί παράταση της αποκλειστικής εφαρμογής τους για 2 χρόνια τουλάχιστον (έστω παράλληλη εφαρμογή με τους Ελληνικούς). Άλλως πιθανά να μιλάμε για ένα ακόμη Μνημόνιο , αυτή τη φορά "Κανονιστικό". καλό απόγευμα.

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ειλικρινης δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα. Είμαι ακόμα στη σελίδα 36!!!!!

 

Δεν ήξερα για την επιρροή της θερμοκρασίας στην ενανθράκωση. Από την παραπάνω κουβέντα επιβεβαιώνεται πως όπου έχουμε ενανθράκωση έχουμε και διάβρωση χάλυβα. Αναφέρομαι στη γενική κατάσταση των οικοδομών στη χώρα. Το παραπάνω είναι γενικό συμπέρασμα που βγάζω από προσωπική εμπειρία (μικρή) και από την νοοτροπία του κόσμου (δηλαδή επισκευάζουμε αφού οι ρωγμές γίνουν "χαράδρες").

 

Αυτό που λέω είναι πως με την υπάρχουσα κατασκευαστική εμπειρία είναι προτιμότερη για εμένα η μέθοδος επισκευής 7.2 από την 7.3 και 7.4 (ΕΝ 1504).

Link to comment
Share on other sites

η 7.3 και 7.4 υπάρχει περίπτωση να επηρεάσουν τις ιδιότητες του χάλυβα ή/και την συνάφεια χάλυβα σκυροδέματος. Η 7.1 είναι πιο εύκολη ειδικά για τη χώρα μας αλλά θα πρέπει να τηρηθούν οι προδιαγραφές υλικών και πρόσφυσης. (γέφυρα)

Όπου έχουμε ενανθράκωση, έχουμε πτώση Ph και ενδεχόμενη διάβρωση. Υπάρχει περίπτωση να έχεις ενανθράκωση χωρίς όμως διάβρωση (σε περιβάλλον με έλλειψη υγρασίας και οξυγόνου)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λεω εγω ειναι οτι αν εχω ενανθρακωση σε ολο το βαθος της επικαλυψης και απλα την καθαιρεσω και βαλλω επισκευαστικο δεν ελυσα το προβλημα..

Απλα τα πραγματα...

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν απλοποίησε την κουβέντα terry. Εγώ αναφέρομαι στους τρόπους επισκευής σύμφωνα με ΕΝ1504.

 

@kostassid

Όλοι συμφωνούμε για την 7.1 αρκεί να το προλάβεις πριν αρχίσουν οι οξειδώσεις του χάλυβα. Από τη δική μου εμπειρία αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο!!!

 

Το μηχανικό τον θυμούνται κατόπιν εορτης!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει διαβρωθεί ο χάλυβας γιατί όχι Terry? Απλά θα χρειαστείς εκτός από την αποκατάσταση με επισκευαστικό και προστασία από επανα-ενανθράκωση και του νέου σκυροδέματος πχ με βαφή και εφαρμογή αναστολέα.

Link to comment
Share on other sites

Aν δεν εχει αρχισει η διαβρωση μπορεις και με αλλες λυσεις να λυσεις το προβλημα..

Η καθαιρεση ολης της επικαλυψης ειναι αρκετα δαπανηρη..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.