Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

Για φωτιά δέν καλύπτει ο ΚΑΝΕΠΕ,τέσπα εκεί που ήθελα να καταλήξω το είπα.Πιστεύω το κομμάτι αυτό θέλει τεράστια προσοχή και πολλές γνώσεις στο αντικείμενο.Δέν είναι εύκολη διαδικασία.Ε τώρα άσε τα μεταπτυχιακά είναι άλλη ιστορία.....εγώ κοντά έχω το Βόλο, έχει σε ενισχύσεις; θα κοστίζει κανένα 3000.

 

Έγινε ένα αξιόλογο βήμα απο τον ΟΑΣΠ να κατηγοριοποιήσουν τίς κατασκευές με αυξημένη επικινδυνότητα σε όλη την Ελλάδα.Ο ΚΑΝΕΠΕ είναι ένα ακόμα σωστό βήμα,ελπίζω στο μέλλον το ΤΕΕ να βοηθήσει με τη σειρά του την εκπαίδευση τών μηχανικών και όχι να διοργανώνει σεμινάρια με 50 ευρώ 10 ωρών χωρίς ουσία.Είστε και εσείς οι ακαδημαϊκοί μη σας πώ !!!!, όλα δικάσας τα θέλετε μη τυχόν και δώσετε κάτι παραπάνω θα σας πιαστεί ο κόλος :smile: (γενικά μιλάω, εσένα αρχίζουμε και σε αρμέγουμε εδω μέσα!!!)

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βέβαια και ο κανονισμός δεν βοηθάει πάντα διότι δεν βασίζετε στην πραγματικότητα αλλα σε ιδανικές συνθήκες εργαστηρίου. Πάντα έλεγα στις επιτροπές. Να κάνουμε ενα survey και να δούμε τα προβλήματα της κάθε χώρας ξεχωριστά. Αλλα προβλήματα έχει ο Γερμανός, ο Αμερικάνος, ο Αγγλος, ο Ελληνας. Θα πρέπει να εθνικά προσαρτήματα να είναι πραγματικά και όχι ιδεατά. Στη Ελλάδα έχουμε προβλήματα κακής ποιότητας κατασκευών και μηδενικής συντήρησης. Αυτά έχει να λύσει ο Ελληνας μηχανικός δεν έχει τα παγολυτικά του Αμερικάνου και του Γερμανού. Εδω έχουμε πολλά αυθαίρετα που έγιναν δεν έγιναν με μηχανικό, δεν εχει αυθαίρετα ο Γερμανός Εδω άλλα γράφονται άλλα γίνονται, δεν έχει τα ίδια προβλήματα ο Αγγλος. Τi να τον κάνω το ΚΑΝΕΠΕ εαν δεν είναι Made in Greece. Μου απαντάνε εδω ο ΚΑΝΕΠΕ είναι δύσκολος ως έχει εαν βάλουμε και τα άλλα ποιος θα τα καταλάβει, ύστερα εαν πάμε με τέτοια προβλήματα στην Ευρώπη (και το έχω ζήσει με τον Χάρη Αποστολοπουλο) θα μας νομίζουν Μαο-Μαο..... και λοιπόν? θέλουμε κανονισμό για μάο-μαο!!! ή τουλάχιστον βάλτε κάποια όρια στην αποτίμηση ώστε ο μηχανικός να μπορεί να πεί στον ιδιοκτήτη είναι επικίνδυνο, δεν υπάρχει κανονισμός να το λύνει (ας πρόσεχες) και δεν το ξαναφτιάχνεις απο την αρχή και οχι τα πάντα όλα φτιάχνονται με μαγικά φίλτρα και θεωρίες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλος βλέπω την ομάδα σύνταξης του ΚΑΝΕΠΕ να πετάει βελάκια στη φωτογραφία σου!!!! χεχεχεχε

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Και όμως οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τα προβλήματα απλά έχουν και αυτοί δεμένα χέρια. Τι να πούνε ρε παιδιά στους ξένους οτι στο Νοσοκομείο Χ, έχουμε μέση αντοχή σκυροδέματος στο ισόγειο 6,5, στον 1ο 16, στον 2ο 27, στον 3ο 14 και στο τέταρτο 42. Τι να πούνε και αυτοί στους ξένους. Θα τους κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό. Ο ξένος μηχανικός λέει δουλειά μου είναι να λύνω λογικά προβλήματα με ΚΑΝΕΠΕ και δώσε μου το εργαλείο δεν σου λέει δώσε μου τις ικανότητες του θαυματοποιού και το ραβδί του Harry Potter.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε Χρήστο ,γιατί δεν κάνετε μία επιτροπή και εσείς να καθίσετε και να μας δώσετε ένα υλικό ευανάγνωστο καταρχάς και υλοποιήσιμο κατα δεύτερον.Αλλα και εσείς είσαστε .......και τρώγεστε όλη την ώρα ποιός είναι ο καλύτερος και ποιός είναι ο σωστότερος.

Link to comment
Share on other sites

Seismic Design, Assessment and Retrofitting of Concrete Buildings, Springer, M. Fardis

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Στο πρόβλημα της φωτό πχ τι τον θες το ΚΑΝΕΠΕ? Τι να σου πει ο άμοιρος? βέβαια στην περίπτωση αυτή άκουσα το θεικό. Να βάλουμε νέα σίδερα στα υφιστάμενα και να κάνουμε έγχυτο και μετά FRPS που θα κόψουν την διάβρωση. Είπαμε η ανθρώπινη ηλιθιότητα είναι ανίκητη.

post-25466-0-26967800-1362423322_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Μια καλή συζήτηση στο θέμα με τον John Broomfield έχει ανοίξει στο Linkedin

 

εδω

Link to comment
Share on other sites

Στη φώτο πάνω τί βλέπουμε ακριβώς;.Τι κατασκευή είναι; που βρίσκεται; και τί είναι αυτά περιμμετρικά τών υποστυλωμάτων.Να υποθέσω απο τα μπάζα οτι "ανοίξατε" τα υποστυλώματα με κομπρεσέρ; ή είναι κάτι που δέν μπορώ να δώ καλα απο την φώτο;

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Απο εργοστάσιο αλατιού στην Τουρκία, δεν είναι μπάζα απο ανοίξαμε αλλα μπάζα που πέφτουν απο μόνα τους. Δεν ανοίξαμε τίποτα (δεν το ακουμπάς δεν κάνει!!!). Απο πάνω έχουμε 3 ορόφους γραφεία με 400 άτομα. Το καλό είναι οτι δεν κάνει σεισμό στην Τουρκία :smile: :-) :smile:

 

Εχω αντίστοιχο Ελληνικό αλλα δεν κάνει να το βάλω διότι θα φοβηθεί ο κόσμος και μετά θα μου λένε οτι εγώ τους φοβίζω απο μόνος, κατάμονος. Είπα κάποτε να φτιάξω ένα αρθρο μόνο με φωτογραφίες και τίτλο

 

Εδω Ελλάδα Calling

 

αλλα δεν έχει χώρο στο VIP του Κορυδαλλού. Μπορεί και εγω να το αφήσω για μετα θάνατον. Μην ξεχάσω!!! κάποτε είχε και τσέρκια δεν βρέθηκαν ποτέ. Σκόνη και μπούρμπουρη. Dust to Dust and ashes to ashes που λένε και οι Βρετανοί στις κηδείες. Επαναλαμβάνω ο ΚΑΝΕΠΕ δεν μπορεί να αναστήσει πράγματα. Είναι σαν το ΚΑΤ έχεις κανένα σπασιματάκι κάτι θα γίνει και για σένα. Μου έρχεσαι με πίεση 2 και σε 2 σακούλες τι να σε κάνω. Βέβαια το χειρότερο είναι κάτι νεκροθάφτες με μαγικές ικανότητες που λένε έχω κάνει εγω θαύματα. Θα σου βάλω νέα σίδερα και περισσότερα, θα τα δέσουμε στο υφιστάμενο με βλήτρα, θα καλουπώσουμε θα σου ρίξουμε και 20/25 σπέσιαλ και μετά επειδή όπως και να γίνει είμαστε επιστημονικά μπροστά θα σου περάσουμε και FRP που κόβουν την διάβρωση.

 

και η τιμή σπέσιαλ δική σου αλλα μην το πεις παραέξω διότι δουλεύουμε ακριβότερα.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.