Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

K=X/SQRT(T) αν βάλουμε Χ=35mm, T=50 χρονια υπολογίζεις το Κ. Το ΕΝ 206-1 δεν σου λέει τίποτα άλλο και κρίνουμε μόνο το ΕΝ 206-1.

Link to comment
Share on other sites

Το Κ σου είναι ουσιαστικά το μακρινάρι που βλέπεις στην φώτο που σου ανέβασα.

 

Όλες οι μεταβλητές είναι χρονικά εξαρτώμενες και προς απλοποίηση των υπολογισμών εισήγαγαν κάποιες σταθερές.Επιστημονική τεκμηρίωση του ΕΛΟΤ ΕΝ206 δεν υπάρχει, ούτε κατάλαβα τα 330 κιλά τσιμέντο πως προέκυψαν.

Γνωρίζω όμως πως υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση του Δείκτη Αξιοπιστίας σε Λειτουργικότητα εάν δεν λάβεις τις σωστές μεταβλητές.Με τον τρόπο σου οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, ενώ με την εξίσωση παρακάτω βλέπεις την Αλήθεια πίσω απο το παραμύθι.

 

Όταν μιλάω για διθυραμβικές παπάτζες, είναι αυτό ακριβώς ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΟΤ ΕΝ206-1

 

Για την Ελλάδα θα έπρεπε να συνοδεύεται συνημμένα ΟΛΕΣ οι μετρήσεις ανα περιοχή , στατιστικά στοιχεία κτλ κτλ. βλεπε ΚΕΝΑΚ, εδω γιατί λέιπουν;

 

 

Σου βάζω ένα απλό παράδειγμα για να σκεφτείς!!!!

post-81292-0-01694000-1422699707_thumb.jpg

post-81292-0-80827000-1422700406_thumb.png

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη

 

γνωρίζω σχεδόν όλα τα μοντέλλα ενανθράκωσης που υπάρχουν τουλάχιστον στην επιστημονική κοινότητα. Γνωρίζω επίσης οτι στην Ελλάδα επειδή δεν θέλαμε να φτιάξουμε εθνικό προσάρτημα αντιγράψαμε τον γενικό Πίνακα. Είναι τουλάχιστον βέβαιο και αυτό κάνουμε με τον συσχετισμό με τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει να αποδείξουμε οτι αν εφαρμόσουμε (βλέπε ΚΤΣ 2015) τις ελάχιστες απαιτήσεις δεν καλύπτουμε τουλάχιστον τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.  

 

Το DURACRETE το έχω μελετήσει διεξοδικά και μάλιστα το έχουμε συγκρίνει με τα δεδομένα που έχουμε. Υπάρχει και σε αυτό το μοντέλο δυστυχώς μια σοβαρή απόκλιση. Η απόκλιση θεωρούμε οτι οφείλετε

 

α) στην ποιότητας κατασκευής της επιφάνειας που μπορεί να διαβαθμιστεί μέσω του ACI

B) στην ποιότητα σιδερώματος και επικάλυψης. Εδω θα πρέπει να δούμε οτι το ΕΝ1992 επιτρέπει ακόμα και 15 χιλ ανοχή σε ειδικά τεμάχια όπλισης

c) Στην έλλειψη Equivalent Concrete Performance Concept

d) Στις ειδικές κλιματικές συνθήκες της Ελλάδος και ειδικότερα στην υψηλή συγκέντρωση CO2. Στην Ελλάδα έχουμε συγκεντρώσεις αρκετά μεγαλύτερες απο τις μέσες τιμές τον πόλεων του Ευρωπαϊκοί Βορρά που αντιγράψαμε. 

 

Θεωρώ οτι στην Ελλάδα με την μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ταυτόχρονη επίδραση XC + XS θα έπρεπε να είμαστε πολύ περισσότερο σοβαρή και επιστημονικοί.    

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν κόψε τις μ@@@ς , το μοντέλο που έχει το ΕΝ206 είναι της DURACRETE, δεν θα μας τρελάνεις σήμερα.Δεν με ενδιαφέρει αν το έχεις δουλέψει διεξοδικά, κάνεις το λάθος και αναφέρεσαι σε λάθος παράμετρο καταρχάς.Σου έγραψα και στο άλλο thread οτι είναι διαφορετικό να εξετάζεις το Κ σκέτο και διαφορετικό να αναλύεις το Κ απο τι εξαρτάται.

 

Η απόκλιση είναι στον εγκέφαλο σας, είναι μια εξίσωση χρονιkά εξαρτώμενη στην οποία θα βάλεις τις μετρήσεις σου  απο τη δειγματοληψία που έχει κάνει η επιστημονική επιτροπή σύνταξης του ΕΝ206 και θα βγάλεις ένα δείκτη αξιοπιστίας β για στοχευμένο χρόνο διάρκειας ζωής π.χ 30-50-100 χρόνια.

 

Εάν το β SLS στα 50 χρόνια είναι στο όριο του 1.3 που θέτει το ΕΝ είσαι οκ, διαφορετικά παίζεις ή με τσιμέντο ή με επικάλυψη (Μιλάω για απροστάτευτο σκυρόδεμα)

 

Εάν έχετε πρόβλημα με την εξίσωση να σας στείλω το λογισμικό της ομάδας εργασίας του GROUP για το ΕΝ206.Στο εξωτερικό δεν έχουν πρόβλημα, εδώ πάλι πώς προέκυψε δεν το κατάλαβα.

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το μοντέλο που έχει το ΕΝ 1992 είναι της FIb. Έχεις παρεξηγήσει αυτά που γράφω διότι επιμένεις χωρίς να προσπαθείς να καταλάβεις. Λέω απο την μία έχουμε το μοντέλο της Fib και απο την άλλη τα όρια του ΕΝ 206-1. Αν εφαρμόσω αυτά τα 2 καταλήγω σε ένα Κ. Κανένας μηχανικός δεν είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει κάτι παραπάνω.    

 

Δεν μιλάω για την περίπτωση που έχω υφιστάμενο και μετρήσεις που μπορώ να υπολογίσω το Κ αλλα για καινούργιο. Για να κάνουμε τα πράγματα απλά μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν εφαρμόσεις το ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 με τις ελάχιστες τιμές τι β θα πάρεις στο τέλος των 50 ετών για πχ το κέντρο της Λάρισας σε ΧC4?

 

Τα μόνα γνωστά που έχεις είναι η ποσότητα τσιμέντου άνευ σήμανσης αλλα ας πούμε γενικά CEM - II 32.5, τσιμέντο= 320 κιλα, κατηγορία C30/37 και Ν/Τ=0.5. Επίσης θα πρέπει να κρατήσεις το Χ= 35mm. Ολα τα άλλα βάσει ΕΝ 1992 π.χ. maximum allowable crack width, tolerances, etc. 

 

και σε παρακαλώ προσπαθησε να διατηρήσεις μια ευγένεια

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ρε Χρήστο, αναφέρεις το Κ σκέτο και πάς ανάποδα.Δεν καταλαβαίνεις οτι είναι λάθος; Δεν μπορείς να πάρεις τον τύπο που έγραψες σε σχεδιασμό νέας κατασκευής πολύ απλά γιατί καταλήγεις σε λάθος συμπέρασμα.

 

Με τα δεδομένα που δίνει για Λάρισα το β @ 50 χρόνια το βγάζω β= 2.87 (Δώσε μου λίγο χρόνο να το τρέξω και θα σου πώ ακριβώς)με βοριακό = 1.3 .Πάλι δεν έχει καμία σχέση αυτό που ρωτάς και μην αλλάζεις θέμα.Έγραψες μια εξίσωση σωστά; είναι σωστή η προσέγγιση σου βασει αυτής της εξίσωσης;

 

Να διατηρήσω την ψυχραιμία μου πες καλύτερα, άσε την ευγένεια , πλέον πέρασαν 4 χρόνια.Απλά αν συνεχίζεις να γλιστράς σαν το χέλι θα σταματήσω τη κουβέντα γιατί δεν έχει νόημα.

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε με τον Χάρη Αποστολόπουλο προσπαθήσαμε εδω και 6 χρόνια να μαζέψουμε αρκετά δεδομένα απο τον Ελλαδικό χώρο χρησιμοποιώντας αποτελέσματα απο εργαστήρια δοκιμών, εκθέσεις απο γέφυρες και δικές μας μετρήσεις. Έχουμε σήμερα δείγμα από 815 κατασκευές αν-επίχριστες, κατηγορίας XC4 και με αντοχή σκυροδέματος >=C20/25. Δεν γνωρίζουμε ούτε το Ν/Τ, ούτε τον τύπο τσιμέντου και ούτε κρίνουμε την ποιότητα κατασκευής. Κάτω απο αυτούς τους περιορισμούς του δείγματος το μόνο που κάνουμε είναι να πάρουμε την εξίσωση της Fib + EN 206-1 και να δείξουμε ότι για τον "μέσο" μηχανικό που λέει και ο Βουδικλάρης, δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις. Η λογική αυτής της εργασίας που θα δημοσιευτεί εντός του Μαρτίου 2015 και που έχει κριθεί απο 3 ανεξάρτητους καταλήγει οτι επειδή το ΕΝ 206 και το ΕΝ 1992 θέτουν γενικόλογα και σε καμία περίπτωση δεν παραθέτουν μοντέλλα όπως αυτό της DUROCRETE ώστε να αποδεικνύουν εναλλακτικό υπολογισμό και τουλάχιστον την έννοια των μίνιμουμ τιμών που θέτουν δημιουργείται σοβαρή απόκλιση απο την Ελληνική πραγματικότητα.

 

   

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς για υφιστάμενα, δεν συνεχίζω καν την κουβέντα.Όταν αποφασίσεις για τι θέμα θα μιλήσεις ίσως να συμμετέχω ξανά ..Μην κάνεις το λάθος να γράψεις οτι το ΕΝ206 λέει γενικόλογα, εκτός αν αναφέρεσαι στο ΕΛΟΤ ΕΝ206, διαφορετικά θα εκτεθείς.

 

Δεν γνωρίζω τον κο Χάρη Αποστολόπουλο, συνεπώς δεν έχω ιδέα γιατί μιλάς.

 

DURACRETE είναι , το DUROCRETE είναι προϊόν της ISOMAT μην μπερδεύεσαι πάλι!!!!

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

DURACRETE i am sorry. τα υφιστάμενα τα χρησιμοποιούμε για να μας δώσουν την ένδειξη του φορτίου. Αυτά χρησιμοποιούμε σαν μέτρο σύγκρισης παγκοσμίως. Αναφέρομε στον ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.