Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν δεις πριν ένα μηνα που μαλώναμε για το ΕΝ206-1 και τα όρια του ΕΝ 1990 τα εξηγώ.Διαφωνείς ή συμφωνείς μ'αυτό που ανέβασα ( τον τρόπο προσέγγισης του β);

 

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω και πολλά:

 

Για κτηριακά έχουμε S4 απο ΕΝ

 

Πάρε το διάγραμμα XC3 και XC4 με 280 kg και 300 αντίστοιχα και δες στα πόσα χρόνια πέφτεις στο ελάχιστο αποδεκτό όριο σε SLS βάσει ΕΝ ( irreversible - μη αναστρέψιμη κατάσταση)

 

Εφόσον μιλάς για Performance -  Based Design καταλαβαίνεις τι γίνεται....

 

Για να βοηθήσω περισσότερο δές ΕΔΩ  , παίξε με τα νούμερα σου και δες τελικά τι θα σου βγάλει

Edited by McRaster
Δημοσιεύτηκε
 

Υπάρχει μια μικρή απόκλιση της τάξεως του 8-12% απο το Eucon στον τρόπο που υπολογίζει πιθανότατα το πορώδες.

Δημοσιεύτηκε (edited)
 

Δημήτρη το μεγάλο πρόβλημα με το ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 αλλα και με το ΕΝ 206-1 γενικότερα είναι οι κατηγορίες XC1-Dry, XC3. που δεν καλύπτουν τις πραγματικές συγκεντρώσεις εσωτερικών χώρων. Επισυνάπτω μετρήσεις από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. To EN 206-1 θεωρεί την συγκέντρωση στα 375 ppm.

Inive_IAQVEC2007_Santamouris.pdf

Edited by Ροδοπουλος
Δημοσιεύτηκε (edited)

Να σου πω την αλήθεια κουράστηκα μ'αυτά....δεν έχει τελειωμό η ιστορία.Εάν θέλεις να κάνεις κάτι για το κομμάτι των επισκευών & ενισχύσεων, ανέβασε το deliverable του SAMARIS να τελειώνει η ιστορία.Αν το είχα σε pdf θα το ανέβαζα,εσύ όμως το έχεις και θέλω να δω το D25, τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν για τις κατασκευές.

 

Το επόμενο που θα ήθελα να κάνουμε μαζί, είναι να φτιάξουμε έναν πίνακα με κατηγορίες έκθεσης,ρυθμό διάβρωσης και % χλωριόντα και να δείξουμε πότε είναι εφαρμόσιμος ο αναστολέας διάβρωσης και πότε όχι.Τον έχω τον πίνακα στα αγγλικά (Δηλαδή το πόρισμα του SΑMARIS το έχω σε έντυπη μορφή),θα ήταν καλό να το σουλουπώσουμε εάν σε ενδιαφέρει.Νομίζω οτι αυτά ενδιαφέρουν περισσότερο, να γνωρίζει κάποιος πότε μπορεί να έχει εφαρμογή η επιλογή της μεθόδου προστασίας.Τα β άστα για άλλη φορά

 

 

Και έχει συνέχεια......

 

 

Y.Γ Για την διαφορά Εσωτερικής και Εξωτερικής συγκέντρωσης , τα έχουν γράψει και παλιότερα,δεν έχει σημαντική επίπτωση και ο λόγος είναι η εξωτερική υγρασία.Αυτός είναι ο ουσιαστικός ρυθμιστής.Το αναφέρει και ο Θ.Π Τάσιος- Αλιγιζάκη,σχετικά με την συγκέντρωση σε εσωτερικούς χώρους.

Edited by McRaster
Δημοσιεύτηκε (edited)

όχι όμως να φτάνει τα 1600ppm.

 

Ποιος αναστολέας? του SAMARIS :mrgreen: ? υπάρχουν και διδακτορικά στα Ελληνικό στο θέμα. Υπάρχουν και DOT reports στο θέμα που κρίνουν συγκεκριμένες εταιρίες.

 

Το πρόβλημα με τους αναστολείς είναι ο τύπος της διάβρωσης, τα όρια εφαρμογής (σκυρόδεμα, πορώδες, pH, Cl, TOW, T) και ο χρόνος ωφέλιμης λειτουργίας. Το SAMARIS δεν κυκλοφορεί γενικά. Τα συμπεράσματα του D25 που έχουν δημοσιευτεί κυκλοφορούν.

 

Edited by Ροδοπουλος
Δημοσιεύτηκε (edited)

Πολλά είπες το SAMARIS δεν το ανέβασες.....διδακτορικά απο Ελλάδα που κρίνουν μάλιστα και εταιρίες δεν θέλουμε γιατί ξέρουμε πριν διαβάσουμε τι θα λένε.Ελπίζω να μην έπεσε σύρμα " κάψε το θέμα"

 

Άντε να το ανεβάσω εγώ σε Πίνακα

post-81292-0-90857800-1427990783_thumb.jpg

Edited by McRaster

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.