Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενα απο τα προβλήματα που αντιμετώπισα πρόσφατα έχοντας στα χέρια μου μια αναφορά απο επιθεώρηση έιναι η επιλογή της θέσης του πυρήνα για τον ελεγχο ενανθράκωσης. Στην παρών εργασία ο πυρήνας πάρθηκε απο σημείο τυχαίο και έδειξε βάθος 2.5 εκ. Με την ανάλυση δεν μπορούσε αυτό το βάθος να εξηγήσει τους ρυθμούς διάβρωσης που βρέθηκαν. Παίρνοντας το πυρήνα απο το σημείο με την ελάχιστο επιφανειακό πεχα (βρέθηκε 8.13) το πραγματικό βάθος ήτανε 4.1 εκ. Ο λόγος είναι οτι η ενανθράκωση επηρεάζετε απο τον τοπικό κύκλο wet/dry. πχ η βάση υποστυλώματος έχει πολλαπλάσια λόγο (με βάση τον χρόνο) απο ότι ψηλότερα.

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αποτίμηση Σεισμικής Τρωτότητας Υφιστάμενων Κτιρίων Ο.Σ. – Διάγνωση κτιρίων με συστηματική ανεπάρκεια

 

όλα τα κομμάτια του σεμιναρίου εδώ

 

http://www.spolmik.org/downloads/Diafora/pantaz_seminar/

Δημοσιεύτηκε

Ενα απο τα προβλήματα του ταχύ οπτικού ελέγχου είναι η ύπαρξη μαλακού σοβά. Ο σοβάς αυτός έχει την δυνατότητα να μετά την ρηγμάτωση του σκυροδέματος να αποκολλιέται απο την διεπιφάνεια και να παραμένει στην θέση του. Οπως καταλαβαίνετε λόγω της μειωμένης σκληρότητας έχει την δυνατότητα να κρύβει ρηγματώσεις απο διάβρωση όπλισης ασχέτως εαν το σκυρόδεμα έχει ήδη ρηγματώση. Ο τρόπος εύρεσης του προβλήματος γίνεται με Wenner probe πριν την καθαίρεση του σοβά. Στην φωτό βάζω μια τέτοια περίπτωση απο πρόσφατη επιθεώρηση. Οι μετρήσεις στην φωτό 2.

post-25492-131887251585_thumb.jpg

post-25492-131887251603_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

Η ένδειξη κρουσιμέτρου εξαρτάται από την ενανθράκωση, υγρασία, είδος αδρανών και χρειάζεται και στατιστική επεξεργασία. Αν γίνονται όλα επιτόπου οκ, γι'αυτό ρωτάω όμως (και ηλικία)

Δημοσιεύτηκε

Ναι το κρουσιμετρο λαμβανει υποψη πολλες παραμετρους...οπως και το βαθος ενανθρακωσης...

 

Αλεξη μιλαμε για διαπιστωμενη αντοχη...Το σκυροδεμα μπορει να ειναι και 20 ετων...

Δημοσιεύτηκε

Χμ... τι κρουσίμετρο είναι αυτό; είναι καλυμπραρισμένο για διαφορετικούς βαθμούς ενανθράκωσης;

Το δικό μου αναπηδάει σαν τρελό στα παλιά σκυροδέματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.