Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Διαμέρισμα Η/Υ και αρχιτεκτονικές προεξοχές


alalas

Recommended Posts

Εξετάζω να αγοράσω ένα διαμέρισμα που σύμφωνα με τον μηχανικό είναι 104 τμ.

Καθαρός χώρος 82 τμ και 20% Η/Υ χώροι και 2-3 τμ από κλειστές αρχιτεκτονικές προεξοχές.

Έχω κάποιες ερωτήσεις και θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε

1. Ο μηχανικός μου είπε ότι το 20% των Η/Υ χώρων υπολογίστηκε στο καθαρό 82+καποια τμ του κλιμακοστασίου και για αυτό ο Η/Υ χώρος είναι 19 τμ. Είναι σωστός ο υπολογισμός αυτός?

2.Οι αρχιτεκτονικές προεξοχές επιτρέπεται να κλείνονται και αν αποτελούν μέρος του διαμερίσματος? (έχουν σωστό πλάτος 40 cm)

3.Γνωρίζω ότι το κλείσιμο των Η/Υ είναι παράνομο αλλά είναι παράνομο και το 2?Επίσης ο μηχανικός μου είπε ότι έχει "τραβήξει" και λίγο τον τοίχο και έχει "φάει" λίγο από το κλιμακοστάσιο (λόγω οροφοδιαμερίσματος), δηλ έχει κάνει λίγο πιο μικρό τον χώρο που βγαίνεις από το ασανσερ και είσαι έτοιμος να μπεις στο διαμερίσμα. Τι ισχύει για αυτό?

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Γ.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός σας τι λέει για τα συγκεκριμένα θέματα. Νομίζω πως εφόσον τον έχετε εμπιστευθεί μέχρι τώρα, θα πρέπει να συνεχίσετε να τον εμπιστεύεστε.

Link to comment
Share on other sites

Με τον μηχανικό που περιγράφεις έχετε σχέση πωλητή-αγοραστή αν κατάλαβα σωστά. Με σου πα μου πες του πα, δεν θα γίνει αυτό που επιθυμείς: την ορθή σου πληροφόρηση πριν την αγορά του διαμερίσματος. Προσλαμβάνεις μηχανικό της εμπιστοσύνης σου (μηχανικός-πελάτης), ελέγχει το διαμέρισμα και τα σχέδια και εξηγεί και σε σένα την ορθότητα των στοιχείων σε σχέση με σχέδια-διαμέρισμα-τετραγωνικά μέτρα (θα ζητήσεις να υπογράψει αυτά που θα πει - τα νόμιμα τ.μ.). Και αποφασίζεις μετά πιο υπεύθυνα. Kαι διασφαλίζεις και τα χρήματά σου. Νομίζω ότι το σύνηθες είναι μεγαλοπαρανομίες, ακολουθούν οι μικροπαρανομίες και το 100% νόμιμο, δυσεύρετο. Θετική η στάση που κρατάς, αν σκέφτονται έτσι οι περισσότεροι (είτε λόγο προστίματος είτε όχι) , θα μειωθεί κατά πολύ το φαινόμενο της παράνομης δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους. Προς το παρόν θα πάω στην πολεοδομία να ζητήσω αντίγραφο στατικών και αρχιτεκτονικών και αδείας ώστε να τα ελέγξει ένα μηχανικός φίλος μου που εμπιστεύομαι. Επειδή τα χρήματα είναι πολλά και για πολλούς από εμάς η αγορά ενός διαμερίσματος είναι απόφαση ζωής θέλω να είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.