Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Πρόβλημα με Μηχανικό


Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθεια κάποιου, αν μπορεί, με ένα πρόβλημα που έχω με τον Μηχανικό μου.

 

Σας αναφέρω περιληπτικά τι έχει γίνει.

 

Τα αρχικά σχέδια των κτιρίων που κατασκευάσαμε είχαν πολλά προβλήματα λόγο μορφολογίας του εδάφους με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε παρανομήσουμε, χωρίς την θέληση μας. Ο Μηχανικός παραδέχτηκε τα λάθη του αρχικά και μας διαβεβαίωσε ότι όλα θα μπορέσουμε να τα φτιάξουμε σε αναθεώρηση της αδείας χωρίς να πληρωθεί.

 

Αφού τρενάρισε την υπόθεση με τα σχέδια της αναθεώρησης στο τέλος μας ζήτησε να πληρώσουμε ένα υπέρογκο – συμπεριλαμβανομένου και αμοιβής για τα νέα σχέδια - ποσό που ισοδύναμη με το κόστος της αρχικής άδειας και μετά από 4 μήνες έντονων διαξιφισμών και εντάσεων καταλήξαμε κάπου…

 

Η εμπιστοσύνη μας απέναντι του έχει χαθεί αλλά εδώ που έχουμε φτάσει είναι αδύνατον να κάνουμε πίσω καθώς πρόκειται για επαγγελματικό χώρο και σκαφτόμαστε να συντάξουμε ένα συμφωνητικό για να διασφαλίσουμε ότι θα υπογράψει για την ρευματοδότης του κτηρίου.

 

Υπάρχει κάποιο πρότυπο συμφωνητικό που μπορεί να τον δεσμεύει για την ρευματοδότης;

 

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ pitGrapher το παρόν φόρουμ δεν αποτελεί e-δικαστήριο για να αξιολογήσει και να αποφασίσει για το ζήτημα που έχει προκύψει με την οικοδομική σου άδεια.

 

Επίσης η ρευματοδότηση της οικοδομής σου δεν μπορεί να είναι μέρος κανενός συμφωνητικού καθώς έχει να κάνει με την επίβλεψη αυτής κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Αν είστε νόμιμοι καθ' όλα μπορείτε να ρευματοδοτηθείτε μετά από αυτοψία από την Πολεοδομία .

 

Τα προβλήματα με τον μηχανικό σας που ισχυρίζεστε ότι έχετε , δεν αφορούν το παρόν φόρουμ , αλλά τους αρμόδιους φορείς στους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε την άποψη σας με τις ανάλογες συνέπειες .

Link to comment
Share on other sites

Όπως πολύ σωστά είπαν και οι προηγούμενοι, μέσα από ένα forum δεν μπορεί να σας δώσει λύσεις.

 

Ας μου επιτρέψετε βέβαια να σας πω, πως "αναγκαστικά παρανομίες, παρά την θέλησή σας", δεν στέκει ως επιχείρημα...

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για της απαντήσεις σας.

 

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του θέματος μου η πρόθεση μου δεν ήταν να γίνετε e-δικαστές και έχετε απόλυτο δίκιο στο ότι υπάρχουν αρμόδιες αρχές που μπορώ να απευθυνθώ για να επιλύσω το πρόβλημα μου.

 

Όσο για το "αναγκαστικά παρανομίες, παρά την θέλησή μας" αναφέρθηκε για να διευκρινιστεί ότι δεν ήταν στης προθέσεις μας να κάνουμε ότι «κουταμάρα» μας κατέβαζε το κεφάλι μας γιατί έτσι θέλαμε… η έκφραση «πληρώνω και το φτιάχνω» δεν ήταν ποτέ στην φιλοσοφία μας ως ιδιοκτήτες.

 

Μέσα σε 5 ώρες που διάβαζα διάφορα άρθρα στο forum έμαθα πολλά πράγματα που αν το ήξερα από την αρχή ίσος να μην είχα φτάσει εδώ.

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο που διαθέσατε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.