Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πραγματοποιούμενη δόμηση και μονοκατοικίες - Υπερβολή?


sundance

Recommended Posts

.... και φροντίζει να προβλέψει και μια "γκαρσονιερίτσα" στο υπόγειο "για τα γεράματα του" :smile:

 

και όταν του λες ότι η κατοικία στο υπόγειο είναι παράνομη, εισπράττεις την πληρωμένη απάντηση : "και τι τον νοιάζει αυτόν που θα μείνω? ας μου δώσει παραπάνω σύνταξη να μην παρανομήσω"

 

Μύλος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υ.Γ. Αγαπητέ ilias, πιστεύεις ενδόμυχα ότι έχοντας μια πόρτα στην πράξη αντί για το μεσότοιχο της μελέτης είναι τόσο μεγάλη παρανομία?

Ιωσήφ για μένα η παρανομία δε ζυγίζεται. Απλά υφίσταται ή δεν υφίσταται.

Ίσως αυτό που περιγράφεις να αντιμετωπιστεί επιεικέστερα από το χτίσει κάποιος π.χ. 100 m2 περισσότερα. Παραμένει όμως παρανομία.

 

Επίσης δες αυτό που έγραψα:

....το Φόρουμ το διαβάζουν και ιδιώτες οι οποίοι στη συνέχεια θα πάνε και θα κάνουν τη ζωή δύσκολη στον κάθε συνάδελφο για να του πραγματοποιήσει αυτό που λες!

Νομίζω καταλαβαίνεις!

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή για σένα καλός ελεύθερος επαγγελματίας είναι αυτός που για να γλυτώσει στον πελάτη του 3.000€ από την αμοιβή της άδειας παρανομεί ενσυνείδητα?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο αλλά τότε προφανώς δεν ασχολείσαι με το ελεύθερο επάγγελμα...

Δυστυχώς μ΄αυτό ασχολούμαι!

 

Μήπως όμως εσύ δεν ασχολείσαι με το ελεύθερο επάγγελμα?

Γιατί εάν ασχολείσαι, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι δεν σε συγκίνησε αυτό, που για τρίτη φορά σου γράφω παρακάτω και δεν καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω (!):

....το Φόρουμ το διαβάζουν και ιδιώτες οι οποίοι στη συνέχεια θα πάνε και θα κάνουν τη ζωή δύσκολη στον κάθε συνάδελφο για να του πραγματοποιήσει αυτό που λες!

 

Επίσης απορώ με την προσέγγιση που κάνεις στο όλο θέμα, και την απορία μου αυτή την ενισχύει και το γεγονός ότι ενώ είπες ότι ήσουν στο εξωτερικό και προφανώς έχεις βιώσει μία διαφορετική νοοτροπία στην αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων, δεν προσπαθείς να την εμφυσήσεις και σε μας τους υπόλοιπους, αλλά υιοθετείς, μάλλον αβίαστα, την τραγική ελληνική πραγματικότητα!

 

Προφανώς διαφωνούμε και βλέπουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία!

 

Αυτά τα ολίγα.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς από το topic....

 

Αν δε σας πειράζει (εμένα καθόλου!), έχουμε δημοκρατία...

 

Συνεπώς και αφού ασχολείστε και εσείς με το ελεύθερο επάγγελμα:

(α) Προφανώς δεν έχετε κάνει ΠΟΤΕ παρανομία ως μελετητές / επιβλέποντες / κατασκευαστές, ώστε μια αντικατάσταση μεσοτοιχείας με πόρτα σας ακούγεται ως ποινικά κολάσιμο αδίκημα.

(β) Ισχύει ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παρέκκλιση από τα σχέδια μελέτης είναι παράνομη (ακόμα και μεγάλωμα κουφωμάτων)?

(γ) Αναφορικά με τη νοοτροπία, όντως ήρθα με άλλα μυαλά από έξω αλλά το κατεστημένο που βρήκα μάλλον που δεν ήθελε την αλλαγή. Δεν χρειάζεται να πω τι είδους κατεστημένο εννοώ και εύχομαι πραγματικά να είστε εξαίρεση και ΟΝΤΩΣ με το σταυρό στο χέρι.

(δ) Όταν υπάρχουν συνάδελφοι ανάμεσά μας που χρεώνουν 1500 ευρώ ένα τοπογραφικό (χέρσου) αγροτεμαχίου, καλό είναι να μη ψάχνουμε να βρούμε τι σημαίνει "ενσυνείδητος επαγγελματίας"...

 

Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε...

 

 

edit--------------------------------------------------------------------------------------------------

Υ.Γ. Για το (δ) το εμβαδόν ήταν 230 τμ...

 

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

"παρανομια" ως μελετητες δεν νοειται. Οι παρανομιες γινονται στην εφαρμογη. Οι μελετες για να εκδοθουν οφειλουν να ειναι εντος πολεοδομικης νομοθεσιας. Τωρα ως επιβλεπων τι κανει ο καθενας συναδελφε δεν πεφτει στους αλλους λογος, και σιγουρα καλο θα ηταν αν καποιος κανει "κολπα" να προσεξει τι θα πει σε ενα δημοσιο φορουμ....

 

Η αντικατασταση μεσοτοιχειας απο πορτα καθως και το μεγαλωμα κουφωματων αποτελουν αποκλισεις απο τα εγκεκριμενα σχεδια αρα παρανομια και αυθαιρετη κατασκευη. Αντι να συζηταμε το αν γινεται ή οχι, και το "πόσο" παρανομο ειναι (κατα το ολιγον εγγυος) να μαθουμε ολοι λεω εγω να ενημερωνουμε τους πελατες για τα προστιμα που ισχυουν για τα οργιωδη που ζητανε μπας και μαζευονται.

 

Το να χρεωσει καποιος ενα τοπογραφικο 1500 ευρω για αγροτεμαχιο (αρα μερικα στρεμματα υποθετω, εκτος αν μιλας για κατι συγκεκριμενο που δεν αντιληφθηκα) δεν αποτελει 'ασυνειδησια' οπως εννοεις αλλα ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Πρωτον, οι αμοιβες των μηχανικων ειναι ελευθερες και ο καθενας χρεωνει οτι θελει προς τα πανω (κατω υπαρχουν ελαχιστες) και δευτερον η καθε εργασια εχει τα χαρακτηριστικα της. Αν απαιτειται για ενα τοπογραφικο να πανε 2-3 ατομα, και ειναι στα βουνα και στους λογκους και τους παρει 2-3 μερες, γιατι ειναι περιεργο το 1500αρι?

 

Επισης, επι προσωπικου θα σου συνιστουσα να ημασταν πιο προσεκτικοι με χαρακτηρισμους περι ευσυνειδησιας για συναδελφους, γιατι οπως ειπα, μας διαβαζουν και ιδιωτες και επειδη δεν καταλαβαινουν ολη τη κουβεντα, κρατανε ο,τι τους συμφερει. Το εχω ξαναπει, 2 φορες μου εχουν ερθει πελατες και μου λενε "διαβασαμε στο μηχανικος τζι αρ οτι...".

 

Στα λεω αυτα με καλη διαθεση γιατι κι εγω απο εξω ηρθα και υπεστην ανωμαλη προσγειωση και σε νιωθω. Αλλα δεν πρεπει να αφηνουμε τη βρωμα να μας πνιξει. Κρατα κοντρα γερα οπως ειμαι σιγουρος οτι κανεις μεχρι τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα αρχίζουμε και συμφωνούμε...

 

Άλλο μελέτη και άλλο πράξη. Έχω και άλλα να ρωτήσω (όπως π.χ. πόσοι από εμάς τους επιβλέποντες έχουν καταγγείλει πελάτη για αλλαγή θέσης κουφώματος κτλ, πόσοι από εμάς ζητάνε βεβαίωση περάτωσης εργασιών για ρευματοδότηση μόνο από την πολεοδομία και δεν υπογράφουν ποτέ υπεύθυνη δήλωση κ.α.), αλλά όπως λέτε είναι δημόσιο φόρουμ...

 

 

Υ.Γ. Το (περιβόητο) αγροτεμάχιο που περιγράφω ήταν απλά 230 μ2 χέρσο...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά τί όδευση πραγματοποίησε ο συνάδελφος για να φτάσει να μετρήσει το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο; Αν τα τριγωνομετρικά ήταν κάτι χιλιόμετρα μακρυά καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο εύκολη δουλειά. Υπενθυμίζω δε ότι κάθε φορά οι αμοιβές του ΤΕΕ είναι οι ελάχιστες.

 

Αναφορικά με τις παρανομίες τώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι βάσει νόμου η ευθύνη μας είναι απείρως μεγαλύτερη από του ιδιοκτήτη. Ο ίδιος ο νόμος μας επιβάλλει να καταγγείλουμε τον παρανομούντα ιδιοκτήτη ειδάλλως μέχρι και αφαίρεση αδείας μπορεί να συμβεί. Τί συνέβαινε μέχρι τώρα στην πράξη είναι άλλο ζήτημα όπως και άλλο ζήτημα είναι το τί θα συμβαίνει από εδώ και πέρα όπου πλέον όλοι μπαίνουμε σε φάση πραγματικού αγώνα επιβίωσης.

Link to comment
Share on other sites

CNA, μην προσπαθείς να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι. Πιστεύω καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ όταν λέω τοπογραφικο 230 μ2... Κατά τα άλλα συμφωνούμε γιατί απλά δεν διαφοροποιείσαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.