ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Για τεγίδες όπου δεν συνδέονται με χιαστί, φαίνεται παρακάτω ότι το μήκος λυγισμού είναι περί τον ασθενή για καμπτικό λυγισμό, είναι το μήκος μεταξύ 2 τεγίδων. Με διαφραγματική λειτουργία της επικάλυψης δεν μπορεί να γίνει αυτό.Τα φορτία είναι στις τεγίδες ή στα Ζυγώματα? Υπάρχει ιδιομορφή που να καμπυλώνει ανά τεγίδα?
jackson Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Ανεβάζεις και ροπές? Θα ανεβάσω... Με διαφραγματική λειτουργία της επικάλυψης δεν μπορεί να γίνει αυτό.Τα φορτία είναι στις τεγίδες ή στα Ζυγώματα? Υπάρχει ιδιομορφή που να καμπυλώνει ανά τεγίδα? Αν υπάρχει διάφραγμα νομίζω πως δεν ισχύει τίποτα από αυτά που έχουμε συζητήσει. Έτσι; Δηλαδή δεν έχουμε θέμα μορφών λυγισμού...αν δεν κάνω λάθος. Τα φορτία είναι μοναδιαία αξονικά θλιπτικά στα ζυγώματα. Τί ενοοείς ιδιομορφή που να καμπυλώνει ανά τεγίδα; Με βοηθάς λίγο; Μάλλον εννοείς μήκος λυγισμού ίσο με μιας τεγίδας έτσι;;; Αν δεσμεύσω χιαστί και τεγίδες θα βγει...
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Το ζύγωμα λυγίζει εναλάξ των τεγίδων στον ασθενή άξονα. Αυτό μπορεί να γίνει με επικάλυψη και διαφραγματική λειτουργία. Για ποιο σωστό μοντέλο βάλε τα φορτία επί των τεγίδων , πιθανόν να μη αλάξει τίποτε αλλά καλό είναι να κάνεις μια δοκιμή. Εννοω να λυγίζει ανα τεγίδα. ΝΑΙ ακριβώς μήκος λυγισμού ανα τεγίδα. Πάντως σωστή η σκέψη σου για άυξηση του μήκους λυγισμού απουσίας χιαστι επι των τεγίδων αλλα το 2 x αποσταση τεγίδων το θεωρώ μεγάλο λόγω επικάλυψης.
belbos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 είναι το μήκος μεταξύ 2 τεγίδων μήπως εννοείς το μήκος μεταξύ των τεγίδων στα ακρα του κάθε χιαστί ? Το λέω γιατί σε αυτή την απόσταση αλλάζουν τα κοίλα της παραμορφωμένης κατάστασης. Αν κατάλαβα καλά τότε η διατομή του χιαστί παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε όσα λέτε ! Όσο πιο στιβαρή τόσο καλύερη συμπεριφορά θα έχει το ζύγωμα σε στρεπτοκαμπτικό. Επίσης διαφραγματική λειτουργία υπάρχει αλλά όχι σε ποσοστό 100%. Μιλάμε για μία απλή λαμαρίνα.. Ο ευρωκώδικας τι λέει επί τούτου ????
jackson Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Για ποιο σωστό μοντέλο βάλε τα φορτία επί των τεγίδων , πιθανόν να μη αλάξει τίποτε αλλά καλό είναι να κάνεις μια δοκιμή. Με κατανεμημένο στις τεγίδες. Πάλι το μήκος λυγισμού είναι 2 τεγίδες. Αν κατάλαβα καλά τότε η διατομή του χιαστί παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε όσα λέτε ! Όσο πιο στιβαρή τόσο καλύερη συμπεριφορά θα έχει το ζύγωμα σε στρεπτοκαμπτικό. Προφανώς... Μου ξέφυγαν κάτι φορτία στο κατανεμημένο...ανεβάζω σε λίγο το διορθωμένο.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Με κατανεμημένο στις τεγίδες. Πάλι το μήκος λυγισμού είναι 2 τεγίδες. Προφανώς... Αρα μάλλον θέλει και κατά μήκος χιαστί (κατι σαν την επίδραση της πλαγιοκάλυψης). Προφανώς λοιπον δεν υπαρχει μια απάντηση αλλα είναι ολα θέμα μοντέλου και ερμηνειών. Στον κορφιά έχεις βάλει δύο τεγίδες? Δεν φαίνεται καλά.
jackson Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2010 Κατανεμημένο στις τεγίδες. Μήκος λυγισμού ίσο με τεγίδα x 2. Όχι Βαγγέλη, μία τεγίδα έχω. ΥΓ. Σόρυ για τις διαδοχικές δημοσιεύσεις.
lida80 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Συνάδελφοι αν και το θέμα έχει ξανασυζητηθεί το επαναφέρω. Σε βιομηχανικό υπόστεγο όπου οι οριζόντιοι αντιανέμιοι δε συνδέονται με τις τεγίδες (θερμής έλασης) ως μήκος πλαγιοστρεπτικού λυγισμού για το ζευκτό θεωρείται ότι είναι πιο σωστό να θεωρήσω την απόσταση μεταξύ των οριζόντιων συνδέσμων και μόνο;
jackson Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Από τη στιγμή που οι τεγίδες πιάνουν στο άνω θλιβόμενο πέλμα των δοκών, τότε οι τεγίδες προσφέρουν πλευρική εξασφάλιση και σαν μήκος πλευρικού λυγισμού λαμβάνεται το μήκος μεταξύ των τεγίδων. Οι τεγίδες δεν προσφέρουν εξασφάλιση σε καμπτικό λυγισμό. Εκεί προσφέρουν οι διαγώνιοι.
belbos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Μια ερώτηση: για τον πλευρικό λυγισμό χρησημοποιούμε τον τύπο 6.55 του ec3-1. Για τον καμπτικό λυγισμό που ανέφερες ποιός είναι ο τύπος ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα