Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Αυθαίρετο παράθυρο


Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.

Τις τελευταίες ημέρες με απασχολεί ένα πρόβλημα με μια οικοδομή που κάνει ένας γείτονας μου στο χωριό μου στην Δυτική Πελοπόννησο, βρίσκομαι όμως στο εξωτερικό και μην έχοντας που να ρωτήσω ,άρχισα να ψάχνω στο internet ,έτσι βρήκα την διεύθυνση σας και θαθελα αν κάποιος γνωρίζει να με διαφωτίσει.

Πρόκειται για ένα παράθυρο που ανοίγει ο γείτονας προς την μεριά που είναι η βεράντα μας,(η βεράντα μας είναι 5χ7μετρα,το ισόγειο της είναι αποθήκη) από ότι έχω ακούσει , για να ανοικτή ένα παράθυρο πρέπει να είναι από το σύνορο πάνω από δυο μετρά. Αυτός έχει κτίσει σε απόσταση 40 εκατοστά από σύνορο και εμείς η βεράντα απέχει από το σύνορο του 60 εκατοστά. Παλιά άφηναν ένα κενό για τα βρόχινα νερά. Το παράθυρο από ότι μου λένε είναι ένα παράθυρο μπάνιου. Δηλαδή το παράθυρο από το σύνορο απέχει 40 εκατοστα.Εχει το δικαίωμα αυτό? Το χωριό είναι από αυτά πλήγηκαν από τις φωτιές και ο κύριος που του κάηκε μια αγροτική αποθήκη σε ένα αγρόκτημα κατάφερε να μεταφέρει αυτά τα χρήματα από την αποζημίωση και να μετατρέψει μια παλιά αποθήκη σε πολυτελή σπιταρόνα, αυτό είναι βέβαια άλλη ιστορία, το αναφέρω μόνο για να τονίσω ότι στο παλιό κτίσμα δεν υπήρχαν παράθυρα προς την μεριά μας και αυτό αν χρειαστεί αποδεικνύεται και από φωτογραφίες. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να έχει παράθυρο και αν όχι τι κάνω.Το άσχημο είναι, λόγο υψομετρικής διαφοράς του εδάφους το παράθυρο είναι πιο πάνω από την βεράντα μας και ίσως να κάνει παράθυρο και στον άλλο όροφο που ακόμη είναι με τα μπετα. Σας ευχαριστώ θερμά.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να μην είναι παράθυρο, αλλά να κλείσει το άνοιγμα με υαλότουβλο. Εξέτασε και αυτό το ενδεχόμενο πριν προβείς σε καταγγελία.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, όταν επιστρέψω τον Ιούνιο θα ζητήσω από την πολεοδομία το εγκεκριμένο σχέδιο και στην συνέχεια θα του ζητήσω να κλείσει το παράθυρο, αν θέλει φως ας βάλει υαλοτουβλο.

Link to comment
Share on other sites

Το κενό που άφηναν για τα βρόχινα νερά είναι η λεγόμενη "αστρέχα" και αν δεν κάνω λάθος επιτρεπόταν η ύπαρξη ανοιγμάτων προς την αστρέχα.

Οπότε υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Θα θελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει, αυτό που αναφέρει ο αγαπητός φίλος ARCGEO

 

(((Το κενό που άφηναν για τα βρόχινα νερά είναι η λεγόμενη "αστρέχα" και αν δεν κάνω λάθος επιτρεπόταν η ύπαρξη ανοιγμάτων προς την αστρέχα.

Οπότε υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.)))

Με την εξής επιπλέον διευκρίνηση, ο γείτονας δεν ξέρω σίγουρα τη άδεια έβγαλε , λένε ότι έβγαλε μια, για επισκευή αποθήκης, ίσως όμως να έχει και κανονική σπιτιού, αυτό που είναι σίγουρο, είναι ,ότι η αποθήκη κατεδαφίστηκε τελείως και στην θέση της έχει κτίσει , ένα σπίτι με ισόγειο όπως ήταν η αποθήκη αλλά διπλάσιο, καθώς επίσης και με επιπλέον όροφο. Αν ισχύει η λεγόμενη ((αστρεχα)) ισχύει και για το νέο κτήριο που έκτισε στην θέση της? Από το σύνορο το νέο κτίσμα απέχει 40 εκατοστά, όσο ήταν και η αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι δουλεία τις πολεοδομίας να δει εάν έχει άδεια και τι είδος. Το πολύ πολύ βγάλε φωτογραφίες με ημερομηνία και με αυτές πήγαινε στην πολεοδομία να κάνεις καταγγελία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.