Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή φακέλου στον ιδιοκτήτη, τι γίνεται με τις αμοιβές;


Recommended Posts

Αν επιμένει για να πάρει πίσω τα χρήματα, θύμισέ του ότι απ'ότι σου έχει πληρώσει, το 21% (ή 19%) έχει πάει ΗΔΗ στην εφορία, ένα ποσοστό έχει πάει ΗΔΗ στο ΤΕΕ, ένα ποσοστό έχει πάει ΗΔΗ στο ΤΣΜΕΔΕ και ένα ακόμα ποσοστό θα πάει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην εφορία από τον φόρο εισοδήματός σου. Είναι δεδομενο ότι για να μπει ο φάκελος στην πολεοδομία έχουν κατατεθεί οι αμοιβές και έχεις κόψει απόδειξη.

 

γι'αυτό έχουν γίνει όλοι πολύξεροι και ακούμε οτι του κατέβει του κάθε τσομπάνη. Σιγά μην του πώ οτι στο γυρισμό πέρασα και από το super market και πήρα και ένα κιλό τυρί. "Δεν επιστρέφονται οι νόμιμες αμοιβές κύριε,χαίρεται! αν δεν συμφωνείται τα λέμε στα δικαστήρια" (ασε που συνήθως κινείται αυτόκλητα το ΤΕΕ,εξωδικαστικά - αν βρεις κανα γνωστό, ακόμα καλύτερα :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Τώρα θα πάρουν θάρρος και άλλοι.

Από περιέργεια, πως θα πληρώσεις το ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος για την πληρωμή που είχες κόψει; Προλαβαίνεις να ακυρώσεις το δελτίο παροχής υπηρεσιών;

 

update:

Θεωρητικά θα μπορεί πλέον ο οποιοσδήποτε μηχανικός να σου κάνει μήνυση για αθέμιτο ανταγωνισμό, για χρέωση κάτω του κόστους, κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κόστος αδείας αλλά κόστος για την εκπόνηση μελετών.

Το κόστος της άδειας είναι στην ουσία μια φωτοτυπία Α3.

Οι μηχανικοί δεν εκδίδουν άδεια ο πελάτης την εκδίδει.

Ο μηχανικός συντάσσει μελέτες για να εκδοθεί η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δεν καταλαβαίνω.....δηλαδή θα πληρώσεις 21% της ελάχιστης ΦΠΑ στο κράτος, θα φορολογηθείς για μία ελάχιστη αμοιβή, θα πληρώσεις τις ελάχιστες κρατήσεις....και όλα αυτά τσάμπα ?! Τα λεφτά αυτά δεν τα σκέφτεσαι ?

 

Εγώ στην έσχατη περίπτωση θα του έλεγα....ότι πλήρωσες επί 38% ή ( 40% για να είμαι μέσα λόγω φορολογίας) , το κρατάω εγώ . Δεν είναι δικά μου λεφτά . Είναι φόροι.

 

Και ο τελευταίος τσομπάνης το καταλαβαίνει αυτό. Και μία τσίχλα να πάρεις ξέρεις ότι εάν κοπεί η απόδειξη...δεν υπάρχει γυρισμός!

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ηταν περα απο τις δηλωσεις αναθεσης κτλ σε καθε δουλεια που παρουσιαζεται να συντασσουμε ιδιωτικο συμφωνητικο.

 

+10000!!!

Ολα τα άλλα είναι ψυχοφθόρα και μπάζουν νερά!!!

Ο πελάτης μόνο τη λέξη συμφωνητικό ξέρει, όπου εκεί θα γράφει ρητά τί παρακρατείται ανάλογα με το πότε θα υπαναχωρήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι σχετικό με το παραπάνω; Εσείς κόβετε δελτίο παροχής υπηρεσιών για κάθε εντολή πληρωμής (για άδεια) ξεχωριστά; Εγώ νόμιζα ότι κόβεται μία τελική με την έκδοση της ο.α. (ή όταν επιστραφεί ο φάκελος σε περίπτωση που κολλήσει). Στην πρώτη άδεια που κάνω μόλις τώρα έχω καταθέσει πληρότητα με αμοιβές κλπ αλλά δεν έχω κόψει απόδειξη στον πελάτη ακόμα. Περιμένω να κόψω στο τέλος. Λάθος κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Η απόδειξη κόβεται όταν γίνει η πληρωμή. Συνήθως όταν σου φέρει ο πελάτης το καταθετήριο της τράπεζας ή όταν ενημερωθεί ο λογαριασμός σου με την κατάθεση.

 

Αν καθυστερήσεις πολύ και σου γίνει έλεγχος από την εφορία θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Συνηθης τακτικη πολλων συναδελφων (και δικη μου) ειναι να κοβουν μια αποδειξη (και αντιστοιχα ενα ΦΕΜ) αμεσως μετα την εκδοση της οικοδομικης αδειας και οχι δυο αποδειξεις (πρωτα με την καταθεση στην πολεοδομια - του τμηματος του ποσου που αντιστοιχει στις μελετες για πληροτητα του φακελου και μια ακομα - που μπορει να ειναι και 9 μηνες μετα - με το υπολοιπο ποσο κατα την εκδοση της αδειας).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι αυτά μάλλον έχουν αλλάξει με το Ν. 3842/10. Με βάση αυτόν, η ΑΠΥ κόβεται με την ολοκλήρωση της παροχής της υπηρεσίας. Υποπτεύομαι ότι για μια ακόμη φορά, μέσα στη γενική τους άγνοια, οι συντάκτες του εν λόγω νόμου "ξέχασαν" το θέμα ημών των Μηχανικών οι οποίοι παρουσιάζουμε την ιδιομορφία κάποιες φορές να πληρωνόμαστε προκαταβολικά (όπως ξεκάθαρα συμβαίνει π.χ. με τις "τακτοποιήσεις"-για τις Ο.Α. είναι υπό εξέταση). Θέλει διευκρίνηση το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.