Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πείτε τη γνώμη σας για τον απολογισμό δράσης του ΤΕΕ


mechcon

Recommended Posts

Συνάδελφε

Θα συμφωνούσα μαζί σου, εάν το ΤΕΕ ήταν το συνδικαλιστικό σας όργανο, ΝΠΙΔ, σύλλογος ή ότι άλλο τέλος πάντων ...

Όταν όμως δημιουργείτε με σκοπό διαφορετικό, και καλά Τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, ΝΠΔΔ, φορέας όλων κ.α., πληρώνεται και από την τσέπη μου, θα περίμενα να κρατούσε μια πιο εναλλακτική στάση, να "γλύκανε" και λίγο, έστω για τα μάτια του κόσμου να φαινόταν ουδέτερο και να κρατούσε ίσες αποστάσεις από παντού.

Όπως είπα και παραπάνω επί ίσοις όροις, στην ελεύθερη αγορά...

Συμφωνώ ότι βάζει φιτίλια αλλά κάπως πρέπει να αποδειχτεί και το "κακό" που μας κάνει.

Φιλικά επίσης

 

edit: σκεφτόμουν το άλλο και θα το θέσω δίλημμα. Εγώ συμφωνώ με τις απόψεις του ΤΕΕ για τις ελάχιστες αμοιβές κλπ. Θέλει να κρατήσει μια στάση απέναντι στην κυβέρνηση και καλεί όλους τους μηχανικούς και μη να το υποστηρίξουν. Εγώ πως να πάω να το υποστηρίξω αυτό και τις θέσεις του ενώ όλα αυτά τα χρόνια το βρίσκω απέναντι σε όλες μου τις προσπάθειες ????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και οι 2 κοιτάζουν τα συμφέροντά τους και εμείς είμαστε τα κορόιδα που νομίζουμε ότι ενεργούν για το καλό μας..Μπαίνουμε στο τριπάκι σφαζόμαστε, και αυτοί δυναμώνουν. Μεγάλο πράγμα η εξουσία..

Link to comment
Share on other sites

Σωστό και δεκτό 100%, αλλά δεν μπορώ να σκύβω το κεφάλι σε αυτά που λέει. κι όπως λες έχουν τα συμφέροντά τους και τα υποστηρίζουν, τα μαγαζάκια τους.

Εσύ (μεταφορικά) ο υγιής σκεπτόμενος άνθρωπος γιατί μου το υποστηρίζεις και το επιβραβεύεις ? με διάφορους τρόπους

και γιατί δεν με πιστεύεις σε μερικά (όχι όλα) επιχειρήματά μου περί "άδικου φορέα", "συντεχνίας", αναστολέα των φιλοδοξιών μας και βασικά του μεγαλύτερου εχθρού (αδίκως) των ΤΕ ?

Link to comment
Share on other sites

Εσύ (μεταφορικά) ο υγιής σκεπτόμενος άνθρωπος γιατί μου το υποστηρίζεις και το επιβραβεύεις ? με διάφορους τρόπους

και γιατί δεν με πιστεύεις σε μερικά (όχι όλα) επιχειρήματά μου περί "άδικου φορέα", "συντεχνίας", αναστολέα των φιλοδοξιών μας και βασικά του μεγαλύτερου εχθρού (αδίκως) των ΤΕ ?

 

Μια γενική απορία: αφού λοιπόν το ΤΕΕ είναι συντεχνία κτλ, γιατί οι μηχανικοί ΤΕ στέλνουν αγγελίες εύρεσης εργασίας στο περιοδικό που εκδίδει?

Link to comment
Share on other sites

@spgirl, προσπαθούμε να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα, συγνώμη αλλά δεν βοηθάς, δεν μπορώ να καταλάβω πως αλλάζεις την κατεύθυνση της κουβέντας.Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

δεν θα πάρω άλλο θέση απέναντί σου

προσπαθώ, να επιχειρηματολογήσω με τη δική μου λογική (ίσως και λάθος) και να δω όντως την γνώμη σας. Μήπως εγώ είμαι λάθος...μπορεί

Αλλά στο προηγούμενο post που έκανες "στην πυρά το ΤΕΕ κλπ" κι αυτό για το περιοδικό του ΤΕΕ, δεν τα κρίνω ως επιχειρήματα που βοηθάνε την κουβέντα. Αντιθέτως αποπροσανατολίζουν, γι αυτό είπα να το κλείσω εκεί μαζί σου. Πάνω που ξεκίνησε πάλι κάτι να γίνει, πετάς το "περιοδικό".

Συγνώμη αλλά δεν σε καταλαβαίνω.

Link to comment
Share on other sites

fraafr, το να λες ότι "δεν τα κρίνω ως επιχειρήματα που βοηθάνε την κουβέντα. αντιθέτως αποπροσανατολίζουν" είναι σαν να λες ότι βάζω φυτίλια και γουστάρω να πλακώνομαι... Και εμμέσως υποτιμάς την παρουσία μου...

 

Αντιθέτως, τόσο καιρό λέω ότι οι ΤΕΙ σε κάποια πράγματα έχουν δίκιο... Εκτιμήθηκα γι' αυτό? Όχι.

 

Ξέρεις πότε χάνετε το δίκιο σας? Όταν ρίχνετε όλο το ανάθεμα στο ΤΕΕ... Εσύ είπες ότι σε γ... +18 χρόνια... Μόνο αυτό σε γ...? Εμένα που με γ... εσείς οι ΤΕ τι να κάνω? Να βρίζω το ΕΕΤΕΜ και όλους τους ΤΕΙτζήδες? Και όχι μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις όπως είπες το πρωί...

 

Τι ξέρει δλδ να κάνει το ΕΕΤΕΜ για να σε προφυλάξει εσένα σαν μέλος του? Βάλτε λοιπόν με το ΕΕΤΕΜ που δεν μπορεί να σας υπερασπιστεί δικαίως, και μετά με τον Σπριτζή...(προφανώς είναι σαρκασμός, αν νομίζεις ότι είμαι μια θεότρελη που της αρέσουν αυτά, λυπάμαι...)

 

Όταν λοιπόν έχεις θέμα εσύ ο απόφοιτος ΤΕΙ με το ΤΕΕ (σωστό ή όχι δε θα το κρίνω, δε με νοιάζει), μη στέλνεις αγγελίες στο περιοδικό του ΤΕΕ. Όχι όποτε μας βολεύει είναι καλό το ΤΕΕ και όποτε δε μας βολεύει είναι κακό...

 

Και ξαναεπαναλαμβάνω: γιατί δεν το κλείνουμε το ΤΕΕ και δε λιθοβολούμε τον Σπριτζή να ηρεμήσουμε όλοι? Μόλις γίνουν αυτά, με μιας θα λυθούν όλα τα προβλήματα του τεχνικού κλάδου...

 

"Συγνώμη αλλά δεν σε καταλαβαίνω. " Ούτε και γω... Αλλά δε πειράζει...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν χαλαρώστε γιατί ως ένα σημείο οι .... πάνε σύννεφο.

@fraafr: μακακία της ΕΕΤΕΜ που έβγαλε την επιστολή. Μακακία γιατί το κάθε επιμελητήριο έχει δικαίωμα να επικοινωνεί με τα μέλη του και να δίνει κατευθύνσεις αναφορικά με τους στόχους που θέλει να επιτύχει.

 

@Λοιπούς: η ΕΕΤΕΜ δεν είχε σκοπό να νομιμοποιήσει τις εκπτώσεις. Σκοπό της ήταν να γίνεται ο έλεγχος των αμοιβών των μελών της από την ίδια και όχι από το ΤΕΕ. Άλλο που η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την αγωγή ως πρόφαση για να καταδικάσει το ΤΕΕ για την επιβολή ελάχιστου κόστους κατασκευής. Επιπλέον δεν κάνουν εκπτώσεις μόνον οι πτυχιούχοι ώστε να έχουμε κάποιο συμφέρον από την νομιμοποίηση των εκπτώσεων. Προσωπική μου άποψη: από την στιγμή που ούτε το ίδιο το ΤΕΕ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα μέλη του ώστε να μην προχωρούν σε εκπτώσεις τότε να πάνε να **@!*@* οι ελάχιστες αμοιβές.

 

@spgirl: εάν εγώ πάω αύριο και κάνω master+Phd θα θεωρούμαι μηχανικός για το ΤΕΕ; Κάνοντας Phd δεν έχω εμβαθύνει περισσότερο στην επιστήμη από όλους τους μη κατόχους διδακτορικού μηχανικούς;

 

Για να το πάω και αλλού: το ΤΕΕ είναι Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας σωστά; Έστω ότι του αναθέτει η πολιτεία να της βρει την κατάλληλη σύνθεση για κάποιο Χ έργο, πχ την στελέχωση των νέων Πολεοδομιών. Υπάρχει περίπτωση το ΤΕΕ να προτείνει μηχανικούς ΤΕ για την στελέχωσή τους; Σε καμία περίπτωση! Άρα ναι μεν ασκεί τα καθήκοντα του συμβούλου του κράτους αλλά προς όφελος των μελών του και μόνο! Αυτό μετά το αλλά είναι που προσδιορίζει τον ρόλο του ως συντεχνία. Σάμπως το ίδιο δεν έκανε όταν άφησε το ΥΠΕΚΑ να ορίσει ως προσωρινούς επιθεωρητές όσους είχαν δεκαετή εμπειρία; Ή όταν πρότεινε κλιμακωτή αμοιβή για τους Η/Χ αναλόγως των ετών εμπειρίας;

 

Και κάτι τελευταίο: όσο έτρεχα σαν το σκυλί για τους εργοδότες μου ήμουν συνάδελφος μηχανικός. Μόλις είχα κάποιου είδους απαίτηση η απάντηση ήταν: "Μα, εσύ είσαι από ΤΕΙ, δεν είσαι διπλωματούχος!" Το λοιπόν η λύση δεν είναι να κλείσει το ΤΕΕ και να σφαχτούμε μεταξύ μας. Ιδανικά θα μπορούσε να υπάρξει, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ένα ΤΕΕ που να μας αγκαλιάσει όλους ώστε να σταματήσουμε να τρωγόμαστε. Αυτό φυσικά δεν συμφέρει κανένα από τα κόμματα εξουσίας που πλέον το παιχνίδι "πράσινοι εναντίον γαλάζιων" έχει μετατραπεί σε ΤΕΕ εναντίον ΕΕΤΕΜ.

Link to comment
Share on other sites

cna, καλέ μου χρυσέ μου άνθρωπε, από μένα εξαρτάται αν θα σαι μέλος του ΤΕΕ? Το ΤΕΕ στο καταστατικό του αναφέρει ότι δικαίωμα εγγραφής έχουν μόνο απόφοιτοι ΑΕΙ... Εγώ πάλι φταίω γι΄αυτό? Γιατί απευθύνεις αυτήν την ερώτηση σε μένα προσωπικά? Σας στερώ εγώ το δικαίωμα να είστε μέλη του ΤΕΕ? Είμαι εγώ υπουργός και δε σας δίνω ΕΔ και σας κρατάω δέσμαιους στο κώδικα αμοιβών του ΤΕΕ?

 

Τέλος, μην ακούω μλκς ότι το ΤΕΕ είναι Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους... Αυτό είναι ανέκδοτο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.