Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτείται αναθεώρηση για μείωση υπογείου;


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

σε άδεια οικοδομής διώροφου κτιρίου με υπόγειο θέλω να αφαιρέσω τον υπόγειο χώρο εμβ 10τμ, που βρίσκεται κάτω από αντίστοιχο ημιυπαίθριο χώρο 10τμ. Τα υπολοιπα 120τμ του ισογείου, έχουν υπόγειο όμοιο με το περίγραμμα.

Οι λόγοι είναι η ασφάλει του γειτονικού κτιρίου, διότι το έδαφος σε αυτό το σημείο είναι ακατάλληλο για εκσκαφές. Οπότε αντί για υπόγειο, το έδαφος θα μείνει ως έχει και θα κατασκευαστούν δύο επιφανειακά πέδιλα για τις δύο κολώνες του ημιυπαιθρίου.

 

Η αρχιτεκ μελέτη δεν αλλάζει στις όψεις, αφού το κομματι 10τμ του υπογείο δε φαίνεται.

Στατικά, τα πάντα μένουν ίδια (και ο οπλισμός των δύο υποστυλωμάτων του ημιυπ), εκτός βέβαια από την αφαίρεση των τοιχωμάτων υπογείου στο χώρο κάτω από τον ημιυπαίθριο των 10τμ.

 

Η φάση κατασκευής της οικοδομής βρίσκεται στις εκσκαφές, καθώς και στη δημιουργία του τοιχώματος υπογείου που αντιστηρίζει το γειτονικό κτίριο.

 

Σε αυτή τη περίπτωση απαιτείται αναθεώρηση(αλλαγή στατικής μελέτης- αλλαγή στερεου); Ή μήπως ενημέρωση (ασήμαντες αλλαγές φορέα τοπικά).

 

Κάπου έχω διαβάσει ότι επιτρέπονται αλλαγες στη θεμελίωση και το υπόγειο, σε περίπτωση που το έδαφος δεν είναι το αναμενόμενο.

 

Αν απαιτηθεί αναθεώρηση λόγω αλλαγής όγκου υπογείο (ίδιο περίγραμμα), χρειάζεται νέο τοπογραφικό, έλεγχο από ΕΠΑΕ, αρχιτεκτονικών ή μόνο ΄στατικών;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.