ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2008 Ολοι θα χετε δει στις κλασικες πολυκατοικιες του '60,οπες στην ακρη των εξωστων των οροφων,εκτος του Α'.Το στηθαιο ομως του εξωστη ακομα και το καγκελο συνεχιζεται μεχρι το πλαινο οριο του κτιριου.Για ποιο λογο γινοταν αυτο,που ειναι και τοσο αντιαισθητικο??
Jimmy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2008 Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Μήπως έχει σχέση με το ότι παλιά ο εξώστης απαγορεύονταν να φτάνει μέχρι την άκρη, αλλά το πολύ 1 m πλευρικά από το όριο; Ας δώσουν την άποψή τους οι παλαιότεροι.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2008 Αυτο πιστευω και γω,αλλα πως εξηγειται το γεγονος οτι στον Α' οροφο δεν εφαρμοζεται τετοια τρυπα?
ss_sk Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2008 Ήταν απλά θέμα όψης...στο σχέδιο όμως. Θεωρούσαν ότι ήταν πιο ολοκληρωμένο το σχέδιο αν ''τράβαγαν'' τους εξώστες ως μορφολογικό στοιχείο μέχρι το όριο του κτηρίου. Ελπίζω να μην επιμένετε για κάποια λογική εξήγηση - οι ''παλαιότεροι'' το μόνο που γνώριζαν ήταν η ταχεία αναπαραγωγή άθλιων οικοδομημάτων, που πλέον αποτελούν την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά. Το μόνο που μπορούν να μας προσφέρουν δεν είναι εξηγήσεις αλλά ''άδειασμα της γωνιάς''. Άιντε να μειώνονται οι συντάξεις.
GS1593 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2008 Ήταν απλά θέμα όψης...στο σχέδιο όμως. Θεωρούσαν ότι ήταν πιο ολοκληρωμένο το σχέδιο αν ''τράβαγαν'' τους εξώστες ως μορφολογικό στοιχείο μέχρι το όριο του κτηρίου. Ελπίζω να μην επιμένετε για κάποια λογική εξήγηση - οι ''παλαιότεροι'' το μόνο που γνώριζαν ήταν η ταχεία αναπαραγωγή άθλιων οικοδομημάτων, που πλέον αποτελούν την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά. Το μόνο που μπορούν να μας προσφέρουν δεν είναι εξηγήσεις αλλά ''άδειασμα της γωνιάς''. Άιντε να μειώνονται οι συντάξεις. συμφωνώ. ασε που είχαν 1-2 σχεδια αλλαζαν διαστασειςκαι τα προσαρμοζαν αναλογα με το οικόπεδο.το σπιτι που μενω είναι παλιο του 70 περίπου. το ίδιο ακριβώς σχεδιο το έχουν κι αλλα 5-6 σπίτια στη γειτονια.
myri Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2008 Μην είστε τόσο άδικοι και τώρα το ίδιο γίνεται μόνο που επιπλέον η όψη ντύνεται με αυτό που βαπτίζουν «νεοκλασικό» Ωραιοποιημένο καμπυλόμορφο μπαλκόνι, σκοτίες, τα κιγκλιδώματα του Αβραμόπουλου, Αετώματα, μπαλούστρα, γείσα, ακόμη και γλυπτά
panos Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2008 οντως σε 20 χρόνια θα γελάμε με τις σημερινές κατασκευές με τα στοιχεία που ανέφερε η myri. Μεταλλικές καμινάδες, πλαίσιο στα κουφώματα, μπετονένιες πέργολες, μεταλλικά στέγαστρα, κυκλικά μπαλκόνια.... Όλοι αντιγράφουν όλους...
achille Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2008 Αυτο πιστευω και γω,αλλα πως εξηγειται το γεγονος οτι στον Α' οροφο δεν εφαρμοζεται τετοια τρυπα? υποθέτω ότι όταν στο ισόγειο υπήρχαν καταστήματα η συνέχεια του εξώστη θεωρούνταν στέγαστρο... και παρεπιπτόντως ο πρώτος που έκανε την συνέχεια του στηθαίου πέραν του εξώστη ήταν ο Ζενέτος στην πολυκατοικία επί της Συγγρού (τώρα στεγάζει την eurobank και της έχουν αλλάξει τα φώτα...)
ss_sk Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2008 Έκανε τέτοιο πράμα ο Ζενέτος? Φάουλ κε. Ζενέτο μας...φάουλ. Αφού μιλήσατε πάντως για αετώματα και μπαλούστρες ρίξτε μια ματιά στο Youtube στο βίντεο ''Galazio kai Leuko'' - αοιδός η Άννα Γούλα (Anna Goula). Έτριβα τα μάτια μου!!! Η ''Άννα Γούλα'' παρεμπιπτόντως είναι φανταστικό πρόσωπο, πτυχιακή εργασία για την Α.Σ.Κ.Τ. (καλά έλεγα εγώ ότι εκεί πάνε οι ''περιπτώσεις''...να' ναι καλά τα παιδιά).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα