Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επέκταση και ανακαίνιση παλαιάς οικίας στο Περιστέρι


GEOVA

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!Ανακάλυψα τυχαία το forum αυτό στην προσπάθεια μου να συλλέξω πληροφορίες μεσω internet για το τι πρέπει να κάνω με την παλαιά μονοκατοικία 54τ.μ.σε οικοπεδο 211τ.μ. Θελώ να προσθέσω ένα δωμάτιο και να κάνω ολική ανακαινηση.Υπάρχει όμως το εξής πρόβλημα :Το πήρα με διαθήκη από την μητέρα μου δυστυχώς δεν ζουν ούτε οι γονείς της έχω προσπαθήση να κάνω μια συλλογή χαρτιών δεν ξέρω όμως εάν τα έχω όλα μου έχοθν πεί οτι εχει κτιστεί το 1960 Πώς μπορώ να μάθω εάν υπάρχει άδεια και εάν δεν υπάρχει τι ενέργειες πρέπει να κάνω;Ευχάριστω!

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

για να βρεις άδεια και σχέδια, εάν τα καταφέρνεις γενικά, πας μόνη σου πολεοδομία

αν και για τόσο παλαιάκτίσματα είναι πιο πολυπλοκα τα πράγματα

 

εάν θες στ'αλήθεια να προχωρήσεις το θέμα της ανακαίνισης και της επέκτασης πας σε μηχανικό

που θα αναλάβει υπέυθυνα την επίλυση, τα διαδικαστικά, την άδεια και την επίβλεψη

Link to comment
Share on other sites

Ενα έχω να σου πώ, μη μπλέκεις, προχώρα μαζί με μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, ή κάποιον με καλές συστάσεις... και κράτα τον και για τη κατασκευή.... Οι ανακαινίσεις κοστίζουν και καμιά φορά στη 3-ετία φαίνονται το ίδιο παλιά τα κτίρια με πριν... αν γίνει προχειροδουλειά.

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς ξέρετε έχουν περάσει ήδη αρκετοί μηχανικοί και με τα λεγόμενά τους ούτε με έχουν πείσει για να τους δείξω εμπιστοσύνη γιατί από ότι φαίνεται υποτιμούν την νοημοσύνη μου ή θελούν να κάνουν αυτό που εκείνοι θεωρούν σωστό παρακάμπτωντας την δική μου θελήση το σπίτι αν και παλιό έχει χτιστεί με κολώνες και δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει η λύση της αντιπαροχής γιατι κάθε φορά εκεί καταλύγει η κάθε συζήτηση.ετσι προσπαθώ όσο γίνεται να ενημερωθώ ή να πληροφορηθώ για να μπορώ να έχω αντίλογο.εχω πια μάθει τι υλικά και τι ποιότητες υλικών υπάρχουν σε τι τιμές και πως μπορώ να κάνω αυτό που χρειάζεται μια ανακαίνηση δυστυχώς όμως καινούργιος σκόπελος εμφανιστικε πρέπει να τακτοποιήσω και τα διαδικαστικά.προτου ξεκινήσω λοιπόν πρέπει να μάθω τι μπορεί να ισχύσει στην περιπτωση μου.το αστείο είναι πως εχουν περάσει πολλοί επίσης που μου εχουν προτείνει το να συνεχίσω τις εργασίες αυθαίρετα!και πιστεψτε με είναι πολλοί και αυτοί!(η επέκταση του δωματίου θέλω να γίνει στο ισόγειο ήδη υπάρχον κτίριο οχι καθ΄υψος)

Link to comment
Share on other sites

Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τον άλλο με καχυποψία... Χωρίς να δικαιολογώ αυτούς που πέρασαν, έχω να επισημάνω τα εξής...

1. Το σπίτι σου έχει χτιστεί με κολώνες αλλά σήμερα αποτελεί απαράδεκτη κατασκευή από τεχνικής πλευράς (αντισεισμικός).

2. Τα γραφεία που ανέφερα εγώ δεν είναι απλές κατασκευαστικές εταιρίες, σαφώς και θα σου μίλαγαν αυτοί για αντιπαροχή... Εγώ μιλάω για μηχανικούς ή εταιρίες που γνωρίζουν από ανακαινίσεις... Μη σου φαίνεται περίεργο, δεν τα κάνουν όλοι, όλα... Πρέπει να ξέρεις πού τελειώνει η ανακαίνιση και ξεκινά η σπατάλη...΄

3. Το ότι έχεις μάθει κάποια υλικά δεν σε γλυτώνει από το ενδεχόμενο λάθους στην εφαρμογή, κακής επιλογής για σωστή διάρκεια...

4. Σε τιμά που δεν διάλεξες τον εύκολο "αυθαίρετο" δρόμο. Το ξέρω ότι είναι πολλοί αυτοί που το λένε, κατά κανόνα μαστόρια που ούτε χαρτιά δεν έχουν να σου κόψουν...

Η κατ' επέκταση προσθήκη δεν μειώνει την αυθαιρεσία ούτε τις πιθανότητες κακοτεχνίας.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητη μου κυρια, αν θεωρειτε οτι μπορειτε μονη σας να επιτελεσετε τεχνικο εργο, σας εφιστω ιδιαιτερως την προσοχη προ του εγκληματος που πατε να κανετε.

 

μπορει να "μαθατε" "υλικα" και "ποιοτητες υλικων" αλλα ησασταν, ειστε και θα ειστε ασχετη απο μελετη και κατασκευη, με τον ιδιο τροπο που εμεις ειμαστε ανιδεοι απο νοσηλευτικη κι ας εχουμε δει αλλους να παιρνουν αιμα και να κανουν ενεσεις.

 

εισαστε μορφωμενος ανθρωπος και δεν μπορω να διαννοηθω οτι θεωρειτε οτι μπορειτε εσεις να υποκαταστησετε εναν μηχανικο, ποσο μαλλον οταν το εργο για το οποιο μιλατε (σας το υπογραφω) οτι θα βγαλει πολυπλοκα ζητηματα.

 

αν εχετε δει 1-2 μηχανικους και δεν ειστε ευχαριστημενη, ψαξτε κι αλλο. Υπαρχουν χιλιαδες για ολες τις αποψεις και ολα τα πορτοφολια.

 

Αγνοηστε τους κυριους που πανε να σας αγορασουν το οικοπεδο αφου δεν επιθυμειτε κατι σχετικο και αποτανθειτε σε μελετητικο γραφειο, στο οποιο μπορειτε εκτος απο τη μελετη, να αναθεσετε την επιβλεψη των εργασιων και την οργανωση αυτων, ωστε και το τελικο κοντρολ να εχετε εσεις, και να κοιμαστε ησυχη το βραδυ οτι τα λεφτα σας πιανουν τοπο.

 

Εγω στη θεση σας θα εδινα και την κατασκευη σε ειδικους, αλλα αφου δεν το θελετε υπαρχουν πολλοι τροποι να προχωρησετε. Προς Θεου μην κανετε εσεις τον εργολαβο του εαυτου σας. Σας το υπογραφω, σε 2 χρονια εδω θα ειστε και θα μας κανετε ερωτηματα για τα οργια που θα εχουν γινει στο σπιτι σας, οπως πολλοι αλλοι ιδιωτες στο παρελθον. Σας τα λεω πολυ φιλικα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχω παρεξηγηθεί. προσπαθώ να καταλάβω ποιός μου λέει αλήθεια ή ψέματα και βέβαια για ποιό λόγο.φοβόμαστε να πούμε στο γιατρο οτι πονάμε θεωρόντας το φυσιολογικό αγνοώντας εαν εργάζεται σωστά ή όχι,ποντάροντας στη θεά τύχη για την αποθεραπεία μας,γυρω μου βλέπω πως γίνοται συχνά ανακαινήσεις παλαιών και μεγάλων κτηρίων θεωρώ πως πρέπει να εξετάσω εαν μπορεί να γίνει και στην δική μου περίπτωση.νομίζω έχω το δικαίωμα τις κρίσης όταν προκειται για την πραγματοποίηση αυτού που θέλω να γίνει,της ασφάλειας μου και της τσέπης μου.το δρόμο προς την πολεοδομία τον ξέρω και μόνη μου, προτού όμως φτάσω εκεί θα ήθελα να με προετοιμάσω για όλα αυτά που θα ακούσω και κυρίως για αυτά που δεν θα μου πεί ποτέ κανείς και θα πρέπει να ξέρω.το αρχικό ερώτημα ήταν τι χρειάζεται να κάνω από χαρτοδουλειάς για να μάθω εάν τελικά είναι αυθαίρετο ή όχι;Κρατάνε αρχεία στις πολεοδομίες;εάν ναι υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν κάποια βεβαίωση ή αντίγραφο της άδειας εάν υπάρχει; θα μπούν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί μου ή θα με παραπέμψουν στα αυθαίρετα για ευκολία και κέρδος δικό τους πάντα;

Link to comment
Share on other sites

δεν πιστεύω πως πέρασε από εκεί μηχανικός και μίλισε στον αέρα χωρίς να δει σχέδια

μόνη σου δεν μπορείς να μάθεις αν επιτρέπεται η προσθήκη ή όχι

 

λοιπόν η πας μόνη πολεοδομία και προσπαθείς να τα βρεις

χωρίς να τσακωθείς και να κάνεις ζημιά στον εαυτό σου

ή

αναλαμβάνει μηχανικός με προκαταβολή να το κάνει με τον σωστό τρόπο

και τον σωστό χειρισμό

και στη συνέχεια να σε ενημερώσει για τις προοπτικές που υπάρχουν

 

υγ η πολεοδομία δεν είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί με το αν επιτρέπεται η προσθηκη σου ή όχι

και στο ξαναλέω πρόσεξε μη βγάλεις μόνη σου τα μάτια σου με τις ενέργειές σου

διοτι μετά κανένας μηχανικός δε θα αναλαμβάνει

Link to comment
Share on other sites

δικαιωμα στην κριση εχετε, γνωση για να κρινετε συνηθως οι ιδιωτες δεν εχετε, γιαυτο και ειναι βασικο να εμπιστευεστε τον μηχανικο σας (και τον δικηγορο σας και τον γιατρο σας κλπ).

 

το θεμα "ενας μη-μηχανικος στην πολεοδομια" ειναι μεγαλο. Αν γενικα βγαζετε ακρη στις δημοσιες υπηρεσιες, δοκιμαστε το. Καθε μηχανικος βεβαια εχει να πει πολλες ιστοριες απο πελατες που εκαναν ζημια στον εαυτο τους γιατι πηγαν να βγαλουν ακρη οι ιδιοι, σε ενα περιβαλλον οπου, και διαφθορα να μην αντιμετωπισετε, υπαρχει βιασυνη και καθολου υπομονη για τον ασχετο. Και οταν ο καθε υπαλληλος αρχιζει και πεταει κουβεντες με κωδικη ορολογια για τεχνικα θεματα (ειτε απο κακη προθεση ειτε απο βαρεμαρα, βιασυνη κλπ) και ο ιδιωτης αλλα του λενε και αλλα καταλαβαινει, συνηθως αρχιζουν τα δυσαρεστα. Οπλισμενη λοιπον με πολλη υπομονη και μονο τοτε, δοκιμαστε.

 

Το τι ΔΕΝ θα σας πουνε, οπως πολυ ευστοχα αναρωτιεστε, κανεις δεν μπορει να σας το πει υπευθυνα γιατι κανεις δεν ξερει το θεμα σας υπευθυνα. Αυτος ειναι ο λογος που χρειαζετε να αναθεσετε σε μηχανικο την ερευνα και τις συμβουλευτικες του υπηρεσιες.

 

Αρχεια βεβαιως κι εχουν οι πολεοδομιες. Υπαρχει διαδικασια αιτησης για ευρεση αδειων και σχεδιων, που ομως διαφερει σχετικα απο πολεοδομια σε πολεοδομια, και θα σας ενημερωσουν εκει.

 

Το τελευταιο σας ερωτημα πρεπει εσεις να το σκεφτειτε. Σιγουρα θα γινει αντιληπτο απο το πρωτο δευτερολεπτο οτι ειστε ιδιωτης αρα ειναι θεμα καλων ή κακών προθεσεων του υπαλληλου το αν, το πώς και το πότε θα σας εξυπηρετησει, οπως σε ολες τις δημοσιες υπηρεσιες.

Link to comment
Share on other sites

η πολεοδομία, όπως κάθε δημόσια υπηρεσία έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τον καθε ιδιώτη

 

δεν έχει την υποχρέωση να επιλύσει το πρόβλημα του καθενός, ειδικά όταν είναι πολύπλοκο ή πολυπαραμετρικό

διότι η πολεοδμία δεν εκπονεί μελέτες

μελέτες εκπονούν οι ιδιώτες μηχανικοί

 

και ακόμη όταν κάποιος υπάλληλος θέλει οικειοθελώς να βοηθήσει τον ιδιώτη και λίγο παραπάνω

πως θα συννενοηθεί μαζί του όταν ο ιδιώτης δεν γνωρίζει τη βασική ορολογία

ε, δε θα καθίσει να κανει σεμινάριο στον κάθε περαστικό

που δεν ξέρει τι σημαίνει: τοπογραφικό, δόμηση, κάλυψη, αποστάσεις από όρια, όμορα, προ 85 κλπ

 

άσε που όσες φορές έχει πάει πελάτης μου ή γνωστού μου μηχανικού

μόνος του σε πολεοδομία

ή έχει τσακωθεί

ή άλλα του είπαν άλλα κατάλαβε

ή όπως μπήκε έτσι βγήκε

ή έκανε μισές δουλειές

ή όλα τα παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.