Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
Κουταμάρες λέει. Μην αναπαράγουμε και εμείς ό,τι λένε κάτι λογιστές και κάτι ιδιώτες (εκ του idiot)...

1) Όποιος αγοράζει "από τα σχέδια", έχει την επιλογή να ζητήσει να μείνει "βεράντα" ο Η/Χ του διαμερίσματός του.

2) Όποιος αγοράζει έτοιμο, μπορεί και πάλι να ζητήσει να του γκρεμίσει τον τοίχο των 80 πόντων ο κατασκευαστής και να ξηλώσει το σώμα του καλοριφέρ και να του βάλει κάγκελα, για να το κάνει βεράντα.

3) Όποιος "δεν ξέρει" τι αγοράζει (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιος που δε μπορεί να συγκρίνει την κάτοψη και να δει ότι ο ημιυπαίθριος έκλεισε σε 1 λεπτό), να συμβουλεύεται μηχανικό πριν αγοράσει για να του δείξει ποιό Υ/Δ είναι κλεισμένος Η/Χ.

Κανένα από τα τρία δε συμβαίνει όμως, γιατί τους βολεύει.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους αγοραστές.-

 

1&2) Το θεμα ειναι οτι αλλη η τιμη του διαμερισματος με τον η/χ κλεισμενο και αλλη με βεραντα. Συνεπως κανενας κατασκευαστης δε θα δεχτει να ανοιξει τον η/χ και να κανει και εκπτωση.

 

Αν δεν υπαρχει στο νομοσχεδιο προβλεψη για ποινες και στους μηχανικους/κατασκευαστες παλι τα ιδια θα εχουμε.

  • Απαντήσεις 178
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που γράφει στον πίνακα τη παραγράφου 2 "Δεν προσμετρούνται οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης στον συντελεστή δόμησης." πρέπει να το δούμε με την κατάργηση της αλλαγής του ΓΟΚ στο άρθρο 7 παράγραφος (1) του εδαφίου (Β) περίπτωση (η) που είχε κάνει το άρθρο 41 του Ν.3775 (ΦΕΚ. 122/21-7-2009) «η) οι υπέργειοι στεγασμένοι ανοικτοί χώροι στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο ισόγειο του κτιρίου ή στην Πυλωτή»

όσο για το "Καταργείται η βύθιση των υπογείων." πρέπει να αλλάξει το «β) εφόσον η οροφή του σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει τα 0,80 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους » της περίπτωσης (β) σε 1.50 μ.

Το βασικό πρόβλημα που παρατηρώ στο Ενημερωτικό σημείωμα σχεδίου νόμου Αυθαίρετες Υπερβάσεις Δόμησης

είναι αυτό που αναφέρεται στην παράγραφο 1. Βασικά σημεία νομοσχεδίου στο τελευταίο εδάφιο "Επαναφέρει σε ισχύ το άρθρο 5 του ν.3212/2003 για τις κυρώσεις σε περίπτωση κατασκευής αυθαιρεσιών στους κυρίους, εργολάβους ή μηχανικούς."

Δημοσιεύτηκε
Και τότε γιατί πχ ένα δώμα να εξαιρείται της "τακτοποίησης" - ναι είναι εκτός ΣΔ (όπως είναι όλες οι παραβάσεις) εκτός όγκου (και οι πυλωτές επίσης) και με υπέρβαση μέγιστου ύψους (και τα υπόγεια και οι σοφίτες επίσης) - είναι όμως στο νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής εάν αυτό σημαίνει την κάλυψη...

 

Έλα ντε! Γιατι να μη μπορούν οι σοφίτες; Έχω σοφίτα η οποία δημιουργήθηκε στο χώρο κάτω από νομίμως υφιστάμενη στέγη (κεραμοσκεπή). Αντί να είναι ο χώρος δηλαδή "άβατος" δημιουργήθηκε διαμέρισμα. Δεν υπάρχει καμία υπέρβαση ύψους ή όγκου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

1&2) Το θεμα ειναι οτι αλλη η τιμη του διαμερισματος με τον η/χ κλεισμενο και αλλη με βεραντα. Συνεπως κανενας κατασκευαστης δε θα δεχτει να ανοιξει τον η/χ και να κανει και εκπτωση.

 

Μα δεν αναφέρθηκα σε "έκπτωση". Η τιμή ενός διαμερίσματος είναι η συνολική. Ας ξεχάσουμε τα "ανά τ.μ.". Αυτά οι μεσίτες τα χρησιμοποιούν και οι εργολάβοι. Δε θα μπορούσε ο αγοραστής να ζητήσει να ανοίξει ο κλεισμένος Η/Χ ή θα του το αρνείτο ο κατασκευαστής εφόσον τα ίδια χρήματα θα έπαιρνε; Δεν το κάνει όμως κανένας αγοραστής γιατί τον βολεύει η κατάσταση αυτή.

Δημοσιεύτηκε

Η τιμη του ιδιου διαμερισματος 90τμ με η/χ ανοιχτους και 100τμ με κλειστους η/χ ειναι ιδια; Φυσικα οχι!

Εννοειται οτι η κατασταση βολευει και τον αγοραστη, ομως τη δημιουργησε ο κατασκευαστης και πρεπει να τιμωρηθει και αυτος.

Δημοσιεύτηκε

Το τους "βολευει" ειναι σχετικο.. Ρωτας αν το 90% αυτων θα μπορουσαν να αγορασουν ενα σπιτι που να τους καλυπτει τις αναγκες χωρις τις γνωστες παρανομιες??? Το προβλημα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων (κυριως οπου εχουμε σχετικα μικρους ΣΔ) προκυπτει απο την αξια της γης..

Δημοσιεύτηκε
Να ψάξουν να μας βρουν, ο ημιυπαίθριος έπρεπε να καταργηθεί από τον πρώτο χρόνο του νόμου που τον επέβαλλε, και πρέπει να καταργηθεί και τώρα με τη νέα "τακτοποίηση" που θέλουν να περάσουν.

 

Και ποιο το αιτιολογικό της κατάργησής τους?

Δημοσιεύτηκε
Και ποιο το αιτιολογικό της κατάργησής τους?

Ότι είναι παράνομο το κλείσιμό τους, τους καταργεί και δίνει λίγο παραπάνω συντελεστή.

 

Αν αγοράσω ένα σπίτι το 2011 με κλεισμένο Η/Υ δε θα εχω δικαίωμα να το δηλώσω?

Δημοσιεύτηκε

Όχι είναι μέχρι τέλος 2010 και όσα δε δηλωθούν θα θεωρούνται κανονικά αυθαίρετα. Εκτός και αν το 2011 βγει και νέα ρύθμιση που είναι λίγο δύσκολο, ή αν αυτό που έχεις αγοράσει έχει δηλωθεί απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη

Δημοσιεύτηκε

Να κάνω δύο ερωτήσεις?

 

1) Με το προσχέδιο αυτό αλλάζει κάτι για το υπόγειο πάρκινγκ εκτός περιγράμματος το οποίο κάποιες πολεοδομίες επιμένουν να το μετράνε στον Σ.Δ. με την λογική ότι το ΦΕΚ Σουφλιά έλεγε ότι :

 

" Δεν προσμετρούνται στον Σ.Δ. :

η) οι υπέργειοι στεγασμένοι ανοικτοί χώροι στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο ισόγειο του κτηρίου ή στην πυλωτή"

 

...άρα όλοι οι υπόλοιποι μετράνε!

 

Γιατί βλέπω να γράφει ότι:

 

"Δεν προσμετρούνται οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης στον συντελεστή δόμησης."

 

Άρα τι ισχύει?

 

2) Εντάξει οι ημιυπαίθρυοι να μίνουν 15%. Το συνολικό όμως 40% γιατί να παραμείνει 35% ?! Δηλαδή κάποιος που έφτιαχνε 25% μπαλκόνια - 15% Η/Χ προ Σουφλιά τι φταίει να χάνει τα μπλκόνια του και να τα κάνει 20%? Το μπαλκόνι τι το κακό έχει?

Δημοσιεύτηκε

Απλά αυτοί που νομοθετούν έχουν μαύρα μεσάνυχτα σε τεχνικά θέματα.

Δεν γνωρίζουν καν την έννοια του Η.Χ. χώρου και σε τι αυτός εξυπηρετεί.

Σαφώς Η.Χ. χώρος με πλάτος 1,80 πρακτικά και ουσιαστικά παύει να λειτουργεί σαν ημιυπαίθριος.

Αλλά τι τα θες?

Αυτοί που δεν έχουν δουλέψει νομοθετούν...

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.