Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέση κτηρίου σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο


Recommended Posts

Καλησπέρα/Καλημέρα σε όλους... έχω το εξής θέμα, για όποιον μπορεί να βοηθήσει:

 

Θέλω να χτίσω σε ένα οικόπεδο συγγενικού προσώπου. Το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου, 300 μ2 με 13 μ. φάτσα, 0.8 σ.δ. και 1/3 κάλυψη. Το άλλο μισό χτίστηκε με άδεια του 95, μια μονοκατοικία χαμηλή, η οποία άφησε Δ=3.6 μ. από παλαιά πολυκατοικία (προ 85 σίγουρα), και 2.5 μέτρα από μας. Το οικόπεδο του συγγενή από την άλλη πλευρά, γειτνιάζει με πολυκατοικία και πάλι προ 85, η οποία έχει αφήσει Δ, αλλά έχει βοηθητικο κτίσμα (προ 85 επιτρεπόταν), το οποίο έχει χρήση κατοικίας - προφανώς μη νόμιμης - το οποίο είναι στο όριο του οικοπέδου μας.

Τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής δύο:

 

1. Μπορώ να κολλήσω δεξιά, δηλαδή στο βοηθητικό κτίσμα της ξένης πολυκατοικίας; Με αυτά που βρήκα πιστεύω πως ναι, αν τουλάχιστον κατοικείται. Στην περίπτωση που δεν είναι, τί κάνω; (το επισκέφθηκα, πιστεύω πως κατοικείται, αλλά μάλλον έχει και λίγο καιρό να έρθει κάποιος στο σπίτι αυτό.

2. Το γεγονός ότι ο δίπλα του εξ αδιαιρέτου πήγε με Δ 3.6μ, με δεσμεύει για το δικό μου ύψος, που θέλω να το εξαντλήσω; Αν αφήσω δηλαδή Δ=4,3μ. από το εξ αδιαιρέτου και κολλήσω δεξιά στο βοηθητικό κτίσμα, μπορώ να πάω στα 13 μ. ή με δεσμεύει το ύψος του κτιρίου στο εξ αδιαιρέτου, που δεν υπερβαίνει τα 6μ; Ε

Προσπάθησα να είμαι σαφής, ελπίχω να ήμουνα όντως...σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το βοηθητικό κτίσμα (ανεξάρτητα από τη νομιμότητα του ή την χρήση του)εφάπτεται στο κοινό σας όριο τότε μπορείς να κολλήσεις σε όλο μήκος σε εξυπηρετεί.Αυτό ισχύει σε περιοχές που ισχύει το πρώην πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς σε παρακαλώ να με παραπέμψεις στην αντίστοιχη νομοθεσία; τα όσα βρήκα είχαν να κάνουν με κτίρια που είναι κατοικήσιμα, νομίμως ή μη. Το οικόπεδο είναι στη Γλυφάδα. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Έγγραφο 4486/7846/21.6.88 : Η παράγραφος 3 του άρθρου 9 του 1577/85 δεν έχει εφαρμογή σε περίπτωση που η οικοδομή που βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο είναι τοποθετημένη σε επαφή με το κοινό όριο των οικοπέδων , χωρίς να εξετάζεται αν η υφιστάμενη αυτή οικοδομή είναι νομίμως υφιστάμενη ή όχι. Ακόμα κοίταξε τις αποφάσεις Στε (1467/91, 2596/91, 1266/93, 2418/93, 2350/91, 22/96)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.