Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλήματα κατά την διαδικασία έκδοσης άδειας


A TINA

Recommended Posts

Εργάζομαι σε τεχνική εταιρεία με αντικείμενό της τα φωτοβολταϊκά και γενικότερα την ενέργεια, κάπου στην ΒΑ Πελοπόννησο. Μεταξύ άλλων έχω ήδη καταθέσει 4 φακέλους για έγκριση μικρών εργασιών,τα δικαιολογητικά είναι οι εγκρίσεις 1)από δ/νση δασών,[πράξη χαρακτηρισμού και τελεσιδικία] 2) αρχαιολογία απόφαση & σχέδια θεωρημένα, 3)Δ/νση αγροτικής ανάπτυξης βεβαίωση & τοπογραφικό, 4) πρωτότυπες και πρόσφατες μεταγραφές τίτλων ιδιοκτησίας (& επικυρωμένα μισθωτήρια), τεχνική περιγραφή του ηλιοστάτη όπου δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 2,50 μ. καθώς και τα σχέδια, 5) Υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθεί άλλος παρόμοιος σταθμός στο ακίνητο.

Όταν κάποια από τα παραπάνω δικαιολογητικά τα ζήτησα από τον εργοδότη και μέτοχο της εταιρείας (συγκεκριμένα τις πρόσφατες μεταγραφές των τίτλων ιδιοκτησίας να μου τις προσκομίσει για να τα καταθέσω) ο γενικός διευθυντής της εταιρείας δήλωσε πως εάν ο αρμόδιος υπάλληλος που ελέγχει το φάκελο δεν βοηθήσει να εκδοθούν οι άδειες θα μείνω χωρίς εργασία. Μιας και ο αρμόδιος υπάλληλος τυχαίνει να είναι συζυγός μου. Γιατί χάνονται χρήματα με αυτές τις καθυστερίσεις κι αφού οι μεταγραφές είναι πρόσφατες (2007) δεν χρειάζονται να εκδοθούν από την αρμόδια υπηρεσία καινούργιες (υποθηκοφυλάκειο). Και επειδή ο γεν. διευθυντής τυχαίνει και ιδιοκτήτης καναλιού (και προσωπικός φίλος υπουργού), απειλεί πέρα από την απόλυσή μου, τον διασυρμό και μετάθεση του μηχανικού δημοσίου υπαλλήλου. Ο οποίος δίχως άλλο απλά εφαρμόζει την νομοθεσία. Σημειωτέον ότι ενώ θεωρούμαι υπάλληλος και θα έπρεπε να λαμβάνω 750 euros τον μήνα παίρνω 600, δεν έχω πληρωθεί από τον Γενάρη και εννοείται ότι από την καλή μου την καρδιά να τα δίνω όλα στο περιβάλλον της εργασίας μου (ψυχή και πνεύμα) τους "πήγα" έργο 100 K.W. Ωραίο ευχαριστώ (?) Όσον αφορά για ασφάλεια και νόμιμη πρόσληψη επιμένουν πως μιλάμε άλλη γλώσσα. Αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, κι όχι τα δικαιολογητικά για τις ΑΠΕ.

Θεωρώ όταν δεν υπάρχει ένα σαφές πεδίο για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στις άδειες των ΑΠΕ από τις αρμόδιες υπηρεσίες καλό θα είναι τόσο οι εργοδότες να είναι πιο ελάστικοί ως προς τον χρόνο όσο και οι μηχανικοί να είναι εφαρμόζουν τον κώδικα της συναδελφικής αλληλεγγύης.

Ελπίζω να είστε πιο τυχεροι με τα δικαιολογητικά και τον τρόπο έκδοσης μικρής κλίμακας άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυνατόν να φοβάσαι απειλή από ένα τέτοιο άτομο; Αντεπίθεση κοπέλα μου. Αυτός τρέμει μήπως χάσει εργάκια. Για απείλησέ τον κι εσύ ότι δε θα του ξαναπάς ΦΒ πάρκο. Για στείλε μια επιστολή στον ΣΕΦ (σύνδεσμος εταιριών φωτοβολταϊκών). Όλα είναι χρήσιμα να μαθαίνονται.

Link to comment
Share on other sites

Γράψε video με το κινητό σου όταν σου λέει αυτά τα αισχρά και στείλε το στον Λαζόπουλο και στον Τριανταφυλλόπουλο. Το χρααααατςςς θα ακουστεί μέχρι τον διπλανό γαλαξία...

Link to comment
Share on other sites

η γνώμη μου είναι πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα

διαφορετικά θα το είχε ήδη κάνει

 

ξανασυζήτησε το θέμα των δικαιολογητικών και εξηγησέ του πως ούτε ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφύγει την τυπική διαδικασία

 

επίσης πως αν είναι παράτυπος η επιχείρησή του θα είναι διαρκώς εκτεθειμένη

σε ανταγωνιστές του ή άλλους κακόβουλους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.