Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Ο τίτλος του θέματος πρέπει πλέον να αλλάξει σε "Να γυρίσουμε στη δραχμούλα;"

 

Εγώ πάντως τη βλέπω να επιστρέφει με δρασκελιές. Από εδώ το πάνε, από εκεί το φέρνουν...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση;

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό, οι μέγιστοι δημοκράτες γιατί δεν έκαναν δημοψήφισμα...;;;

Ε...;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

To να γογγύζουμε όλοι μαζί για το μνημόνιο, μάλλον δε μας βοηθάει.

 

Το να σκεφτούμε ότι όλοι φταίμε´ που λαδώσαμε, που δώσαμε φακελάκια, που φοροδιαφύγαμε, που ζούσαμε χωρίς νόμους, που υιοθετήσαμε το δόγμα ´´ωχ, αδερφέ´´ και ´´δε βαριέσαι´´, που κοιτούσαμε να δείξουμε ότι είμαστε ανώτεροι του γείτονα, που εν τέλει κάναμε τις ζωές μας κόλαση εμείς οι ίδιοι, όχι οι τρόικα ή οι πολιτικοί μας, εμείς οι ίδιοι... και να κάνουμε ιωβηλαία υπομονή, βοηθάει στο να αλλάξουμε προσανατολισμό ως άτομα και ως χώρα.

 

¨Οπως έλεγε και ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο: ´´Ένα πικόμετρο να αλλάξει ο καθένας μας στην καθημερινότητα προς το λογικότερο, θα αλλάξει η χώρα´´.

 

´Η όπως λέει ο Ξυλούρης: ´´Aν ξυπνήσεις μονομιάς, θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς´´.

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και φέρουμε όλοι ευθύνη. Αυτό είναι γεγονός. Απλά κάποιοι φέρουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και κάποιοι πολύ μικρότερη.

Γεγονός είναι επίσης ότι τη νύφη καλούνται να πληρώσουν αυτοί που φέρουν τη μικρότερη ευθύνη ενώ οι φέροντες την μεγαλύτερη ευθύνη παραμένουν στο απυρόβλητο. Υπό αυτές τις συνθήκες, η όποια προσπάθεια ΔΕΝ μπορεί να γίνει αποδεκτή.

 

Σύμφωνα δε, με δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, ο μισθός του κυρίου Προβόπουλου που εισηγείται διαρκώς περικοπές ΜΟΝΟ για τους μισθωτούς και αυταρχικότερα μέτρα εργασιακής κηδεμονίας, ανέρχεται περίπουσ τις 400.000 ευρώ κα ετήσιο εισόδημα (σύμφωνα με ερώτημα του βουλευτή κ Χουντή) περι τα 4.000.000 το έτος. Καλά ακούσατε. Είναι ο μόνος ? Δύο γνωστά ζώα της δημοσιογραφίας και η γριά που έχουν μαζί τους, τα οποία στηρίζουν κάθε φορά τις δηλώσεις Προβόπουλου μήπως ξέρετε τι αποδοχές έχουν ????? Γιατί δεν κάνουν ένα βήμα κι αυτοί, όπως π.χ. να κατεβάσουν τους μισθούς τους στα 800 ευρώ το μήνα όπως τόσος και τόσος κόσμος ?

Link to comment
Share on other sites

φίλε Γιώργο, είμαι 24 χρονών και προσπαθώ να κρίνω τον εαυτό μου, όταν βλέπω τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ θεωρώ ότι φταίω. Το λοιπόν, τι κάνω τώρα? Υπομονή και λιγότερη γκρίνια. Ο καθένας βρίσκει το δρόμο του ήσυχα και χωρίς φωνές.

 

Κάποιος είπε ότι όταν δείχνεις με το δάκτυλο κάποιον, το 1 δάκτυλο σου δείχνει αυτόν, τα άλλα 4 δείχνουν εσένα.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Ergotelis, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν βγεις στην αγορά εργασίας χωρίς κανένα γνωστό και κανένα μέσο θα δεις ποιο δρόμο θα βρεις τελικά. Αυτόν που ψάχνουν οι 500.000 άνεργοι κάθε μέρα... Αυτόν που έχουν βρει μπροστά τους 100άδες συνάδελφοί μας και όχι μόνο, της απόλυτης εκμετάλευσης για 600-700 ευρώ το μήνα βασικό μισθό υπό άγνωστες συνθήκες εργασίας. Δεν πρόκειται για γκρίνια, αλλά για παράθεση γεγονότων.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι τα λέω ρομαντικά και ότι δεν έχω βγει έξω στην αγορά.

 

Αλλά υπομονή, περνάμε δύσκολα. Δε χρειάζεται να εξασκούμε το εθνικό μας σπόρ: την γκρίνια. ΄Οποιος δουλεύει με 600 ευρώ, ας συνεχίζει να το παλεύει, όποιος είναι άνεργος το ίδιο.

 

Όλοι μαζί μπήκαμε στην κρίση, όλοι μαζί θα βγούμε.

Link to comment
Share on other sites

alej kai Γιάννης : alej de συμφωνώ καθόλου με το δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα όταν η θηλιά είναι κιόλας στο λαιμό και Γιάννης η λογική του 'εγώ δε φταίω' δε μου λέει τίποτα. Μπορεί να έχεις μικρό μερίδιο ευθύνης, πάντως έχεις. Όπως και όλοι μας.

Όσο για τον κοσμάκη που ανέφερες πιο πριν, φταίει κι αυτός γιατί παραμένει κοσμάκης, ενώ έχει τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο (με θυσίες βέβαια)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.