Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Οκ λοιπόν, κι εγώ συμμετείχα στο φαγοπότι, γι΄ αυτό και ΔΕΝ έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό 36.000 ευρώ, όπως προκύπτει το κατά κεφαλήν χρέος της χώρας. Συμμετείχα κι εγώ στο φαγοπότι των εξοπλισμών, γι' αυτό και ΔΕΝ έχω στην κατοχή μου 18 ακίνητα εντός Αττικής όπως κάποιος πρώην υπουργός (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε). Συμμετείχα κι εγώ στο φαγοπότι των διορισμών γι' αυτό και ΔΕΝ είμαι υπάλληλος σε κάποια τεχνική υπηρεσία του Δημοσίου ή των ΔΕΚΟ. Συμμετείχα κι εγώ στο φαγοπότι της Ολυμπιάδας γι' αυτό και σήμερα παρακαλώ να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ μπας και μπορέσω να εξοικονομήσω κάποια λεφτά από τις εγγυητικές και να μην αγχώνομαι μην μου πάρει το σπίτι η τράπεζα στην πρώτη κουτσουκέλα. Συμμετείχα κι εγώ στο φαγοπότι γι' αυτό και ΔΕΝ έφυγα προς κάποια χώρα του εξωτερικού για να φέρω κάποιον βαρύγδουπο τίτλο σπουδών και να απολαμβάνω σήμερα απεριόριστων δικαιωμάτων. Συμμετείχα κι εγώ στο φαγοπότι γι΄ αυτό και ΔΕΝ υπηρέτησα την θητεία μου σε κάποια Λέσχη Αξιωματικών αλλά σε "μάχιμες" μονάδες. Συμμετείχα κι εγώ στο φαγοπότι γι' αυτό και δεν μπορώ να κοιμηθώ από το άγχος και τα μαλλιά μου έχουν ασπρίσει πριν καν φτάσω τα 35.

 

Αφού λοιπόν συμμετείχα σε αυτό το φαγοπότι, όπως ανέφερα πιο πάνω, δεν αισθάνθηκα καμία θηλειά στο λαιμό, γιατί ήξερα και ξέρω πως ούτως ή άλλως δεν έχω πλέον και πολλά να χάσω. Οι μόνοι που θα χάσουν από μια ενδεχόμενη πτώχευση είναι οι έχοντες και οι τράπεζες. Για τους υπόλοιπους είναι προδιαγραμμένος ο δρόμος. Είτε μέσω της ανεργίας είτε μέσω των πτωχεύσεων στην πείνα και την ανέχεια θα καταλήξουμε. Τα λέω όχι γιατί είμαι εκ φύσεως απαισιόδοξος αλλά γιατί από όπου έχει περάσει το ΔΝΤ έχει αφήσει πίσω του συντρίμμια. Είναι τυχαίο που καμία από τις χώρες οι οποίες υπήχθησαν στους μηχανισμούς καμία δεν κατάφερε να ορθοποδήσει; Είναι τυχαίο που αφού ξεζουμίστηκαν οικονομικά στο τέλος οδηγήθηκαν στην πτώχευση; Μπορεί λοιπόν να είχαμε μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης όλοι μας αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να υποτάξουμε τις επόμενες 2 γενιές στον ζυγό της φτώχειας. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, μιας και είχαμε και την επέτειο εχθές, να παραδώσουμε ούτε σπιθαμή γης στους δανειστές μας. Διαβάστε όσοι δεν το έχετε κάνει το μνημόνιο. Κάποιες εφημερίδες το είχαν μοιράσει κάποτε. Το μνημόνιο λοιπόν λέει ανάμεσα στα άλλα ότι οι δανειστές μας, σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας, έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν ακόμα και την μη εμπορεύσιμη ακίνητη περιουσία της χώρας. Όπου μη εμπορεύσιμη είναι πχ η Ακρόπολη, τα εδάφη κλπ κλπ.

 

Έστω λοιπόν ότι έχω την ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Ποια είναι η ευθύνη μου και η υποχρέωσή μου, βάσει Συντάγματος, σήμερα που παραδίδεται άνευ όρων η εθνική κυριαρχία; Μπορεί να μου απαντήσει κανείς σε αυτό το ερώτημα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

alej kai Γιάννης : alej de συμφωνώ καθόλου με το δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα όταν η θηλιά είναι κιόλας στο λαιμό ....

 

 

Την θηλιά μας την έβαλαν οι ίδιοι, τώρα θέλουν να τραβήξουν και το σκαμνάκι...

 

Το έχω ξαναπεί, σαν λαός αυτοί μας αξίζουν, αυτούς έχουμε...

Link to comment
Share on other sites

Η πρακτική κάθε εξουσίας δεν είναι παρά μία . Διαίρει και βασίλευε .

Ετσι τώρα σε συνέχεια του "μαζί τα φάγαμε" που είπε ο γίγαντας με το μυαλό νάνου , αρχίζουν κάποιοι από εμας να θεωρούν ότι έχουν μερίδιο συνυπευθυνότητας .

 

Οχι κύριοι . Οσοι δεν ασκήσαμε κάποια μορφή εξουσίας , πολιτικής η συνδικαλιστικής του δημόσιου τομέα , δεν έχουμε καμμία ευθύνη .

Ευθύνη γιά την παγκόσμια κρίση , έχουν οι κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών που αφήσανε τις τράπεζες ανεξέλκτες να επενδύουν σε πυραμίδες και σε ανύπαρκτα ομόλογα .

Επίσης έχουν οι κυβερνήσεις των μικρών χωρών γιατί κάνανε το ίδιο και με τις δικές τους τράπεζες , χωρίς καμμία να ελέγξει τους δείκτες φερεγγυότητας και τρέχουν τώρα να μαζέψουν τα συντρίμμια .

 

Εχουν πει αρκετοί ότι τα λεφτά που έχουν χαθεί είναι 3,4 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ και ότι ουσιαστικά οι τράπεζες έχουν χρεωκοπήσει . Αλλά ακριβώς γιά να μην γίνει ο χαμός , τα κράτη τους κρατούν στη ζωή μέχρι να μπορέσει το παγκόσμιο ΑΕΠ να καλύψει ένα σοβαρό μέρος της χασούρας και να αρχίσουν τα ομόλογα να αποκτούν αξία , μαζί με το πληθωριστικό χρήμα που κόβουν οι υπερατλαντικοί .

 

Πάμε τώρα στην χώρα μας .

Οταν ένας άνθρωπος χρωστάει και είναι λογικός , τι κάνει ?

Αρχικά μειώνει τα έξοδα του και προσπαθεί να συννενοηθεί με τους πιστωτές του ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ρευστοποιήσει μέρος της περιουσίας του , αλλά και να κρατηθεί στην δουλειά του με το να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του .

 

Αν δεν είναι λογικός , απλά κρατάει το επίπεδο διαβίωσης και τρέχει στους τοκογλύφους να μαζέψει τα καθημερινά έξοδα .

 

Αυτό ακριβώς έκανε το κράτος τώρα . Αντι να μαζέψει τα έξοδα του και να πουλήσει η αξιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία , έτρεξε στους τοκογλύφους γιά να μαζέψει τα δανεικά που χρωστάει ενώ ταυτόχρονα σταμάτησε να πληρώνει μέρος των υποχρεώσεων του .

 

Τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει ήταν απλά .

1. Απαγόρευση προσλήψεων στο δημόσιο γιά τα επόμενα 8 χρόνια .

2. Κατάργηση κάθε απόσπασης και επιστροφή των αποσπασμένων στις οργανικές τους θέσεις .

3. Μετατάξεις ήδη υπηρετούντων στις θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται και ταυτόχρονη κατάργηση πολλών άχρηστων οργανισμών και υπηρεσιών .

4. Χρησιμοποίηση του διαδικτύου σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται και

5. Περιορισμός των ΔΥ στο 50 % των σημερινών σε βάθος 10ετίας .

 

Αν υπάρχει άμεση ανάγκη χρημάτων , τότε άμεση απόλυση όσων ΔΥ είναι κάτω των 30 ετών και δεν έχουν παιδιά .

Είναι πολύ λιγότερο κοινωνικά επίπονο από το να κόβεις συντάξεις από ανήμπορους γέρους και μισθούς από οικογενειάρχες που έχουν ήδη υποχρεώσεις .

 

Ομως αυτά έχουν ένα αντίκτυπο .

Τέρμα οι διορισμοί γιά τους πολιιτκούς .

Και τώρα αυτοί τι θα υποσχεθούν ? Πως θα επιβιώσουν ?

 

Γιά να καταλάβετε ποιοί φταίνε πραγματικά και να μην τσιμπάτε στην παραπληροφόρηση των κομματικών και των τσιρακιών τους των δημοσιογράφων .

Link to comment
Share on other sites

Τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει ήταν απλά .

1. Απαγόρευση προσλήψεων στο δημόσιο γιά τα επόμενα 8 χρόνια .

2. Κατάργηση κάθε απόσπασης και επιστροφή των αποσπασμένων στις οργανικές τους θέσεις .

3. Μετατάξεις ήδη υπηρετούντων στις θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται και ταυτόχρονη κατάργηση πολλών άχρηστων οργανισμών και υπηρεσιών .

4. Χρησιμοποίηση του διαδικτύου σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται και

5. Περιορισμός των ΔΥ στο 50 % των σημερινών σε βάθος 10ετίας .

 

Συμφωνώ. Κοιτάξτε να δείτε. Την ζημιά στην Ελλάδα την έκανε το δημόσιο και μόνο το δημόσιο και κανείς άλλος (εννοείται και οι πολιτικοί).

Παράδειγμα, Ολυμπιακή, την έχουν ρημάξει μέχρι που την χρεοκόπησαν, ΟΣΕ, μια ζωή χρεοκοπημένος και πόσες άλλες.

Παντού λαμόγια και χαραμοφάηδες, στα δικαστήρια, νοσοκομεία, πολεοδομίες, όπου και να κοιτάξεις βλέπεις σαπίλα και τίποτα άλλο. Δεν λειτουργεί τίποτα σωστά. Το δημόσιο έχει καταστρέψει την χώρα. Δεν αντέχει άλλο η χώρα από τους δημοσίους. Είμαστε μια χώρα 10Ε6 και έχουμε 2Ε6 δημοσίους υπαλλήλους. Δεν γίνεται να δουλεύουν 8Ε6 για τους 2Ε6. Η Γερμανία που έχει 80 εκατομμύρια έχει το 1/3 από τους δημόσιους υπαλλήλους της Ελλάδος.

Η κατάσταση είναι τραγική με το δημόσιο. Ακόμα και το ΙΚΑ μοιάζει για στάβλος παρά νοσοκομείο. Ότι είναι δημόσιο είναι σκάρτο και μέσα στην διαφθορά και την σαπίλα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα απαντήσω, έχω τοποθετηθεί σε άλλη συζήτηση για το θέμα των Δ.Υ. και της μονιμότητας και διαφωνώ πλήρως με τις απολύσεις κλπ. Αλλά οκ.

 

Θέλω να μου πεις τι προτείνετε εσείς. Αφού καταργήσουμε τα δημόσια νοσοκομεία, υπηρεσίες και αφού απολύσετε 500.000 υπαλλήλους, τι προτείνετε για το μετά ???? και θα τοποθετηθώ σε ένα προς ένα τα ζητήματα.

Link to comment
Share on other sites

Την ιδέα για τις μαζικές απολύσεις όμως μας την είπες! Μάλλον για να ακούσουν μόνο αυτό οι πολιτικοί υποθέτω χωρίς τη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, η Δανία τι πληθυσμό έχει; Η Ολλανδία; Η Αυστρία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, ακόμα και η Τσεχία; Αυτές πως έχουν σοβαρό ιδιωτικό τομέα; Εταιρίες που παράγουν τεχνολογίες αιχμής; Αυτό γίνεται για ένα και μόνο λόγο. Εκεί έχουν σοβαρό δημόσιο τομέα και όχι κλέφτες και απατεώνες. Όταν πας να ανοίξεις μια επιχείρηση και το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πως να σε γδύσουν οι διάφοροι αετονύχηδες-κρατικοί λειτουργοί, τότε δεν θα την ανοίξεις. Θα πας να την ανοίξεις έξω και με τα μισά λεφτά. Να πρόσεχαν ποιους διόριζαν από το παράθυρο τόσες δεκαετίες. Κάτι πήγε να κάνει ο φουκαράς ο Πεπονής με τον ΑΣΕΠ και αυτοί τον ξεφτίλισαν και οι Πασοκοι και οι ΝΔκράτες. Το Πασοκ προσλάμβανε με ΑΣΕΠ και στη συνέχεια έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην διοριστείς, κλασικό κόλπο η τοποθέτηση σου σε θέσεις όσο πιο μακριά γινόταν από το σπίτι σου για να μην αποδεχθείς την θέση και να στην φάνε οι επιλαχόντες, οι ημέτεροι στην προκειμένη περίπτωση. Η δε ΝΔ έβαλε την προσωπική συνέντευξη και μέσα σε 4 χρόνια διόρισε όλη τη γαλάζια γενιά, μιλάμε διπλασιάστηκε ο αριθμός των μονίμων Δ.Υ, απίστευτο χάλι που το πληρώνουμε όλοι τώρα. Όταν θα πάτε στην κάλπη να τα θυμάστε αυτά...
Τάδε έφη ο συνάδελφος Heretic από το engineertech. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν είμαστε κράτος πάρτε το χαμπάρι. Είμαστε για σουβλάκια, μπυρόνια και μπουζούκια. Αυτή είναι η παιδεία μας. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο. Παράδειγμα. Αν μας δώσουν οι ξένοι μια σοβαρή εταιρία όπως IBM, Mercedes, BASF και άλλες θα τις κλείσουμε και θα τις ρημάξουμε πριν υπογραφούν τα συμβόλαια. Δημόσιο και πάλι δημόσιο. Δεν μας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας. Κοιτάμε την πάρτι μας. Αν ο διπλανός έχει καλό αυτοκίνητο ζηλεύουμε και παρακαλάμε να πάθει καμιά ζημιά. Αυτοί είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.