Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Γιάννης-ιος η απάντηση στα ερωτήματά σου είναι πολύ απλή.

 

Στη δουλειά μας ως μηχανικοί που δεν έχουμε ανταγωνισμό από μετανάστες, βλέπεις προκοπή;

Ίσα - ίσα που πολύ μηχανικοί εκμεταλλεύτηκαν τους μετανάστες κι έβγαλαν λεφτά στην πλάτη τους.

Το θέμα δεν είναι οι μετανάστες, αλλά φυσικά ένα σοβαρό κράτος χρειάζεται μεταναστευτική σοβαρή πολιτική.

 

Το πρόβλημα είναι αλλού, μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

 

Έλληνες - Αλλοδαποί

Αγρότες - Νταλικέρηδες

Νταλικέρηδες - Ναυτεργάτες

Μηχανικοί μεταξύ μας και με όλο το κόσμο.

Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιωτικοί υπάλληλοι

κλπ κλπ ...

Διαίρει και βασίλευε!!!

 

Από πάνω οι ''μάγκες'' μας βλέπουν και γελάνε, τρώνε ως κηφήνες και περνάνε καλά εις βάρος μας...

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μα σε αυτό το κλίμα της οικονομικής δυσπραγίας, του οικονομικού τέλματος είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν απολύσεις. Πού είναι το παράλογο? Δηλαδή ένας επιχειρηματίας θα πρέπει να υποστεί ζημία, ώστε να μην απολύσει προσωπικό? Ένας επιχειρηματίας θα πρέπει να τηρήσει το 2% ποσοστό απολύσεων με κίνδυνο να κλείσει η επιχείρηση του (και να βρεθούν και οι υπόλοιποι στον δρόμο?).

 

Αφού η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι εντελώς ανελαστική, ο εργοδότης ΩΘΕΙΤΑΙ στην παρανομία. Πιέζει τους εργαζομένους να δουλεύουν υπερωρίες αντί να προσλάβει επιπλέον άτομο, διότι ξέρει ότι μετά δεν θα μπορεί να το ξεφορτωθεί αν οι συνθήκες αλλάξουν. ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ=ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ στην Ελλάδα. Προφανώς περιπτώσεις εγκύων γυναικών και άλλες τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις είναι σαφώς κατακριτέες. Δεν μιλαμε για σοβαρούς επιχειρηματίες εκεί, μιλάμε για γύφτους.

 

Συνάδελφε agrafiot, η οικονομική δυσπραγία που είναι παγκόσμιο φαινόμενο άλλωστε, που ακριβώς οφείλεται και πως ξεκίνησε ? Μήπως οφείλετε στην πρακτική εφαρμογή των κανόνων του νεοφιλελευθερισμού και της απόλυτης και χωρίς έλεγχο λειτουργίας των αγορών που στο τέλος απορρυθμίστηκαν και απο την οποία εκατομμύρια ανθρώπων γίνανε φτωχότεροι για να πλουτίσει μια μειοψηφεία στελεχών πολυεθνικών κολλοσών ? Το κραχ του 2008, συνέχεια της "ασιατικής χρηματοπιστωτικής κρίσης" είναι ή δεν είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των αγορών ?

 

Σχετικά άρθρα :

http://www.revmamag.com.cy/revma2/oikonomia-krisi-kypros.html

http://www.haravgi.com.cy/site-article-30496-gr.php

 

(σημείωση : υπάρχει πλήθος άλλων καλών αναλύσεων, αλλά θα τις χαρακτήριζες ίσως "αριστερίστικες" οπότε αρκέστηκα σε 2 ενδιαφέρουσες και λιγότερο (όσο είναι δυνατό) πολιτικά προσανατολισμένες)

 

Σχετικό video :

http://exandas.ert.gr/el/thematika/pagkosmia-oikonomia/o-efialtis-ton-daneion

 

 

Ποιά είναι τα αποτελέσματα του νεοφιλελευθερισμού στον κοινωνικό ιστό των ΗΠΑ από την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων της οικογένειας Bush ? Ηδού η απάντηση :

 

http://e-cynical.blogspot.com/

(Πηγή : http://www.truth-out.org/socialism-the-rich-are-winning-us-class-war-facts-show-rich-getting-richer-everyone-else-poorer64514)

 

Γνωρίζουν άραγε μερικοί τι ακριβώς σημαίνει στη πράξη (και όχι στη θεωρία) ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών?

Για τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών μιλάμε ? ----> http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=248993&dt=03/01/2009

 

Διότι σήμερα ΜΟΝΟ αυτο είναι το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους από τις παραχώρησεις υπηρεσιών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί οι επιχειρηματίες θα διαχειριστούν τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες αύριο ? Με αυτό τον τρόπο ?

 

Αυτή είναι η κοινωνία και η αγορά εργασίας που ονειρεύεστε για τα παιδιά σας αύριο ?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε alej Το ασφαλιστικό όμως θα το ξεχάσουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε σύνταξη, αλλά γιατί οι μετανάστες δεν κολλούν ένσημα, αναγκάζοντας εμάς να κάνουμε το ίδιο.

 

Η εργασίες στην οικοδομή έχουν ευτελισθεί διότι εκτελούνται από ανίδεους που είναι ότι δηλώσουν.

 

Όλη αυτή η γνώση που έχω εγώ που είμαι μάστορας, νομίζετε ότι την έχουν οι αλλοδαποί?

 

Η δουλειά που κάνω, έχει δύο σκέλη.

α) Πόσο καλή δουλειά κάνεις.

β) Τι κάνεις.

 

Πιστεύω οι αλλοδαποί στερούν και στα δύο.

Και με τα γραφειοκρατικά τρεξίματα που σας βάζουν να κάνετε, και να θέλετε δεν μπορείτε να έχετε τον χρόνο να τους δείξετε.

 

Ούτε και εμένα αφήνει το σύστημα αυτό να κάνω καλά την δουλειά μου, γιατί πολύ απλά θα μπω μέσα.

Κάνω αυτό που με πληρώνουν, και όχι αυτό που πρέπει....ας ξέρω πιο είναι το σωστό, με βάζει μέσα

Link to comment
Share on other sites

Απλά δε νομίζω ότι το πρόβλημα το γεννούν αυτοί.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι οι αλλοδάποί είναι κι αυτοί θύματα κι όχι θύτες. Το σύστημα έτσι όπως λειτουργεί "επιτρέπει" να υπάρχει μαύρη εργασία όχι όμως μόνο αλλοδαπών. Όταν το σύστημα χρειάστηκε φθηνά χέρια (βλέπε Ολυμπιακοί Αγώνες) τότε άνοιξε τις πόρτες του και επέτρεψε την άνευ όρων είσοδο τους όχι για να τους δώσει λεφτά αλλά για να τους εκμεταλευτεί. Τώρα που οι δουλειές έπεσαν του είναι useless που λένε κι οι φίλοι μας. Μαύρη εργασία όμως υπάρχει και με έλληνες εργαζόμενους, όταν υπάρχει ανάγκη, υπάρχει εκμετάλλευση, νόμος.

Αποπροσανατολίζεσαι αν πιστεύεις ότι η πηγή των προβλημάτων είναι η εισροή εργατικού δυναμικού από άλλες χώρες κι η απόδειξη είναι όπως σου είπα ότι π.χ. στον κλάδο των μηχανικών αλλά και σε άλλους κλάδους που δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η κατάσταση είναι το ίδιο χάλια.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι αλλού, μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
Διαίρει και βασίλευε!!!

 

Από πάνω οι ''μάγκες'' μας βλέπουν και γελάνε, τρώνε ως κηφήνες και περνάνε καλά εις βάρος μας...

+1000 Η διάλυση της κοινωνίας βολεύει μόνο τους κατεστημένους ισχυρούς. Τους είναι απαραίτητη για να συνεχίσουν να "βασιλεύουν".

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Δυστυχώς για πάρα πολύ ακόμα. Όσο νομίζουμε ότι οι διπλανοί μας είναι εχθροί και πρέπει να τους βγάλουμε το μάτι γιατί αυτοί φταίνε, η κατάσταση δεν θαλλάξει.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι αλλού, μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

 

Έλληνες - Αλλοδαποί

Αγρότες - Νταλικέρηδες

Νταλικέρηδες - Ναυτεργάτες

Μηχανικοί μεταξύ μας και με όλο το κόσμο.

Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιωτικοί υπάλληλοι

κλπ κλπ ...

Διαίρει και βασίλευε!!!

 

 

Ακριβώς. Και πρωταγωνιστικό ρόλο στο να σπείρουν διχόνοια ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές ομάδες έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ και η γνωστή κλίκα μεγαλοδημοσιογράφων.

Link to comment
Share on other sites

Οι πεινασμένοι το ξέρουν ήδη και το ζουν κάθε μέρα στο πετσί τους. Άραγε σήμερα δεν υπάρχουν υπηρεσίες πρόνοιας; Θα δημιουργηθούν με παρθενογέννηση από τον "Καλλικράτη"; Το μόνο που προσφέρει το κράτος στους μετανάστες είναι καταστολή. Η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί σε αυτή τη χώρα.

Όταν έχει διαλυθεί η κοινωνική πρόνοια από τους επίσημους φορείς, μόνο η οργανωμένη δράση των πολιτών μπορεί να φέρει κάποια στοιχειώδη αποτελέσματα. Τουλάχιστον τροφή, ενδυμασία, στέγη και φάρμακα.

Επειδή ζω σε πόλη, που φιλοξενούνται παιδιά από το Αφγανιστάν, θα πω μόνο ότι οι έμποροι, που τροφοδοτούν το κέντρο φιλοξενίας, συνεχίζουν να το κάνουν παρά το γεγονός, ότι έχουν να πληρωθούν από το Μάιο. Επίσης, το ίδιο κάνουν και οι υπάλληλοι, που εργάζονται σε αυτό. Η οικονομική στήριξη από το επίσημο κράτος είναι ελλειπέστατη.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, μικρά παιδιά θα ήταν παρατημένα στην τύχη τους, ενώ τώρα μπορούν τουλάχιστον να ζουν αξιοπρεπώς.

Link to comment
Share on other sites

Ted78,

διαβάζοντας τα γραφόμενα σου, νομίζει κανείς ότι αποστολή της Ελλάδος είναι να λύσει το παγκόσμιο προσφυγικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα.

 

Πόθεν προκύπτει ότι η Ελλάς "πρέπει" όπως λες να προσφέρει υπηρεσίες πρόνοιας και άλλα πολλά που περιγράφεις σε ανθρώπους που ήρθαν παρανόμως σε αυτήν? Η Ελλάδα θα λύσει το πρόβλημα του Αφγανιστάν και της Παλαιστίνης? ΚΑι τελικά θα προσφέρουμε άσυλο και προστασία κλπ κλπ σε ΟΣΟΥΣ μας το ζητούν ανεξαρτήτως του αν αντέχουμε εμείς οι ίδιοι σαν δομές, κοινωνικό σύστημα, σύστημα υγείας, οικιστικά κλπκλπ?

 

€400εκ. μας κοστίζει η περίθαλψη των παρανόμων μεταναστών. €4.0δις μας κοστίζει το παραεμπόριο στο οποίο επιδίδονται με βάση όσα λέει η σοσιαλιστική κυβέρνηση. Θυμίζω ότι οι περικοπές στις συντάξεις των Ελλήνων γερόντων απέδωσε μόλις €1.5 δις.

 

Δεν το δέχομαι αυτό με τίποτα, γιατί αποτελεί ελληνικό ανθρωπιστικό πρόβλημα πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.