Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής περιβαλλοντικής μελέτης


Recommended Posts

γειας σας παιδια και χρονια πολλα!!θα ηθελα να ρωτησω κατι:για μια αδεια ενος υπαρχον μεταλικο κτιριο (τα θεμελια υπαρχουν,για επανεκδοση αδειας μιλαω η αναδωμη θα ειναι καινουρια,η παλια καηκε) μου ζητανε περιβαντολογικη μελετη,η παλια αδεια ειχε,αλλα εληξε(το κτιριο βρισκετε σε περιοχη β.ι.π.ε),η ερωτηση μου ειναι, εγω σαν πολιτικος μηχανικος μπορω να τη συνταξω και να την υπογραψω μονοσ μου?χρειαζομαι περιβαλοντολογο μηχανικο?μπορει να υπογραψει καποιος που εχει τελειωσει τη σχολη περιβαλοντος αιγεου στη μυτηληνη??

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια Πολλά και από εμένα! Να προσθέσω μία επιπλέον ερώτηση, προσωπική απορία μάλλον: Έχει τη γνώση ένας πολιτικός μηχανικός για να συντάξει μία τέτοια μελέτη; Υπάρχουν κάποια σχετικά υποχρεωτικά μαθήματα στο προπτυχιακό ελληνικό πρόγραμμα σπουδών;

 

 

Ευχαριστώ,

Leonardo

Link to comment
Share on other sites

Kατηγορία Β4 μπορείς και μόνος σου. Αν ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία τότε χρειάζεται μηχανικός που να έχει μελετητικό πτυχίο ΠΕ27.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

το οποιο ομως μπορουν και το βγαζουν και πολιτικοι μηχανικοι και ΑΤΜ και καθε πικραμενος(οι οποιο ολοι αυτοι οι πικραμενοι το απεκτησαν πρωτα και μετα το απεκτησαν οι περιβαλοντολογοι του ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ).ωρισμενες φορες αναρωτιεμαι αν ειμαστε ακομα στο μεσαιωνα!!)

Link to comment
Share on other sites

Για τους πολιτικούς μηχανικούς μην απορείς και τόσο. Το έχω ξαναπεί, οι περιβαντολλόγοι θα έπρεπε να είναι ειδίκευση στους Π.Μ. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν μπορεί να σταθεί ένας μηχανικός στην αγορά εργασίας υπογράφοντας μόνο μία κατηγορία , ιδίως τη στιγμή που άδικα υπογράφουν και άλλες ειδικότητες ( Π.Μ. , Α.Τ.Μ. , Α.Μ. , Μηχ.Μηχ. , Χημ.Μηχ. Δασολόγοι , Γεωπόνοι , Βιολόγοι κτλ...)

Άσε που δεν έχουν κατοχυρωθεί και ελάχιστες αμοιβές για Μ.Π.Ε.

Άδικα αλλά όλες οι παραπάνω ειδικότητες μπορούν να υπογράψουν Μ.Π.Ε.

Σύμφωνα με παλαιότερο νόμο , όλοι οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. μπορούσαν να υπογράψουν Μ.Π.Ε.

Γύρω στο 1997 ,αν θυμάμαι καλά ,θεσπίστηκε ο νόμος για το ΠΕ27.

Link to comment
Share on other sites

Δικαιωμα υπογραφης σε περιβαλοντικες μελετες πρωτα ειχαν οι μηχανικοι -που ολοι ειχαν μεσανυχτα τοτε -δεν ξερω τωρα,και οι αποφοιτοι Περιβαλοντολογοι του Παν Αιγαιου δεν ειχαν.μετα αποκτησαν.

Διαφωνω οτι επρεπε να ειναι ειδικοτητα ΠΜ για παρα παρα παρα πολους λογους.Να σου πω μονο εναν.αν ο μελετητης ενος εργου ειναι ο ιδιος και στο εργο και στην Περιβαλ.Μ.

τοτε θα "μπαλαμουτιασει" την δευτερη.

Link to comment
Share on other sites

To ίδιο συμβαίνει και όταν ο μελετητής είναι και εργολάβος.

Η τωρινή κατάσταση είναι πολύ άδικη για τους περιβαντολλόγους. Είναι η μόνη ειδικότητα που δεν μπορεί να υπογράψει μελέτες του αντικειμένου της αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήψη του διπλώματος.

Τέλοσπαντων , εγώ απάντησα στον Iταλό τι μπορεί να υπογράψει με την παρούσα νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι περιβαλλοντολόγοι και όχι περιβαντολογοι ,αν μπορεί να σταθεί ένας μηχανικος ή όχι είναι άλλη συζήτηση αν έχει τα δικαιώματα που αναλογούν στις σπουδές τους θα βλέπαμε αν μπορεί

 

Επίσης μην συγχέεται τους περιβαλλοντολόγους με τους μηχανικούς περιβάλλοντος δεν είδα κανέναν να μπερδεύει τους χημικούς μηχανικούς που σχεδιάζουν εγκαταστάσεις με τους χημικούς που σας έκαναν ιδιαίτερο στην χημεία .

 

Για την ουσία της υπόθεσης τα είπαμε πολλές φορές ,χωρίς μελετητικό υπογράφεις μόνο "εκθέσεις" και όχ μελέτες

Link to comment
Share on other sites

Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί υπογράφουν περιβαντολλογικἠ μελέτη?

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια,ποιες ειναι οι συνθηκες που πρεπει να εχει ενα εργο για να ειναι κατηγοριας β4, για να καταλαβω αν μπορω η οχι να υπογραψω η οχι?εχει σχεση με την μεγιστη ηλεκτρικη ισχυ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.