ssouanis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 Από ότι φαίνεται δεν έχεις ασχοληθεί με φορολογικά, οπότε ίσως είναι καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν λογιστή ή σε κάποιο φίλο που το κατέχει το θέμα καλύτερα. Γενικά τα έξοδα που περνάς είναι συγκεκριμένα και πρέπει να τα περνάς μέσα στο 3μήνο που τα δημιουργείς. Υπάρχουν έξοδα στα οποία εκπίπτει το ΦΠΑ και σε άλλο όχι. Λόγω του ότι θα παρουσιάσεις έσοδα μόλις 250€, δεν υπάρχει λόγος να παρουσιάσεις έξοδα. (μη μιλήσουμε για ζημιές και σε μπερδέψω). Το πιο απλό που έχεις να κάνεις είναι: Να δηλώσεις (υποχρεωτικά) το έσοδο που έχεις και να αποδόσεις το ΦΠΑ που αντιστοιχεί. Η φορολογική δήλωση έπεται, οπότε έχουμε καιρό ακόμα. Έξοδα περνάς τιμολόγια. Αποδείξεις μπορείς να περάσεις έως 50€ αλλά δεν εκπίπτει το ΦΠΑ. Κατ' εξαίρεση (θα διαφωνήσει ο φίλος μου ο Θοδωρής) στις βενζίνες μπορείς να περνάς απόδειξη έως 300€ (το ΦΠΑ έτσι και αλλιώς ΔΕΝ εκπίπτει).
assimina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2012 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! πραγματι δεν εχω ασχοληθει με τα φορολογικά. αλλά θα το κάνω από τώρα γιατί πρεπει. ευχαριστώ και πάλι
tpanag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2012 (edited) Κατ' εξαίρεση (θα διαφωνήσει ο φίλος μου ο Θοδωρής) στις βενζίνες μπορείς να περνάς απόδειξη έως 300€ (το ΦΠΑ έτσι και αλλιώς ΔΕΝ εκπίπτει). Δε διαφωνεί ο φίλος σου ο Θοδωρής . Σαφώς και μπορούμε. Αυτό που λέω είναι ότι μετά από 6-7 μήνες ξεθωριάζουν και δε διαβάζονται οι αποδείξεις από πολλά βενζινάδικα, οπότε έχουμε πρόβλημα με δεδομένο ότι πρέπει να κρατάμε παραστατικά για ...15 χρόνια. Edited Ιανουάριος 12 , 2012 by tpanag
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Θοδωρή έχουμε με πολλά πραγματα να ασχλούμαστε, άμα είναι να μας προβληματίζει και το ξεθώριασμα .... τότε να φυγουμε από το παράθυρο στην τελική το κράτος έπεπε να τους βάλει προδιαγραφές να μην ξεθωριάζουν
katrmp Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2012 να ρωτήσω , ένα αποστασιόμετρο το περνατε ώς πάγιο ή καλύτερα ώς κανονικό έξοδο όπως τα αναλώσιμα? το ρωτώ γιατί σε κανα χρόνο μπορεί και να έχει χαλάσει
ckiriako Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2012 Κινητο που πηρα περυσι το περασα ως παγιο. Και τωρα που θα χρειαστει να παρω ψηφιακη παλι παγιο θα το βαλω. Το κινητο εν τω μεταξυ το εβρεξα και χαλασε, το εχω σε ενα ντουλαπακι εδω στο γραφειο μην τυχον και ερθει κανας ελεγχος
ssouanis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Εγώ προσωπικά τέτοιου είδους συσκευές τις βάζω ως έξοδο που εκπτίπτει ο ΦΠΑ. Αν και νομίζω ότι δεν είναι σωστό.
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Για να περαστεί κάτι ως πάγιο, δεν θα πρέπει να είναι πάνω από κάποιο όριο; (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς, αλλά κάτι μου κάνει το 1200 €)
ssouanis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 (edited) Αυτό έχει να κάνει με το αν μπορείς να κάνεις ολική απόσβεση μέσα στη χρονιά κτήσης του παγίου. Edited Οκτώβριος 16 , 2012 by ssouanis
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Δηλαδή μπορώ να περάσω στα πάγιο ένα αποστασιόμετρο π.χ. 300 E αλλά δεν θα είναι στις 'αποσβέσεις' το τέλος του έτους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα