acnt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Θα ήθελα να ρωτήσω πως υπολογίζεται ο χώρος ο οποίος νοείται ως υπόγειος σε μια περίπτωση όπως η παρακάτω. Σε κάτοψη, η υψομετρική διαφορά στο οικόπεδο υφίσταται μόνο στην μία πλευρά του κτιρίου (οι άλλες 3 είναι ελεύθερες).
arcgeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Συνάδελφε αcnt Η περίπτωση που περιγράφεις είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ίσως θα ήταν καλύτερο να δημοσιεύσεις και την κάτοψη καθώς και την γραμμή φυσικού εδάφους. Πάντως κατά τη γνώμη μου εφόσον η μία πλευρά είναι εξ ολοκλήρου εκτός εδάφους, όλος ο χώρος που στην κάτοψη δεν διαχωρίζεται λειτουργικά από τον χώρο που η μία πλευρά του είναι εκτός εδάφους αποτελεί το ισόγειο. Υ. Γ. Βλέπω ότι τα διατυπώνω λίγο μπερδεμένα. Δώσε μας κάτοψη και φυσικό έδαφος για να διατυπώσουμε πιό σαφείς απόψεις.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Αν ο χώρος είναι ενιαίος λειτουργικά τότε μετράει εξ ολοκλήρου στην δόμηση.
acnt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 arcgeo σε ευχαριστώ πολύ! Κατάλαβα πολύ καλά τι λες -βρήκα και ένα ενημερωτικό του ΤΕΕ από το 92 επί του θέματος. Αν ο χώρος είναι ενιαίος λειτουργικά τότε μετράει εξ ολοκλήρου στην δόμηση. Όχι, δεν είναι.
erling Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Το κυρίαρχο στο συγκεκριμένο κτήριο είναι πως οι 3 πλευρές είναι εκτός εδάφους. Μάλλον για να μετράει στην δόμηση κανονικά το βλέπω. Αν αριστερά και δεξιά είχες έδαφος, τότε θα μετρούσε στην δόμηση μόνο το εμβαδό που η οροφή του είναι πάνω από το +1,50 από αυτό.
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 @ erling Αυτο ακριβως... Αν ειναι ελευθερο απο τις 3 πλευρες για μενα μπαινει κανονικα στη δομηση..
soundholics Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 acnt, μην μπερδεύεσαι με τις πλευρές. Τα ύψη θα τα μετράς πάντα από την χαμηλότερη στάθμη του φυσικού/ ή διαμορφωμένου εδάφους (αν έχεις διαμόρφωση). Στην δική σου περίπτωση, αν φέρεις μια νοητή γραμμή φυσικού εδάφους (από το 0.00 μέχρι το +2,80 - το σχετικό 0 της άλλης δηλαδή) τότε το τμήμα του ισογείου που βρίσκεται άνωθεν μέχρι και +0.80 (για τα εκτός σχεδίου) ή +1,50 (για τα εντός σχεδίου) από τη νοητή αυτή γραμμή Φ.Ε. μπορεί να μην μετρήσει στην δόμηση, αν πρόκειται για ξεχωριστό και όχι ενιαίο χώρο με το υπόλοιπο τμήμα του ισογείου.
acnt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 αν φέρεις μια νοητή γραμμή φυσικού εδάφους (από το 0.00 μέχρι το +2,80 - το σχετικό 0 της άλλης δηλαδή) τότε το τμήμα του ισογείου που βρίσκεται άνωθεν μέχρι και +0.80 (για τα εκτός σχεδίου) ή +1,50 (για τα εντός σχεδίου) από τη νοητή αυτή γραμμή Φ.Ε. μπορεί να μην μετρήσει στην δόμηση, αν πρόκειται για ξεχωριστό και όχι ενιαίο χώρο με το υπόλοιπο τμήμα του ισογείου. Aυτό ακριβλως λέω κι εγώ... Μόνο, η νοητή αυτή γραμμή τί... κλίση θα έχει; Λογικά στην τομή που δείχνω, δεν θα πρέπει να πηγαίνει από την αρχή έως το τέλος όπως δείχνω κάτω;
panos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2010 Για να θεωρηθεί υπόγειο το πίσω μέρος θα πρέπει να διαχωρίζεται πλήρως με τοίχο απο το μπροστινό μέρος που θεωρείτε ισόγειο και μετρά στη δόμηση. Και ο τοίχος να μην έχει πόρτα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα