Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό και after sale πασσάλωση


Recommended Posts

Ας δούμε τι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αγοράζουμε ένα κινητό και μας πέφτει και σπάει, ο πωλητής μας δίνει άλλο; επιστρέφοντας το νέο μας αυτοκίνητο γρατζουνισμένο η εταιρία μας το επισκευάζει δωρεάν; Γιατί λοιπον καθόμαστε και συζητάμε το αυτονόητο, έγινε μία εργασία ολοκληρώθηκε πληρώθηκε έκλεισε.

Αν τα πασαλάκια χάθηκαν να πληρώσει αυτός που τα ''έχασε'' και όχι ο τοπογράφος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

@erling σου απάντησε εκτενέστατα ο φίλος Brasco.

 

@parist σεβαστή η άποψή σου και η απόρριψη της αντίθετης γνώμης περίτρανη.

 

Σημειώνω οτι άλλο πράγμα είναι ο Επιβλέπων της Υπηρεσίας (ή Κυρίου του Εργου) κι άλλο πράγμα ο Επιβλέπων στην υλοποίηση μιας οικοδομικής άδειας.

 

Προσωπικά, όταν με καλέσει ο Αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει και επιβλέπει το Εργο να ξαναπασαλώσω το όριο, με πληρώνει προσωπικά και το κρατάει και μυστικό για να μη τον πάρουν χαμπάρι τα μαστόρια :P

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι μην δημιουργείτε συγχύσεις!

 

Η ευθύνη του επιβλέποντος είναι καθαρά απέναντι στον νόμο. Επικεντρώνεται στην διασφάλιση της άρτιας κατασκευής του έργου σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, στην ορθή εφαρμογή της μελέτης, και στην προστασία των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για το αν χαθούν τα πασσαλάκια της χάραξης (!). Για ανάλογα περιστατικά αν δεν έχει διορίσει ο ιδιοκτήτης γενικό υπεύθυνο του έργου ας ψάξει ο ίδιος να βρει ποιος φταίει! Σε πρόσφατη επίβλεψή μου, κλέψανε το 30μ λάστιχο του ιδιοκτήτη που πότιζε τις πλάκες- εγώ θα του το πλήρωνα?

Link to comment
Share on other sites

agior και αν πας εσύ το βράδυ και βγάζεις τα πασσαλάκια για να πληρώνεσαι?

πλάκα κάνω..

 

Μη γελας καθολου.... Γτ το εχω δει και αυτο....

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω, δουλειά του επιβλέποντα είναι να κάθεται να βλέπει πως σκάβει το μηχάνημα και να λέει στον οδηγό (ωπα σταμάτα.. μη θα μου ρίξεις το πασαλάκι)?

 

Εγώ νόμιζα δουλειά του είναι να δώσει το περίγραμμα των εκσκαφών και το βάθος αυτών.

Δουλειά του επιστάτη (όποιος είναι αυτός) είναι οτιδήποτε άλλο.

Βρε τι μαθαίνουμε σήμερα......

 

Και για να μην νομίζεται πως απλά θέλω να βγάλω την ουρά μου από έξω, με μια οδηγία προς τον κατασκευαστή/εργοδηγό/επιστάτη να εξασφαλίσει τα όρια του οικοπέδου, αυτός και όχι εμείς, είμαστε εκτός κυκλώματος/βρόχου ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε.

 

Αν με ρωτήσει πως θα το κάνει, σαφώς και δεν θα πω "δεν με νοιάζει κόψε τον σβέρκο σου" αλλά θα του υποδείξω τον τρόπο να το κάνει. Αλλά μέχρι εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ φασαρία για το τίποτα , εγώ βάζω τρια πασαλάκια περιμετρικά και έξω από το χώρο εκσκαφής που με νήματα υλοποιπούν το χαραχθέν σημείο , τώρα να βγάλουν και αυτά, ε τι να πω θα κάνω το κόπο να το ξαναβάλω (πάντως να λείπουν όλα τα σημεία που έχω υλοποιήσει δεν μου έχει συμβεί)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.