agior Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2010 κι εγώ έχω 2 πεθερές και 4 παιδιά, λες να μη ξέρω από ηρωισμούς;
Julius Caesar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Για μια στιγμή συνάδελφοι, δεν αναφερόμουν σε μεγάλο δημόσιο έργο. Έστω οτι ένας ιδιοκτήτης έχει ένα οικόπεδο με μεγάλη κλίση. Θέλει τοπογραφικό αδείας και σε πρώτη φάση θα γίνει και πασάλωση. Αυτή η μεγάλη κλίση αργότερα θα μπαζωθεί για να γίνει το οικόπεδο ηπιότερης κλίσης. Τα πασαλάκια αναπόφευκτα θα χαθούν. Είναι υποχρεωμένος ο Τοπογράφος να ξαναβάλει τα πασαλάκια; Θα πρέπει γι' αυτό να ζητήσει έξτρα αμοιβή;
Brasco Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Ο τοπογράφος βάζει τα πασαλάκια και φεύγει. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν ο επιβλέπον και ο επιστάτης - εργοδηγός του έργου. Το πιο φυσιολογικό, εάν δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος εκτελεί χρέη εργοδηγού, είναι να χαθούν τα πασαλάκια - όπως και γίνεται πολλές φορές. Πάλι καλά που δεν προσπάθησαν να μαντέψουν που στο περίπου τα τοποθέτησες και σε ξαναφωνάζουν... Αυτονόητο είναι πως θα αμοιφθείς εκ νέου. Απλά ποιο πάνω ψάχναμε να βρούμε ποιός είναι αυτός που θα βάλει το χέρι στην τσέπη! Οι κανόνες είναι ίδιοι, είτε μιλάμε για εργασία περίφραξης είτε για χάραξη μεγάλου οικοδομικού έργου. Όταν πασάλωσες τα όρια ήταν παρών ο επιβλέπον? Είχε καθήκον να με το δικό του ΤS να εξαρτηθεί από τα πασαλάκια σου και να ιδρύσει σε απόσταση ασφαλείας από το χώρο που θα κινηθούν οι μπολντώζες στάσεις εξασφάλισης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα