Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πάμε προς συνδιαχείριση στο Αιγαίο


agrafiot

Recommended Posts

Ειναι φανερο οτι βαδιζουμε προς συνδιαχειριση στο Αιγαιο.

Διαβασαμε στον σημερινο Τυπο οτι οι Υπουργοι Εξωτερικων (καθ'υποδειξεων των προισταμενων τους) Ελλαδος και Τουρκιας αποφασισαν την θεσπιση "Ανωτατου Συμβουλιου Συνεργασιας Τουρκιας - Ελλαδος" στο οποιο θα συμμετασχουν 10 υπουργοι εκατερωθεν, ενω θα προεδρευουν οι πρωθυπουργοι των δυο χωρων.

 

Και ερωτω εγω:

Τι ειδους σαχλαμαρα ειναι αυτη? Τι νοημα εξυπηρετει ενα τετοιο συμβουλιο που θυμιζει ατυπη κυβερνηση Συνομοσπονδιας? Και ποια η βιασυνη του Ελληνα πρωθυπουργου να στειλει τον Δρουτσα για να συζητησουμε για το Αιγαιο?

 

Φοβαμαι οτι θα επαληθευτουν οι χειροτεροι μου (και πολλων αλλων) φοβοι για τον Παπανδρεου και την αντιληψη του περι εθνικων - κυριαρχικων συμφεροντων.

 

Η γνωμη σας συναδελφοι?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Να πω την αλήθεια πρόσφατα νέα δεν άκουσα. Το θέμα του Αιγαίου όμως αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο προς συζήτηση. Έχω την εντύπωση όμως ότι τα ΜΜΕ το παρακάνουν με την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν και τον τρόπο που ημιενημερώνουν το κόσμο.

Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω το καθηγητή μας Δουκάκη στο ΕΜΠ στις διαλέξεις του για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που μας είχε τονίσει τα λάθη της Ελλάδας όσον αφορά την χωρική θάλασσα, εναέριο χώρο κτλ σε σχέση με τις διεθνείς συμβάσεις. Πράγματα που βέβαια ποτέ δεν έχω ακούσει από κανένα δημοσιογράφο και που θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί στο ευρύ κοινό.

Είμαι περίεργη να ακούσω και τις γνώμες συναδέλφων.

Link to comment
Share on other sites

.....Η γνωμη σας συναδελφοι?

 

η γνωμη μου ειναι οτι βγαζεις (εσυ ή απο οπου τα αντιγραφεις) αυθαιρετα συμπερασματα που μαλλον δεν εχουν θεση σε κοινοτητα ανθρωπων της θεωρητικης κατευθυνσης αλλα σε φυλλαδες τυπου εσσπρεσσο

 

sorry....

 

τωρα αν θες να το συζητησουμε το θεμα στα σοβαρα, κανε edit και ξαναρχησε την τοποθετηση σου

Link to comment
Share on other sites

Το μειζον και μονο θεμα που η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη αναγνωριζει ειναι το θεμα της Υφαλοκρηπιδας.Ασφαλως και υπαρχουν λαθη απο πλευρας μας (οπως το θεμα του εναεριου χωρου που ανεφερες και των αναχαιτισεων που γινονται).

 

Αλλα με προβληματιζει η διαθεση βιαστικης διευθετησης και ξαφνικου ενδιαφεροντος για το Αιγαιο.

Και τελος παντων, τι νοημα εχει το Ανωτατο Συμβουλιο Συνεργασιας με συμμετοχη 10 υπουργων απο καθε χωρα με προεδρο τον Ερντογαν και τον Παπανδρεου?. Γιναμε συνομοσπονδια με τους Τουρκους και δεν μας το ειπανε?

 

@dgt

 

Μηπως πρεπει να κανεις εσυ edit στο υφος του μηνυματος σου?

Τι μου λες δηλαδη? Οτι εχω επιπεδο espresso?

Αν δεν σου αρεσει η τοποθετηση μου μην συμμετεχεις.

 

Σου παρουσιαζω ενα ΓΕΓΟΝΟΣ, την θεσπιση ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξυ 2 κυβερνησεων με συμμετοχη 20 υπουργων, και την δεδηλωμενη προθεση της κυβερνησης για συζητησεις για το Αιγαιο (θεμα που το καλυψε ολος ο Ελληνικος και Τουρκικος Τυπος οχι η espresso). Τι εχουμε εμεις να συζητησουμε με τους Τουρκους για το Αιγαιο?

Link to comment
Share on other sites

Οποιος θελει να συζητησει σχετικα με το τιτλο του θεματος μπορει να το κανει χωρις να προσβαλλει τους αλλους παρακαλω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

@ckiriako

Την απαντηση την εδωσα απο το πρωτο ποστ. Θεωρω προσβλητικο στη νοημοσυνη μου το να δημοσιευονται τετοια "κειμενακια" σε φορουμ ανθρωπων με καποιο στοιχειωδες λογικο υποβαθρο. Ειναι απαραδεκτος λαϊκισμος. Ας το τεκμηριωσει να το συζητησουμε .

 

@agrafiot

Το γεγονος που παρουσιαζεις με τα συμπερασματα που βγαζεις πώς ακριβως δενουν?

Link to comment
Share on other sites

Δεν πάμε και για συγκυβέρνηση, προκειμένου να μας βοηθήσουν να ανακάμψει ο τουρισμός (αφού στην τουρκία ακούγεται ότι πάει καλά) και να μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε κι από την κρίση;

Αν θέλουν τα καλά μας ας κληρονομήσουν και τα προβλήματα μας, όχι μόνο Αιγαίο και πετρέλαια..

 

Πάντως ας το ξανασκεφτούν, το παιχνίδι σήμερα παίζεται οικονομικά κι όχι με μαγκές και αερομαχίες, άντε γιατί δεν έχουμε να πληρώνουμε τόσα για αμυντικό εξοπλισμό και συντήρηση.Αφήστε που τα καυσαέρια μολύνουν και το περιβάλον.

Link to comment
Share on other sites

Η είδηση είναι και στο ΒΗΜΑ στο θέμα "Μεικτό Υπουργικό Συμβούλιο με... την Τουρκία", το οποίο ίσως είναι συνέχεια του θέματος "«Γκρίζα ζώνη» η... Σαλαμίνα"

Link to comment
Share on other sites

Το οτι το θεμα αυτο εκπεμπει κατ'εσε απαραδεκτο λαικισμο, ειναι ατεκμηριωτο και δεν ξερω τι αλλο σου δινει το δικαιωμα να απαντας ετσι δηλαδη? Ας το ληξουμε εδω..

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.