Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πάμε προς συνδιαχείριση στο Αιγαίο


agrafiot

Recommended Posts

Παραθετω τα σημαντικοτερα στοιχεια της ειδησης μπας και καταλαβει ξαναδιαβαζοντας την

Συνδιαχειρηση του αιγαιου με δεκα υπουργους και πρασινα αλογα....

 

....τη βούλησή τους για ένα «κοινό μέλλον συνεργασίας» επανέλαβαν χθες οι κ.κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου, ανακοινώνοντας την επίσπευση της επίσημης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα και την εντατικοποίηση των διερευνητικών επαφών με την έναρξη διμερών συνεργασιών περίπου 10 υπουργείων.

Ωστόσο, συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το Αιγαίο, καθώς η Αγκυρα κατέστησε σαφές ότι εμμένει στο σύνολο των διεκδικήσεών της....Το Συμβούλιο θα αφορά συνεργασίες περίπου 10 υπουργείων κι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου...

 

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε.) που ανακοινώθηκαν χθες επιπλέον των είκοσι τεσσάρων που έχουν ήδη υιοθετηθεί- «για την εμπέδωση καλύτερου κλίματος ανάμεσα στις δύο χώρες» είναι τα εξής:

 

1.Κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της Σύμπραξης για την Ειρήνη (ΝΑΤΟ), με τη συμμετοχή χωρών- μελών και των συναφών εκπαιδευτικών κέντρων στην Ελλάδα και την Τουρκία.

 

2.Διαλέξεις σε σπουδαστές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από τους αρχηγούς Επιτελείων, στο πλαίσιο της ανταλλαγής αμοιβαίων επισκέψεων.

 

3.Διασύνδεση, σε επίπεδο επιτελών, μιας Ελληνικής Μεραρχίας/Ταξιαρχίας στο Τουρκικό Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (ΝRDC-ΤR) και μιας Τουρκικής Μεραρχίας/Ταξιαρχίας στο Ελληνικό Αναπτυσσόμενο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (ΝDC-GR), για εκπαιδευτικούς λόγους.

 

4.Οργάνωση αμοιβαίων εθιμοτυπικών επισκέψεων μεταξύ των Σχολών Πολέμου στο πλαίσιο προγραμματισμένων ταξιδιών στο εξωτερικό.

 

5.Διεξαγωγή κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων (ακαδημαϊκές μελέτες, σεμινάρια, συμπόσια και εκδόσεις άρθρων σε στρατιωτικά περιοδικά και επιθεωρήσεις των δύο χωρών) μεταξύ των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

@ckiriako

Την απαντηση την εδωσα απο το πρωτο ποστ. Θεωρω προσβλητικο στη νοημοσυνη μου το να δημοσιευονται τετοια "κειμενακια" σε φορουμ ανθρωπων με καποιο στοιχειωδες λογικο υποβαθρο. Ειναι απαραδεκτος λαϊκισμος. Ας το τεκμηριωσει να το συζητησουμε .

 

 

dgt,

επειδη δεν θελω να προσβαλλω την νοημοσυνη σου σε καμμια περιπτωση, σε ενημερωνω οτι και εγω με την σειρα μου ΔΕΝ θα προσβληθω αν η συμμετοχη σου στο θεμα σταματησει εδω.

 

Η τεκμηριωση ειναι self evident. Ποιος ο λογος να υπαρχει μεικτο υπουργικο συμβουλιο (ευχαριστω τον erling για τα λινκ της ειδησης) μεταξυ δυο χωρων αν δεν επροκειται για καποιου ειδους προσπαθειας γενικευμενης διευθετησης διμερων ζητηματων?

 

Εχουν κοινο υπουργικο συμβουλιο οι Ρωσοι με τους Ουκρανους (ενεργειακες διενεξεις και ζητηματα)? οι Αμερικανοι με τους Μεξικανους (συνοριακα θεματα και θεματα παρανομης μεταναστευσης)? Οι Ισραηλινοι με τους Αραβες (ζητηματα εδαφικα, εξοπλιστικα)?

 

Τι πατεντα ειναι αυτη που προωθειται? Και γιατι τοσο εσπευσμενα?

 

Παραθετω τα σημαντικοτερα στοιχεια της ειδησης μπας και καταλαβει ξαναδιαβαζοντας την

Συνδιαχειρηση του αιγαιου με δεκα υπουργους και πρασινα αλογα....

 

 

Λυπαμαι για την τροπη που πηρε η κουβεντα. Εγω το ληγω εδω..Δεν χαλαω την ζαχαρενια μου..

Προφανως ο dgt εχει μαθει να συνδιαλεγεται σε επιπεδο αμφιθεατρου που ειναι χειροτερο και απο επιπεδο espresso.

Link to comment
Share on other sites

Για να μαθαινουν να διαβαζουν και τα υπολοιπα κατω απο τις επικεφαλιδες μερικοι λατινοι:

 

Συνέντευξη ΑΝΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα στον τηλεοπτικό σταθμό της «ΝΕΤ» στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση»

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό το Συμβούλιο υψηλής συνεργασίας που θα μετέχουν και οι Υπουργοί ανά υπουργικό συμβούλιο ας το πούμε έτσι, Ελλάδας - Τουρκίας όπως το καταλάβαμε, τί αφορά;

 

κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Είναι το εξής: Όπως γνωρίζετε, έχουμε αναπτύξει μια συνεργασία με την Τουρκία και στο παρελθόν. Εγώ δεν θα παύσω να αναφέρομαι και στην περίοδο ʼ99 - 2004 όπου υπήρξε αυτή η πρώτη ουσιαστική προσέγγιση της χώρας μας με την Τουρκία. Η φιλοσοφία τότε ήταν να επικεντρωθούμε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος - χαμηλής πολιτικής όπως έχει αποκληθεί αυτή η πολιτική. Θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών των δύο χωρών, με τα οικονομικά συμφέροντα των δύο χωρών. Εδώ είχαμε αναπτύξει μια συγκεκριμένη συνεργασία, είχαμε καταλήξει και σε πάνω από 15 διμερείς συμφωνίες και τώρα το σκεπτικό είναι αυτή τη συνεργασία, μετά από τόσα χρόνια, να την αναβαθμίσουμε, να τη φέρουμε σε ένα άλλο, πιο υψηλό, επίπεδο, να φέρουμε μέσα στο παιχνίδι, αν θέλετε, και τα Υπουργεία και τους ίδιους τους Υπουργούς. Aυτό είναι το σκεπτικό, εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή Υπουργείων και Υπουργών των δύο χωρών.

 

Δεν υπαρχει συναδελφε κοινο υπουργικο συμβουλιο (ειναι δημοσιογραφικη επικεφαλιδα) και αυτο που θα υπαρχει δε θα αφορα στο αιγαιο γιατι εκει δεν τα βρισκουμε.

 

το'πιασες;

Link to comment
Share on other sites

εγω να πω κατι που θα δυναμιτισει το κλιμα,αλλα να υπενθυμισω οτι και η Τουρκια βρεχεται απο το Αιγαιο.πιστευω επομενως οτι το να καθισουν τα δυο μερη και να προσπαθησουν να τα βρουν ειναι σαφως κατι θετικο.

Link to comment
Share on other sites

Σχόλια επί προσωπικού δεν θα γίνουν ανεκτά απο εδώ και στο εξής.

Παρακαλώ η συζήτηση να γίνεται σε ήπιους τόνους.

Link to comment
Share on other sites

Και αν θελουμε να σοβαρευτουμε και να βαλουμε το θεμα στην πραγματικη του διασταση,το διλημα αν το Αιγαιο ανηκει στην Ελλαδα η στην Τουρκια ,ειναι ψευτοδιλημα.

το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του.

αυτη ειναι η πραγματικη αληθεια.

στο Αιγαιο λοιπον γινεται μια υπερ υπερ εγκληματικη αλιευση με υπερσυγχρονα (νομιμα?) μηχανήματα (ρανταρ).και απο τις δυο πλευρες.

Εξω λοιπον απο το Αιγαιο το απληστο στεριανο διποδο που εχει καταστρεψει τα παντα.(ελαχιστη σημασια εχει αν ειναι Τουρκος-Ελληνας η Αιγυπτιος η κατι αλλο)

Link to comment
Share on other sites

αντι να ενημερωνεστε απο τις εφημεριδες, οι οποιες με την διαφοροποιηση της Εστιας που οπως ηταν ειναι (στον δικο της κοσμο δηλαδη), ολες οι αλλες χωρις εξαιρεση εχουν κατεβασει το επιπεδο τους απο το 1985 που θυμαμαι εγω κατα τεραστια αλματα προς τα κατω, σας προτεινω να διαβασετε κανενα βιβλιο για τα θεματα αυτα, μπας και σταματησουν να αναμασωνται οι ιδιες μπουρδες εδω και 20 χρονια.

 

Εγω σας προτεινω, επι του θεματος, το "Ιμια. Τα απορρητα τηλεγραφηματα των Αμερικανων" των Ιγνατιου και Ελλις.

 

Οσοι διαφωνουν με τα ΜΟΕ και με οτιδηποτε προαγει ειρηνικες λυσεις, να μας πουνε τι Ελλαδα θελουνε. Εκτος αν νομιζουν οτι σε περιπτωση πολεμου με την Τουρκια θα μπουμε στην Πολη. Σε αυτη τη περιπτωση συνιστω γιατρους, και οχι μηχανικους, για κουβεντα.

 

Διαβαστε και κανενα βιβλιο, το ξαναλεω. Και αφηστε τις εφημεριδες με τις ανειπωτες μακακιες και ασχετοσυνες τους επι καθε θεματος (απο ημιυπαιθριους μεχρι εθνικα θεματα) στην βλακεια τους.

 

Επισημαινω οτι καποτε για να γινεις δημοσιογραφος επρεπε να εχεις τελειωσει Νομικη, αλλιως δεν σε προσλαμβαναν σε εφημεριδα. Τωρα βγαινουν απο τον Τραγκα...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη parist43 αυτοι που σκοτωθηκαν υπερασπιζοντας π.χ τα Ιμια (δηλαδη την κυριαρχια μας) σκοτωθηκαν για τις τσιπουρες?

 

Αυτα τα συνθηματα του στυλ "το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του" μου θυμιζουν συνθηματα στους τοιχους λυκειου. Ειμαι βεβαιος (επειδη σε παρακολουθω στα μυνηματα σου) οτι το λες χαριν αστειου και οτι αντιλαμβανεσαι την σπουδαιοτητα και την γεωστρατηγικη σημασια του ελεγχου του Αιγαιου.

Link to comment
Share on other sites

να πω κατι τοτε διαφορετικο.ουδεν ωφελει μαλλον θορυβος γιγνεται.

θα καθησουμε εδω ,θα καυγαδιζουμε,θα χαλασουμε τις καρδιες μας και το ωραιο απογευμα,ενω τιποτα σε τετοια θεματα δεν περναει απο το χερι μας.οι αποφασεις (που μαλλον εχουν ηδη παρθει) παιρνονται αλλου,απο πολυ ανωτερα κεντρα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.