stayros Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2010 Ρε παιδιά αυτό είναι thread "αυτοβελτίωσης" και όχι κυνηγιού μαγισσών. Είναι εύκολο να τα ρίχνουμε στην εκκλησία, στους υπουργούς κτλ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Με τον εαυτό μας. Διαβάζω αλλού πως η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών είναι αφετηρία για ασύδοτη φοροδιαφυγή! Μη πω πως μερικοί τρίβουν και τα χέρια τους. Μπράβο. Βρέθηκε η λύση... Η αλλαγή χωρίς προσωπική προσπάθεια από το καθένα δε θα έρθει στον αιώνα τον άπαντα...
petkas Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2010 φίλε σταύρο, δεν ξέρω αν διάβασες προηγούμενα θέματα στον παρόν κεφάλαιο, έχουν γραφεί πολλά και γιαυτό που αναφέρεις. Η λύση του προβλήματος ξεκινά από τον εντοπισμό του. θεωρώ ότι σε αυτό το κεφάλαιο και σε άλλα το θέμα έχει εξαντληθεί. γνωρίζουμε πλέον όλοι τι φταίει. Συμφωνώ ότι κάθε αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα μας προσωπικά και μετά φτάνει στην κοινωνία. Αλλά το πρόβλημα όπως έχει πει και ένας συνάδελφος είναι άμεσο, και οι αλλαγές πρέπει να είναι άμεσες. οπότε ή γευόμαστε εμείς τα αγγούρια επενδύοντας στην επόμενη γενιά αρχίζοντας μια κοινωνική επανάσταση τους καρπούς της οποίας θα την δουν τα παιδιά ή τα εγγόνια μας, ή προσπαθούμε να βρούμε άμεσες λύσεις για το σήμερα.
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2010 οπότε ή γευόμαστε εμείς τα αγγούρια επενδύοντας στην επόμενη γενιά αρχίζοντας μια κοινωνική επανάσταση τους καρπούς της οποίας θα την δουν τα παιδιά ή τα εγγόνια μας, Εγώ αν δεν δω πρώτα πολιτικούς και υπεύθυνους να μπαίνουν φυλακή και να ανοίγουν οι λογαριασμοί τους δεν δίνω ούτε δραχμή και φυσικά δεν βοηθάω. Δεν με ενδιαφέρει μετά...δεν έχει νόημα να παίζω τον ρόλο του μ@λ@κ@ !!!
VVT Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2010 Ισως αν αλλαξουμε εμεις οι γενιες που ερχονται να γινουν καλυτερες...ενα απο τα πιο ρεαλιστικα βιντεο που εχω δει..http://www.youtube.com/watch?v=KlPwPTEme5k&NR=1&feature=fvwp
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 VVT, πάρα πολύ καλό. Μπράβο σου !!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 πολύ καλό το βιντεάκι και επίκαιρο με αυτό που παρατήρησα στον γιό μου (4.5 χρονών) Τον τελευταίο καιρό διαπύστωσα ότι κάνει ότι και εγώ ακόμα και σε λεπτομέριες όπως τι φοράω , που βάζω ας πούμε τα παπούτσια και κάθε άλλη λεπτομέρια (πλήρη ταύτηση) και κυρίως τι κάνω Γιαυτό και έχω γίνει πάρα πολύ προσεκτικός στην συμπεριφορά μου Νομίζω ότι πράγματι η κύρια αλλαγή μας πρέπει να ξεκινάει από εκεί.
parist43 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Nα σημειωσω ομως κατι.το παιδι (οπως και τα υπολοιπα μικρα των αλλων θηλαστικων) μαθαινουν οτι διδασκοντε απο το περιβαλον τους.ομως ο χαρακτηρας ειναι καθορισμενος πριν την γενηση και δεν αλαζει με τιποτα.ετσι για να ακριβολογουμε εχουμε 1.χαρακτηρα που δεν αλαζει 2.μαθηση απο το περιβαλον (η σταση του παιδιου μπορει να ειναι και αρνητικη (σε ωρισμενα ζητηματα για καποιο λογο να παρει την τελειως αντιθετη θεση-πιθανον να τραβηξει την προσοχη και το ενδιαφερον-διοτι οπως και αλλα ζωα θελει να ανηκει σε μια ομαδα κλπ κλπ) Ετσι η προσωπικοτητα του ειναι συνδυασμος του χαρακτηρα(βιολογικη προσωπικοτα) και αυτων που μαθαινει(επικτητη προσωπικοτητα) φυσικα το ισχυροτερο ειναι η βιολογικη προσωπικοτητα.ετσι μπορει ενα παιδι να μην υιοθετησει καθολου τα διδαγματα και την συμπεριφορα των γονιων η του περιβαλοντος διοτι στο DNA του υπαρχουν αλλες εγγραφες.-τα παραδειγματα πολλα. και στο συγκεκριμενο παραδειγμα πχ της ταξης και της καθαριοτητας ,μπορει ενα παιδι να υιοθετησει αντιθετη συμπεριφορα απο τους γονεις του (ειτε λογω βιολογικου χαρακτηρα ειτε λογω επικτητης συμπεριφορας(ας μην ξεχναμε οτι το παιδι ερχεται σε επαφη με πολλες ομαδες και πολλα περιβαλοντα)
Σπυριδούλα Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 (ας μην ξεχναμε οτι το παιδι ερχεται σε επαφη με πολλες ομαδες και πολλα περιβαλοντα) όχι πάντα. σε παραπέμπω στον
AsiM Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Το πρόβλημα λοιπόν ξεκίνησε όταν κάποιος ανακάλυψε ότι το 'εύκολο χρήμα' (ή εύκολο γενικότερα κέρδος σε όλους τους τομείς) και όσα αυτό συνεπάγεται (επίλυση προβλημάτων, υποχρεώσεων, ίσως ελευθερία όπως κάποιοι είπατε) αποκτάται μόνο με δόλιους τρόπους..! Τότε ήταν λοιπόν η στιγμή που σταμάτησε να σέβεται και να αγαπά τους συνανθρώπους του, την κοινωνία, τη φύση, τις μικρές χαρές της ζωής, κλπ. Σιγά σιγά, αυτό το κολπάκι το έμαθαν και άλλοι.. οπότε η κοινωνία χωρίστηκε σε δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτούς που πατάνε 'επί πτωμάτων' για το χρήμα και τη δύναμη και αυτούς που συνέχισαν μια ηθική ήσυχη ζωή... Το πρόβλημα όμως ήταν ότι οι πρώτοι συνεχώς εκμεταλλεύονταν τους δεύτερους, οπότε θέλοντας και μη, οι 2οι ή αναγκαστικά ή έγιναν σαν τους πρώτους ή συνέχισαν τη ζωή τους, χωρίς να έχουν όμως εμπιστοσύνη σε τίποτα και σε κανέναν. Έτσι λοιπόν η ζωή συνεχίστηκε και φτάσαμε στο 2010, με οικονομικά προβλήματα (φυσικά αφού ο καθένας σκέφτεται το ατομικό του κέρδος και έμμεσα ή άμεσα κλέβει το διπλανό του), με κοινωνικά προβλήματα (αφού οι ανθρώπινες σχέσεις σταμάτησαν να βασίζονται στο σεβασμό και την ειλικρίνεια, οπότε επικράτησε φόβος και εκμετάλλευση ακόμα και μεταξύ σε αδέρφια ή σε συζύγους), με περιβαλλοντικά προβλήματα (εδώ δεν σεβόμαστε το συνάνθρωπο θα σεβαστούμε το περιβάλλον???) και πολλά ακόμα προβλήματα...τα οποία, δυστυχώς, δεν λύνονται! Η σαπίλα και η βρόμα μας κυνηγάνε από όταν γεννιόμαστε και μας έχει γίνει συνήθεια.. Γι' αυτό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε να σκεφτόμαστε τουλάχιστον και να σεβόμαστε το διπλανό μας, ότι και αν είναι αυτός.. Όσο για το χρήμα.. δεν είναι ελευθερία, φυλακή είναι.. θεωρώ πως είμαι πολύ τυχερή που έχω οικογένεια και φίλους να με σέβονται και να με αγαπούν και ας μην έχω πολλά λεφτά.
petkas Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2010 σωστά τα λεσ asim, έχουμε χάσει τα ιδανικά μας και μας έχουν καταλάβει τα πάθη μας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα