Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eπαγγελματικά δικαιώματα κολεγίων


Recommended Posts

Kύριε καθηγητά , η το σύστημα θα είναι ελεύθερο και ο καθένας θα σπουδάζει ότι θέλει , αναλαμβάνοντας το ρίσκο της ανεργίας , η θα έχουμε κεντρικά σχεδιαζόμενη οικονομία , όπως συνέβαινε στις αλήστου μνήμης χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" , όπου η κεντρική διοίκηση όριζε πόσοι και ποιοί θα σπουδάσουν και τι θα σπουδάσουν καθώς και τι δουλειά θα κάνει ο καθένας .

 

Βλέπετε τα πολιτικά συστήματα δεν είναι αλά-κάρτ .

 

Ετσι αν οι Ελληνες θέλουν να γίνουν γιατροί-μηχανικοί-δικηγόροι και όχι π.χ. ιχθυοκαλλιεργητές , είναι δικαίωμα τους και θα πληρώσουν και το τίμημα της επιλογής τους .

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι τοσο απλο. Προς θεου δεν μιλαω για υπαρκτο σοσιαλισμο αλλα βαζω το εξης ερωτημα θα πηγαινατε σε ενα γιατρο κολεγιου για εγχειρηση?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν είναι τόσο απλό αλλά θα απαιτούσε ένα πιο ώριμο σύστημα όπου τα Πολυτεχνεία/Πανεπιστήμια/ΤΕΙ μαζί με το Υπουργείο Παιδείας θα δέχονταν να βάλουν στον πάγο τμήματα που έχουν κορεσθεί στην αγορά εργασίας. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει στην Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους. Τόσο η κατάργηση της βάσης του 10 (πολύ πολύ κακώς κατ' εμέ η κίνηση αυτή) όσο και όλο αυτό που γίνεται με τα κολέγια ξεκινά με την λογική του να μην χάνουμε λεφτά προς τρίτες χώρες (Αγγλία κλπ) ενώ μπορούμε να παρέχουμε εκπαίδευση εντός Ελλάδας. Σε αυτό προσθέστε και πιθανές φιλίες, "μίζες", συμφέροντα οπότε και φτάνουμε στην σημερινή τραγελαφική κατάσταση. Θυμάμαι όταν πέρασα εγώ στα ΤΕΙ (ΠΔΕ Ηρακλείου) ότι το τμήμα δέχονταν μέγιστο αριθμό φοιτητών τα 120 άτομα ετησίως (ποτέ δεν συμπληρώνονταν ο αριθμός) ενώ σήμερα μιλάμε για 120 άτομα το εξάμηνο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται να γίνουν όλοι μηχανικοί , δικηγόροι και γιατροί.

Αυτό το νόημα είχαν οι Πανελλήνιες. Υποτίθεται ότι περνούσαν οι καλύτεροι.

Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει γιατρός.

Όπως και για μένα ο μαθητής του 10 δεν μπορεί να γίνει μηχανικός.

Δεν το λέω ρατσιστικά αλλά κάθε επιστήμη έχει τις απαιτήσεις της.

Απλά στην Ελλάδα , υπάρχει η πίεση των γονέων και η υποτιθέμενη ''κοινωνική'' καταξίωση για αυτά τα επαγγέλματα.

BAS Δεν αρκεί μόνο να θέλεις αλλά πρέπει και να μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα όλοι μπορούμε. Ακόμα και αυτοί που μπερδεύουν το δικτύωμα με το πλαίσιο κλπ. :P Εδώ είναι η χώρα του marketing. Όποιος κάνει καλύτερο marketing είναι και ο καλύτερος στον κλάδο του. Εξαιρούνται οι χειρούργοι γιατί εκεί τα αποτελέσματα είναι άμεσα ενώ στα κτήρια πρέπει να περιμένουμε τον σεισμό για να μας δείξει ποιος έκανε καλά την δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

Ήδη από το 70 συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με τα κολλέγια ,πλέον, όλοι θα έχουν ένα πτυχίο.

Τα πτυχία σήμερα δεν έχουν την ισχύ που είχαν τη δεκαετία του 60 και του 70.Σήμερα ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ακόμα και διδακτορικό.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε καταλήγουμε στο marketing πάλι. Αν μπορώ να πουλήσω τα φύκια μου για μεταξωτές κορδέλες (το πρώτο πρόσωπο για αποφυγή παρεξηγήσεων, προφανώς δεν προσφέρω φύκια) τότε θα επιβιώσω. Επιπλέον αν τα φύκια μου υποστηρίζονται από διάφορες πλάτες (οικονομικές, κοινωνικές κλπ) όχι απλώς θα επιβιώσω αλλά θα ζήσω και μάλιστα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήδη το βιώνουμε. Το βασικότερο προσόν ενός ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού δεν είναι οι γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο αλλά το πως μπορεί να πλασάρει τον εαυτό του και τις ''υπηρεσίες'' του στον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

Όπως και για μένα ο μαθητής του 10 δεν μπορεί να γίνει μηχανικός.

 

Εγώ είχα βγάλει 11.

Σήμερα μπορώ να πω ότι είμαι ένας καλός μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.