Γιαννης-ιος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2010 Παιδιά και εγώ σας σέβομαι και μαθαίνω από εσάς. Πιστεύω ότι ένα έμπυρο μάτι, με πολλές γνώσεις, θα δει το πρόβλημα εσωτερικά. Πιστεύω όμως ότι και πολλοί ιδιοκτήτες θα τα καμουφλάρουν, και θα τα πουλήσουν χωρίς έλεγχο, και χωρίς να τα επισκευάσουν εξωτερικά.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2010 Όχι Γιάννη μου, οι βλάβες δεν μπορούν να καμουφλαριστούν στον πρωτοβάθμιο ή τον δευτεροβάθμιο έλεγχο. Έχοντας επίσης δει πολλούς φακέλους της ΙΑΣΒΕ σε βεβαιώνω ότι το καμουφλάρισμα είναι γραφειοκρατικό, γίνεται μήνες μετά τον σεισμό και δεν αφορά στον "αποχρωματισμό" της οικοδομής. Φυσικά είναι παράνομη και εγκληματική ενέργεια... @CHOUTOS, φυσικά και μπορεί.
Γιαννης-ιος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2010 Πάντως γίνετε δυσκολότερη η εργασία αυτή για εσάς.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 Συμφωνω οτι εαν η θερμομόνωση δεν μπει καλά τοτε μπορεί να μην δούμε μικρές ρωγμές. Σαφως δεν θα σταματήσει την οπτική αποτύπωση μεγάλων διατμητικών. Συμφωνω επίσης και με τα μεταλλικά claddings. Αυτα δημιουργούν τεράστιο προβλημα. Ακόμα και με γεωραντάρ δεν μπορούμε να διαπιστωσουμε ρωγμές. Γενικά είμαι αντιθετος στην εξωτερική περισσοτερο για θεματα διάβρωσης όπου πραγματικά δημιουργεί πρόβλημα διότι κρατάει την υγρασία καθώς και οτι δεν αφήνει το φαινόμενο του spalling να γίνει αντιληπτο γρήγορα. Επίσης δεν επιτρέπει στο σκυρόδεμα τους κύκλους πλύσης λόγω βροχής οι οποίοι μειώνουν την ενανθράκωση. Τωρα οτι πρόκειται για μια τεχνική φθηνή και αποτελεσματική δεν τίθεται θέμα πάντα βεβαια με γνωμωνα οτι υπάρχουν καλά υλικά και κακα υλικά καλα συνεργεια και κακά συνεργεία. Προσωπικα είναι υπέρ των θερμομονωτικών βαφών με ειδικό αστάρωμα.
Γιαννης-ιος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 Πάντως εγώ θα έδινα περισσότερη βαρύτητα στην θερμομόνωση των κουφωμάτων, και θα έβαζα εκτός από διπλά και τριπλά τσάμια, αντανακλαστικά τσάμια που διώχνουν την θερμότητα. Το έχουν εφαρμόσει σε ουρανοξύστες, και είναι πολύ δροσεροί. Ακόμα σε πόλεις έπρεπε να έφτιαχναν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, με υλικά χαμηλού συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας. Οι ταράτσες, υποχρεωτικά με χλοοτάπητα.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 Πάντως γίνετε δυσκολότερη η εργασία αυτή για εσάς. Γιάννη, οι Πολιτικοί Μηχανικοί συμβιβαζόμαστε με πολλά πράγματα που μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Τα κυριότερα τρία, οι Αρχιτέκτονες, οι Αρχιτέκτονες και οι Αρχιτέκτονες... Δεν το κάνουμε από βίτσιο. Το κάνουμε επειδή προστίθενται νέες ποιότητες στην κατασκευή, που αξίζουν την πρόσθετη ταλαιπωρία. Το κάνουμε διότι δεν έχουμε στόχο να κατασκευάσουμε τους τέλειους φορείς, αλλά να χτίσουμε σπίτια, τα οποία πρέπει να είναι (και) θερμομονωμένα προκειμένου να κατοικηθούν από ανθρώπους. Αγαπητέ Ροδόπουλε, είναι προφανές ότι γενικά συμφωνούμε. Ωστόσο σε ένα σημείο θα διαφωνήσω. Δεν ευθύνεται γενικά η θερμομόνωση για την ενανθράκωση, την παρουσία υγρασίας και την διάβρωση των οπλισμών. Η ίδια η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ένα κάποιο πρόσθετο εμπόδιο στο CO2. Η σωστή θερμομόνωση, διατηρώντας τα φέροντα στοιχεία σε θερμοκρασία πλησίον εκείνης του εσωτερικού χώρου αποτρέπει την συμπύκνωση υδρατμών. Το ακριβώς αντίθετο εν σχέσει με τους αμόνωτους φορείς. (Θα θυμίσω επίσης ότι οι Πολιτικοί Μηχανικοί, τουλάχιστον όσοι είχαν Αραβαντινό, ξέρουν να υπολογίζουν πότε έχουμε κόρο εντός των δομικών στοιχείων.) Τέλος, οι αμόνωτοι εξωτερικά φορείς υποφέρουν λόγω συστολοδιαστολών... Πράγματι στην -ενδεχομένως μικρή- εμπειρία μου έχουν συσσωρευτεί πολλές περιπτώσεις οξειδωμένου οπλισμού πίσω από πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης. Λόγω κακής συμπύκνωσης, ανύπαρκτης επικάλυψης, απαράδεκτων κατασκευαστικών πρακτικών στην τοποθέτηση της μόνωσης και στην κατασκευή των επιχρισμάτων κλπ. Άλλο όμως οι κακοτεχνίες, (άλλο οι δυσκολίες στην διάγνωση της διάβρωσης), και άλλο το κατηγορούμε την εξωτερική θερμομόνωση ως φορέα κακών, κάτι το οποίο είναι πέρα για πέρα εκτός πραγματικότητας.
Michanikοs Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2010 μια καλή λύση είναι να μπαίνει 3-4 χρόνια μετά πιστεύω εγώ
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2010 Αγαπητε AlexisPap δεν υπάρχει πουθενά βιβλιογραφία ή προδιαγραφή που να έχει υπολογίσει την διάχυση του διοξειδίου του άνθρακα στην μόνωση. Πιστεύω ότι έχει αρκετά μεγάλο πορωδες για να μην βοηθάει. Δεν λεω επίσης οτι ειναι φορέας κακών αλλά δεν βοηθάει στην συντήρηση. Ενα απλό παράδειγμα είναι οτι δεν μπορώ να κάνω εμποτισμό με αναστολέα χωρίς να την βγάλω (κόστος). Δεν μπορώ να φτιάξω as-build χωρίς να την βγάλω διότι ο μαγνητογράφος δεν παίρνει σήμα. Θα πρέπει να πάω σε γεωραντάρ (2 φορες πιο ακριβό). Δεν συντηρείται ευκολα. Μια θερμομόνωση βαφής αντίθετα συντηρείται.
trellovoskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2010 Πάντως εγώ θα έδινα περισσότερη βαρύτητα στην θερμομόνωση των κουφωμάτων, και θα έβαζα εκτός από διπλά και τριπλά τσάμια, αντανακλαστικά τσάμια που διώχνουν την θερμότητα.Το έχουν εφαρμόσει σε ουρανοξύστες, και είναι πολύ δροσεροί. Στους ουρανοξύστες το ποσοστό των γυάλινων επιφανειών είναι υψηλό οπότε κατι τέτοιο ισχύει. Σκέψου όμως οτι στα συνήθη κτίρια κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ειναι σαν να κυκλοφορείς με τον καλύτερο σκούφο και κασκόλ το χειμώνα στο κεφάλι, και απο κάτω σορτσάκι. Οι ταράτσες, υποχρεωτικά με χλοοτάπητα. Δαπανηρή και προβληματική λύση για τα ελληνικά δεδομένα. Σε ότι αφορά την άποψη του κ.Ροδόπουλου, οι ψυχρές βαφές (ανακλαστική θερμομόνωση) αν και σχετικά άγνωστες στη χώρα μας, ίσως αποτελούν μια ισορροπημένη επιλογή. Δεν γνωρίζω όμως συγκριτικά αποτελέσματα με συμβατικές μεθόδους θερμομόνωσης, αλλά νομίζω ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικές.
sdim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Πλέον με τον ΚΕΝΑΚ πρέπει να μονώνουμε εξωτερικά τα δομικά στοιχεία. Κολώνες, δοκάρια , τοίχος, σενάζ. Ο τοίχος και το σενάζ στην πράξη αμφιβάλω αν θα τα μονώσει κάποιος εξωτερικά οπότε ο έλγχος θα γίνεται οπτικά όπως και σήμερα. Στις κολώνες και στα δοκάρια όμως, αν υπάρχει βλάβη μετά από τον σεισμό είναι πιθανόν να μην γίνεται ορατή αλλά να καλύπτεται από την μόνωση. Πως θα γίνει ο έλεγχος του σκελετού του κτιρίου μετά από σεισμό; Υπάρχει αξιόπιστη μέθοδος μη καταστροφικού ελέγχου του μπετού και των σιδέρων πίσω από 6cm μόνωσης; Θα πρέπει να ξηλωθεί η εξωτερική μόνωση; Αν ναι, μπορεί να εγκατασταθεί ξανά η ίδια ή θα πρέπει να εγκατασταθεί νέα;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα