biui Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Σε παλιό πέτρινη κατοικία ισόγειο (50m2 ,1ος 25m2) θα εγκατασταθεί καλοριφέρ με ατομική μονάδα θέρμανσης. Η μονάδα θα εγκατασταθεί σε αποθήκη σε απόσταση περίπου 10-15 μέτρων από την κατοικία.Θα υπάρχουν 2 σίγουρα ίσως και τρία κυκλώματα, ένα για τον πρώτο και ένα ή δύο για το ισόγειο.Η ερώτηση μου αφορά στο κατασκευαστικό μέρος.Τι είναι καλύτερο,να υπάρχει ένα κολεκτέρ στο λεβητοστάσιο και να ξεκινούν από εκεί οι γραμμές ή να υπάρχει μια κεντρική σωλήνωση μέχρι την κατοικία και εκεί να μοιράζεται σε δύο κυκλώματα με ξεχωριστά κολεκτέρ για κάθε επίπεδο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. Ελπίζω αυτό που ρωτάω να μην είναι κάποια ανοησία.
CostasV Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Θα επέλεγα τη δεύτερη λύση (δηλ. κεντρική μέχρι την κατοικία και μετά μοιρασιά). Και θα έβαζα τόσα κυκλώματα, όσο σώματα θα είχα. Σε ένα κλειστό κύκλωμα, η υψομετρική θέση του σώματος (δηλ. εάν το σώμα βρίσκεται 3 μέτρα πάνω ή 3 μέτρα κάτω) ΔΕΝ παίζει κανένα ρόλο. Μόνο οι απώλειες πίεσης λόγω τοπικής αντίστασης και λόγω μήκους, θα πρέπει να προσμετρηθούν για να υπολογιστεί η παροχή σε κάθε σώμα.
biui Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Είναι πιο λογική και πιο συμφέρουσα η δεύτερη λύση. Το ένα σώμα ανά κύκλωμα είναι λίγο δύσκολο στην υλοποίηση.Μιλάμε για τοιχοποιία 80cm ακόμη και στο εσωτερικό,δεν τρυπάει και εύκολα.Αν στο ίδιο κύκλωμα συνδεθούν σώματα σε διαφορετικό επίπεδο,δηλαδή ένα σώμα στο ισόγειο και ένα στον 1ο όροφο θα υπάρχει πρόβλημα; Ευχαριστώ και για την διόρθωση στον τίτλο. Αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω.
CostasV Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Αν στο ίδιο κύκλωμα συνδεθούν σώματα σε διαφορετικό επίπεδο,δηλαδή ένα σώμα στο ισόγειο και ένα στον 1ο όροφο θα υπάρχει πρόβλημα; Το ότι θα είναι σε διαφορετικό επίπεδο, όχι, δεν θα προκαλέσει πρόβλημα. Το ότι θα είναι το ένα πίσω από το άλλο, είναι για μένα η κύρια ανησυχία. Χρειάζεται πολύ καλό υπολογισμό, και εμπειρία τόσο στους υπολογισμούς, όσο και στην κατασκευή. Δεν θα το επέλεγα. Κάποιοι άλλοι το επιλέγουν. Μιλάμε για τοιχοποιία 80cm ακόμη και στο εσωτερικό,δεν τρυπάει και εύκολα Δεν νομίζω να κάνεις λιγότερες τρύπες στους τοίχους. Μικρότερες ναι (αφού αντί να περνάνε πολλοί σωλήνες, θα περνά μόνο ένας μεγαλύτερος), αλλά λιγότερες όχι.
gliv Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2010 Αν κατάλαβα καλά, πρόκειται για μία κατοικία. Άρα δεν υπάρχει θέμα αυτονομίας. Κατά την γνώμη μου, θα κάνεις κύκλωμα στα σώματα που είναι το ένα πάνω από το άλλο (στήλες). Το κύκλωμα θα είναι παράλληλο και όχι εν σειρά. Με λίγα λόγια το - παλιό και πολύ καλό - δισωλήνιο σύστημα. Ένα ζεύγος σωλήνων από το λεβητοστάσιο στο κτήριο και μετά μοίρασμα σε κατακόρυφες στήλες.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα